I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Produkthöjdpunkt [product_highlight]

Använd attributet produkthöjdpunkt [product_highlight] för att visa korta punktlistor med produkternas mest relevanta höjdpunkter. Höjdpunkterna som du anger ska ge kunderna snabblästa och korta meningar som besvarar de vanligaste konsumentfrågorna eller som fokuserar på produktens viktigaste egenskaper.

Animation highlighting the importance of product highlight bullet points.

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för alla produkter

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–150 tecken (per höjdpunkt)
Upprepat fält Ja. Rekommenderas: 4–6, minst 2, högst 100
Filformat Exempelpost
Textflöden "Stöder tusentals appar, inklusive Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Filmer","Högsta upplösning i 1080p","Stöder Wi-Fi-nätverk i både 2,4 Ghz och 5 Ghz","Stöder iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- och Android-enheter"
XML-flöden <g:product_highlight>Stöder tusentals appar, inklusive Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Filmer</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Högsta upplösning i 1080p</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Stöder Wi-Fi-nätverk i både 2,4 Ghz och 5 Ghz</g:product_highlight>
<g:product_highlight>Stöder iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- och Android-enheter</g:product_highlight>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Varje produkt måste ha minst 2 och högst 100 produkthöjdpunkter. Vi rekommenderar 4–6 produkthöjdpunkter per produkt.
  • Flera värden för attributet produkthöjdpunkt [product_highlight] för en och samma vara ska avgränsas med kommatecken.
    • Om något av underattributen innehåller ett kommatecken eller ett kolon måste du sätta raka dubbla citattecken runt underattributet. Alla raka dubbla citattecken inom underattributet måste förekomma två gånger.
  • Beskriv bara själva produkten. Ta inte med några uppgifter om kompatibla produkter, tillbehör eller liknande produkter som är tillgängliga. Utelämna sådant som företagets historia eller policyer.
  • Använd professionellt och grammatiskt korrekt språk. Korrekt grammatik är lättare att förstå och ger dig ett mer professionellt rykte. Det kan även leda till fler klick. Undvik jippobetonade sätt att väcka uppmärksamhet med sådant som enbart versaler, symboler och reklamtext. Läs mer om kraven för redaktionellt och professionellt innehåll.
  • Använd inte ord från främmande språk såvida de inte är vanliga, som en produkt med ett utländskt namn eller titel.
    • Ordet ”sushi” är till exempel mycket vanligt även utanför Japan.
    • Skriv utländska ord med målspråkets alfabet. Använd till exempel inte japanska tecken när du riktar dig till den amerikanska marknaden. Bokstäver med accenter (till exempel ”Les Clés”) är tillåtna.
    • Använd inte främmande tecken i jippobetonat syfte. Det är vanligt förekommande i skräppost samt bedrägliga annonser och produktannonser. Till exempel: (ಠ_ಠ)
  • Ta inte med jämförelser med eller detaljer om andra produkter. Använd till exempel inte uttryck som ”bättre än X”. Låt kunderna själva undersöka andra produkter.
  • Använd inte hänvisningar till kategoriseringssystem. Ha till exempel inte med Leksaker och spel > Leksaker > Dockor, lekset och leksaksfigurer > Dockor. Den informationen lägger du till med attributen google-produktkategori [google_product_category] eller produkttyp [product_type].
  • Använd inte länkar till din butik eller andra webbplatser. Använd attributet länk [link] för att inkludera en länk till produktens målsida.
  • Använd inte versaler för att betona något. Text i enbart versaler är vanligt förekommande i skräppost samt bedrägliga annonser och produktannonser. Använd i stället versaler när det är lämpligt – som i förkortningar, telefonnummer, eller lands- och valutakoder. Till exempel ADHD, UNICEF, 1-555-RING-NU, UK och USD.
  • Lägg inte till marknadsföringstext. Lägg inte till information som pris, försäljningspris, försäljningsdatum, frakt, leveransdatum, annan tidsrelaterad information eller ditt företags namn. Inkludera den här informationen med de andra attributen, till exempel försäljningspris [sale_price] eller frakt [shipping].
  • Ange inte sökord eller söktermer. Ange endast relevanta uppgifter och specifikationer för produkten.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Upprepa inte data inom attributet.
  • Använd inte sökord för sökmotoroptimering.
  • Kontrollera om det finns felaktig grammatik, stavning eller versalisering.