Producthighlight [product_highlight]

Gebruik het kenmerk producthighlight [product_highlight] om korte lijsten met opsommingstekens te geven van de meest relevante hoogtepunten van uw producten. Het kenmerk producthighlight [product_highlight] moet eenvoudig te bevatten, snel te scannen zinsfragmenten bevatten die de meest gestelde consumentenvragen beantwoorden of die de belangrijkste kenmerken van het product benadrukken.
Animation highlighting the importance of product highlight bullet points.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor alle producten.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limiet 1 - 150 tekens (per highlight)
Herhaald veld Ja. Aanbevolen 4-6, minimaal 2, maximaal 10
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds "Ondersteunt duizenden apps, waaronder Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Films","Maximale schermresolutie 1080p","Ondersteunt wifi-netwerken van zowel 2,4 GHz als 5 GHz","Ondersteunt iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- en Android-apparaten"
XML-feeds <g:product_highlight>Ondersteunt duizenden apps, waaronder Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora en Google Play Films</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Maximale schermresolutie 1080p</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Ondersteunt wifi-netwerken van zowel 2,4 GHz als 5 GHz</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Ondersteunt iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- en Android-apparaten</g:product_highlight>
Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Elk product moet ten minste 2 en maximaal 10 producthighlights hebben. We raden 4 tot 6 producthighlights aan voor elk van uw producten.
  • Beschrijf alleen het product zelf. Beschrijf geen andere aspecten, zoals details over compatibele producten, accessoires of vergelijkbare producten. Neem niet de geschiedenis of het beleid van uw bedrijf op in de beschrijving.
  • Gebruik professionele en grammaticaal correcte taal. Correcte grammatica is gemakkelijker te begrijpen en geeft u een professionele uitstraling, wat kan leiden tot meer klikken. Vermijd ook ongebruikelijke methoden om aandacht te trekken, zoals het gebruik van alleen hoofdletters, symbolen en promotionele tekst. Meer informatie over de redactionele en professionele vereisten
  • Gebruik geen woorden uit vreemde talen, tenzij ze heel gangbaar zijn, zoals een product met een buitenlandse naam of titel.
    • Zo is sushi ook buiten Japan een gangbaar begrip.
    • Schrijf vreemde woorden in het schrift van uw doeltaal. Vermijd bijvoorbeeld Japanse tekens wanneer u Nederland target. Letters met accenten (bijvoorbeeld 'Les Clés') zijn toegestaan.
    • Gebruik geen vreemde tekens voor gekunstelde doeleinden. Deze techniek is namelijk gebruikelijk in spam en onbetrouwbare advertenties en productvermeldingen. Voorbeeld: (ಠ_ಠ)
  • Voeg geen vergelijkingen of details over andere producten toe. Zeg bijvoorbeeld niet dat X beter is dan Y. Laat klanten zelf producten vergelijken en onderzoeken.
  • Neem geen verwijzingen op naar categorisatiesystemen. Vermeld bijvoorbeeld geen informatie als Speelgoed en spellen > Speelgoed > Poppen, speelsets en speelgoedfiguurtjes > Poppen. Deze informatie moet u opgeven met de kenmerken Google-productcategorie [google_product_category] of producttype [product_type].
  • Neem geen links naar uw winkel of andere websites op. Gebruik het kenmerk link [link] om een link naar de landingspagina van uw product toe te voegen.
  • Gebruik geen hoofdletters om iets te benadrukken. Tekst in hoofdletters komt namelijk vaak voor in spam en onbetrouwbare advertenties en productvermeldingen. Uiteraard moeten wel hoofdletters worden gebruikt wanneer dat gepast is, onder andere voor bepaalde afkortingen, landennamen of valuta. Bijvoorbeeld: ADHD, UNICEF, 1-555-BEL-NU, VK en USD.
  • Voeg geen promotionele tekst toe. Voeg geen informatie toe zoals prijs, uitverkoopprijs, verkoopdatums, verzendinformatie, bezorgdatum, andere tijdgerelateerde informatie of de naam van uw bedrijf. Deze informatie kunt u opnemen in de andere kenmerken, zoals uitverkoopprijs [sale_price] of verzending [shipping]
  • Geef geen zoekwoorden of zoektermen op. Vermeld alleen de relevante details en specificaties van het product.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dupliceer geen gegevens binnen het kenmerk.
  • Gebruik geen zoekwoorden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).
  • Controleer op fouten in grammatica, spelling of hoofdlettergebruik.