I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Produkthøydepunkt [product_highlight]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for produkthøydepunkt [product_highlight] for å vise korte punktlister over de mest relevante høydepunktene for produktene dine. Høydepunktene du sender inn, skal inneholde korte setningsfragmenter som er enkle for kundene å forstå, og som besvarer de vanligste forbrukerspørsmålene – eller som fokuserer på de viktigste produktegenskapene.

Animation highlighting the importance of product highlight bullet points.

I denne artikkelen

Bruksområder

OptionalValgfritt for alle produkter.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)
Begrensning 1–150 tegn (per høydepunkt)
Gjentatt felt Ja. Anbefalt 4–6, minimum 2, maksimum 100
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder "Støtter tusenvis av apper, inkludert Netflix, YouTube, HBO Now, Showtime, Pandora og Google Play Filmer","1080p maksimal skjermoppløsning","Støtter wifi-nettverk på både 2,4 og 5 GHz","Støtter iOS, Mac OS, Windows, Chrome OS og Android"
XML-feeder <g:product_highlight>Støtter tusenvis av apper, inkludert Netflix, YouTube, HBO Now, Showtime, Pandora og Google Play Filmer</g:product_highlight>
<g:product_highlight>1080p maksimal skjermoppløsning</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Støtter Wi-Fi-nettverk på både 2,4 og 5 GHz</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Støtter iOS, Mac OS, Windows, Chrome OS og Android</g:product_highlight>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Alle produkter må ha minimum 2 og maksimum 100 produkthøydepunkter. Vi anbefaler 4–6 produkthøydepunkter per produkt.
  • Flere verdier for produkthøydepunkt ([product_highlight]) for én vare skal skilles med komma.
    • Hvis noen av underattributtene inneholder komma eller kolon, må disse underattributtene omsluttes av rette, doble anførselstegn. Hvis underattributtet inneholder rette, doble anførselstegn, må disse dobles.
  • Beskriv bare selve produktet. Ikke beskriv andre aspekter, for eksempel informasjon om kompatible produkter, tilbehør og andre lignende produkter som er tilgjengelig. Ikke ta med historien eller retningslinjene til bedriften din.
  • Bruk profesjonelt språk uten grammatiske feil. Riktig grammatikk er enklere å forstå og ser mer profesjonelt ut, noe som kan føre til flere klikk. Du må også unngå typiske salgstriks, som bruk av bare store bokstaver, symboler og markedsføringstekst. Finn ut mer om de redaksjonelle og profesjonelle kravene
  • Ikke bruk ord fra andre språk med mindre de er enkle å forstå, for eksempel et produkt med et utenlandsk navn eller en utenlandsk tittel.
    • «Sushi» er for eksempel et velkjent ord utenfor Japan.
    • Skriv utenlandske ord med alfabetet for målspråket ditt. Unngå for eksempel bruk av japanske tegn når du målretter mot USA. Bokstaver med aksenter (for eksempel «Les Clés») er tillatt.
    • Ikke bruk fremmede tegn som salgstriks. Denne teknikken er vanlig i nettsøppel og upålitelige annonser og produktoppføringer. Eksempel: (ಠ_ಠ)
  • Ikke bruk sammenligninger eller oppgi informasjon om andre produkter. Unngå for eksempel å skrive «enda bedre enn X». La kundene finne informasjon om andre produkter på egen hånd.
  • Ikke oppgi referanser til kategoriseringssystemer. Unngå for eksempel å skrive «Leker og spill > Leker > Dukker, lekesett og lekefigurer > Dukker». Ta med denne informasjonen i attributtet for google-produktkategori [google_product_category] eller produkttype [product_type].
  • Ikke ta med linker til butikken din eller andre nettsteder. Bruk linkattributtet [link] for å ta med en link til landingssiden for produktet ditt.
  • Ikke bruk store bokstaver for å fremheve noe. Store bokstaver er vanlig i nettsøppel og upålitelige annonser og produktoppføringer. Du kan likevel bruke store bokstaver der det er passende, blant annet i forkortelser, telefonnumre, land og valuta. Eksempler: «ADHD», «UNICEF», «1-555-CALL-NOW», «USA» og «NOK».
  • Ikke bruk markedsføringstekst. Ikke legg til informasjon som pris, tilbudspris, salgsdatoer, frakt, leveringsdato, annen tidsrelatert informasjon eller navnet på bedriften din. Oppgi denne informasjonen ved å bruke de andre attributtene, som tilbudspris [sale_price] eller frakt [shipping].
  • Ikke oppgi søkeord eller søketermer. Oppgi bare relevante detaljer og spesifikasjoner for produktet.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Ikke gjenta informasjon innenfor attributtet.
  • Ikke bruk søkeord for søkemotoroptimalisering (SEO).
  • Se etter feil i grammatikk, staving eller bruk av store og små bokstaver.