Toelatingsgids

Uw programma's kiezen

Elk Merchant Center-programma, waaronder Shopping-advertenties, platforms van Google en Shopping Actions, biedt een andere manier om uw producten aan klanten te presenteren. Nadat u uw bedrijfsinformatie heeft ingevoerd, kunt u programma's selecteren. We raden u aan alle programma's te selecteren die aan uw bedrijfsdoelen voldoen. Na afloop van het toelatingsproces kunt u meer programma's toevoegen of bestaande programma's opzeggen.

U hoeft het toelatingsproces niet in één keer te voltooien. Uw voortgang wordt automatisch opgeslagen en u kunt op een later tijdstip terugkeren om het te voltooien. U ziet de voortgang voor elk van de geselecteerde programma's in het gedeelte 'Uit te voeren taken' op de pagina 'Overzicht' in Merchant Center.

Opmerking: Als u een volledige lijst met beschikbare programma's wilt bekijken nadat u uw account heeft gemaakt, klikt u in het linkermenu op Groei en vervolgens op Programma's beheren. Informatie over relevante programma's kan ook worden weergegeven op de pagina 'Mogelijkheden' van uw Merchant Center-account. U kunt zich op elk gewenst moment aanmelden voor deze programma's en ze verkennen.

De programma's kiezen die bij uw doelen passen

Kies de programma's die aansluiten bij uw behoeften. Informatie die u deelt wanneer u zich voor een programma aanmeldt, is automatisch ook beschikbaar in andere programma's die u kiest. U hoeft dus maar één keer programmagegevens in te voeren, zoals productgegevens of verzendbeleid.

Platforms van Google

U kunt inschakelen dat uw productgegevens worden weergegeven op platforms van Google, zodat mensen informatie over uw producten kunnen vinden via verschillende contactpunten van Google. De weergave van uw producten via Google is gratis. Meer informatie over platforms van Google

Beschikbaarheid

Platforms van Google is beschikbaar in de VS.

Voordelen

• Bied uitgebreide informatie op grote schaal. Uw gedetailleerde productinformatie kan worden weergegeven op Google Zoeken en andere Google-services.
  • Maak contact met klanten, waar ze zich ook bevinden. Bereik klanten wanneer ze naar uw producten zoeken.
  • Vergroot uw zichtbaarheid. Genereer verkeer naar uw website om bestellingen te verwerken.

Lees het beleid dat u moet volgen om producten te promoten via platforms van Google.

Shopping-advertenties

Met Shopping-advertenties worden in plaats van zoekwoorden uw productgegevens gebruikt om te bepalen waar en wanneer uw advertenties worden weergegeven. De productgegevens die u bij Merchant Center indient, bevatten details over de producten die u verkoopt. We gebruiken deze details wanneer we een zoekopdracht van een gebruiker koppelen aan uw advertenties. Zo zorgen we ervoor dat de relevantste producten worden weergegeven. Meer informatie over Shopping-advertenties

Beschikbaarheid

Shopping-advertenties zijn beschikbaar in meer dan veertig landen.

Voordelen

• Relevantere leads: Verbeter de kwaliteit van uw leads door productinformatie in uw advertenties op te nemen. Hierdoor kunnen mensen een weloverwogen aankoopbeslissing nemen en is de kans groter dat ze op uw site een aankoop doen.
  • Eenvoudig, op verkoop gericht campagnebeheer: Shopping-advertenties gebruiken de productkenmerken die u in uw Merchant Center-datafeed heeft gedefinieerd om uw advertenties weer te geven bij relevante zoekopdrachten. Dit werkt anders dan bij Google Ads, waar zoekwoorden het belangrijkste middel zijn voor de weergave van relevante producten.
  • Bredere aanwezigheid: Voor een zoekopdracht van een gebruiker kunnen meerdere van uw Shopping-advertenties worden weergegeven. Als een Shopping-advertentie en een tekstadvertentie beide relevant zijn, kunnen deze ook tegelijkertijd worden weergegeven. Dit betekent dat u voor één zoekopdracht twee keer zo veel mensen kunt bereiken.
  • Krachtige rapportage en concurrentiegegevens: U kunt op elk gewenst detailniveau zien hoe uw producten presteren. Door de weergave van uw producten te filteren, kunt u bijvoorbeeld zien hoeveel klikken een bepaald merk schoenen met hoge hakken genereert. U hoeft geen nieuwe productgroepen te maken. Gebruik benchmarkgegevens om inzicht te krijgen in de concurrentieverhoudingen. Identificeer groeimogelijkheden met de tool Bodsimulator en gegevens over het vertoningspercentage.

Soorten Shopping-advertenties

U kunt uw winkel en uw producten promoten met behulp van drie typen Shopping-advertenties:

• Shopping-productadvertenties. Deze belichten uw productdetails op basis van de productgegevens die u heeft ingediend. Ze worden weergegeven aan potentiële klanten die op zoek zijn naar uw producten.
  • Deze advertenties worden gemaakt op basis van de productgegevens die u heeft ingediend bij Merchant Center. Meer informatie over de componenten van een Shopping-productadvertentie
  • Shopping-showcaseadvertenties. Deze belichten uw productdetails op basis van de productgegevens die u heeft ingediend. Ze worden weergegeven aan potentiële klanten die op zoek zijn naar uw producten.
  • U maakt ze in Google Ads door verwante producten te groeperen. Op die manier kunnen mensen meerdere producten vergelijken en vervolgens op het gewenste product klikken. Meer informatie over de componenten van een Shopping-showcaseadvertentie
  • Advertenties voor producten/promoties in de winkel. Deze belichten gerelateerde producten in het Google Display Netwerk op basis van de productgegevens die u heeft ingediend voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad.
  • Ze gebruiken feedgegevens die afkomstig zijn van advertenties met informatie over de winkelvoorraad om gebruikers in het Google Display Netwerk te bereiken en verkeer naar uw lokale winkels te stimuleren. Meer informatie over advertenties voor producten/promoties in de winkel

Lees het beleid dat u moet volgen wanneer u Shopping-advertenties gebruikt.