I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Så löser du: Dubbelt värde: GTIN [gtin]

Ange ett unikt värde för varje produkt

Två eller fler av produkterna i din produktdata har samma värden för attributen GTIN [gtin], flerpack [multipack] och skick [condition]. Det kan bero på att du har listat samma produkt två gånger i produktdatan eller att du använder samma GTIN för två olika produkter. Om du riktar in dig på samma språk och land med flera flöden bör du se till att det inte finns några dubblerade GTIN-nummer i dessa flöden. Om du vill vara säker på att vi ska kunna identifiera dina produkter på rätt sätt ska du ta bort dubbla produkter, ange korrekta unika GTIN-värden och åtgärda eventuella fel i attributen flerpack [multipack] och skick [condition].

Problemet (Dubbelt värde: GTIN [gtin]) uppstår också när en säljare skickar in samma GTIN-värde för varor som ska grupperas med varugrupp-id. [item_group_id]. Varorna är samma sorts produkt men finns i olika varianter, till exempel olika storlek och färg. Om du skickar in unika GTIN för varje variant och lägger till attributet varugrupp-id [item_group_id] visas produkten och varianterna för kunderna som en grupp i stället för separat.

Anvisningar

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Lägg till unika värden för varje produkt

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    ”Problemrubrik” = Dubbelt värde: GTIN [gtin]
  2. Sök i din produktdata efter produkterna (med hjälp av id). Se till att du skickar in korrekt GTIN för varje produkt och att du har skickat in korrekta värden för attributen flerpack [multipack] och skick [condition].
  3. Skicka in ett unikt GTIN-nummer för varje variant. Använd attributet varugrupp-id [item_group_id] för varor som är olika varianter av samma produkt.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.