In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Bezorgduurlabels instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik bezorgduurlabels om uw klanten nauwkeurigere geschatte leverdatums te geven wanneer u verschillende groepen producten vanaf verschillende locaties verzendt. Als u bijvoorbeeld een groep producten vanuit een magazijn in Texas verzendt en een andere groep producten vanuit een magazijn in New York, kan de levertijd variëren afhankelijk van de bestemming.

Hoe het werkt

In de volgende tabel ziet u hoe u bezorgduurlabels en regio's kunt gebruiken:

Product transit_time_label [bezorgduurlabel] Regio Westkust Regio Midwesten Regio Oostkust
5-delige drumset - blauw drumstel_zwaar 2-3 dagen 3-4 dagen 4-5 dagen
Vijfdelige drumset - rood drumstel_zwaar 2-3 dagen 3-4 dagen 4-5 dagen
Gitaarband - blauw gitaarband_licht 1-2 dagen 1-2 dagen 2-3 dagen
Gitaarband - rood gitaarband_licht 1-2 dagen 1-2 dagen 2-3 dagen

In het bovenstaande voorbeeld zijn dezelfde bezorgduurlabels toegepast op vergelijkbare producten. Aangezien het magazijn van de verkoper zich in Californië bevindt, worden producten sneller op bestemmingen aan de westkust geleverd dan op bestemmingen aan de oostkust. Daarnaast hebben artikelen met het label drumstel_zwaar een langere bezorgduur dan artikelen met het label gitaarband_licht omdat de bijbehorende pakketten groter en zwaarder zijn.

Instructies

Stap 1: Update uw feed

Voeg het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_abel] toe aan uw feed. Dit is een open tekstveld, dus u kunt het label aanpassen. Pas labels toe op producten in uw feed waarvoor een vergelijkbare bezorgduur geldt.

Stap 2: Stel regio's in

Regio's worden gebruikt om aangepaste gebieden te maken, zodat u de juiste verzendkosten en bezorgduur kunt instellen voor meerdere verzendservices. Meer informatie over hoe u regio's instelt

Stap 3: Stel een nieuwe verzendservice in met bezorgduurlabels

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Verzending en retourzendingen onder Tools.
  3. Als u een nieuwe verzendservice maakt, klikt u op het plusicoon  op het tabblad Verzendservices. Als u een bestaande verzendservice updatet, opent u de betreffende service en gaat u verder met stap 6.
  4. Gebruik de dropdownmenu's om de uiterlijke besteltijdstippen in te stellen onder 'Uiterlijk besteltijdstip'.
  5. Geef de geschatte verwerkingstijd op onder 'Verwerkingstijd in werkdagen'.
  6. Klik onder 'Bezorgduur' op Meer vervoerstijden.
  7. Klik op Bestemming toevoegen en selecteer uw bestemming in het dropdownmenu. Maak een nieuwe bestemming door Nieuwe bestemming te selecteren.
  8. Klik op Bezorgduurlabel toevoegen en selecteer een productgroep in het dropdownmenu.
  9. Geef voor elke productgroep per bestemming de bezorgduur in dagen op.
  10. Klik op Opslaan.