Använda transporttidsetiketter

Använd transporttidsetiketter för att visa kunderna mer exakta beräknade leveransdatum när du skickar olika grupper av produkter från olika platser. Om du till exempel skickar en produktgrupp från ett lager i Texas och skickar en annan produktgrupp från ett lager i New York kan leveranstiden variera beroende på destinationen.

Så fungerar det

Följande tabell visar hur du kan använda transporttidsetiketter och leveranszoner:

Produkt transit_time_label [transporttidsetikett] Leveranszon ”västkusten” Leveranszon ”Midwest” Leveranszon ”östkusten”
Trumset i fem delar (blå) trummor_tunga 2–3 dagar 3–4 dagar 4–5 dagar
Trumset i fem delar (röd) trummor_tunga 2–3 dagar 3–4 dagar 4–5 dagar
Axelband till gitarr (blå) axelband_lätt 1–2 dagar 1–2 dagar 2–3 dagar
Axelband till gitarr (röd) axelband_lätt 1–2 dagar 1–2 dagar 2–3 dagar

I ovanstående exempel används samma transporttidsetiketter på liknande produkter. Eftersom säljarens lager ligger i Kalifornien är frakten snabbare för leveranser till västkusten än till östkusten. Dessutom tar varor med etiketten trummor_tunga längre tid att frakta än produkter med axelband_lätt eftersom de är större och tyngre.

Gör så här

Steg 1: Uppdatera flödet

Lägg till attributet transit_time_label [transporttidsetikett] i ditt flöde. Det här är ett öppet textfält, vilket innebär att du kan anpassa etiketten. Sätt etiketter på produkter med liknande transporttider i flödet.

Steg 2: Skapa leveranszoner

Leveranszoner används för att skapa anpassade regioner, vilket gör att exakta fraktkostnader och transporttider kan ställas in för flera olika frakttjänster. Läs mer

Steg 3: Skapa en ny frakttjänst med transporttidsetiketter

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Frakt och returer under Verktyg.
  3. Om du vill skapa en ny frakttjänst klickar du på plusikonen  på fliken Frakttjänster. Om du vill uppdatera en befintlig frakttjänst öppnar du den tjänsten och går vidare till steg 6.
  4. Ange senaste beställningstider med hjälp av rullgardinsmenyn under Senaste beställningstid.
  5. Under Hanteringstid i arbetsdagar fyller du i en uppskattad hanteringstid.
  6. Klicka på Fler transporttider under Transporttider.
  7. Klicka på Lägg till destination och välj destination i rullgardinsmenyn. Välj Ny destination om du vill skapa en ny destination.
  8. Klicka på Lägg till transporttidsetikett och välj en produktgrupp i rullgardinsmenyn.
  9. Ange antal transportdagar för varje produktgrupp per destination.
  10. Klicka på Spara.