I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om specifikationen för lagerflöde

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Det här flödet används bara för att implementera programmet Partnerskap för lokala flöden.

Lagerflödet innehåller en lista över alla produkter (identifieras med id) som säljs i varje butik (identifieras med store_code) för en återförsäljare (identifieras med target_customer_id). Vi rekommenderar att du uppdaterar lagerflödet minst en gång om dagen.

Varje gång du laddar upp lagerflödet uppdateras produktinformationen stegvis. Du behöver bara inkludera produkter för vilka tillgängligheten eller priset har ändrats sedan den förra uppdateringen.

Obs! Du måste ladda upp antingen ett lagerflöde eller ett försäljningsflöde för att kunna implementera programmet Partnerskap för lokala flöden. Du kan också ladda upp båda flödena och använda dem tillsammans.
Obligatoriskt fält Beskrivning Typ Exempel
target_customer_id Återförsäljarens säljar-id. Heltal 112339909
store_code

Den unika identifieraren för butiken. Värdet är skiftlägeskänsligt.

Använd antingen butikskoden som anges i återförsäljarens Företagsprofil eller en intern identifierare för en kassa-/lagerdataleverantör.

Obs! Om du använder en intern butikskod bör du ange en mappning till butiksadressen i butiksflödet.

Sträng 465278
id

Produktens unika kod. Vi rekommenderar att du använder produktens SKU.

Obs! Om återförsäljaren säljer samma produkt ny och begagnad bör de ha olika id:n.

Sträng
<= 50 tecken
1029384
gtin

Produktens GTIN (Global Trade Item Number).
Vi accepterar flera olika standarder för GTIN (bland annat streckkodsnummer). Läs mer om unika produktkoder

Sträng 885787364684
availability

Anger lagerstatus (huruvida och hur produkten är tillgänglig).

Obs! Om tillgänglighet saknas använder vi antal i stället.

Uppräkning:

• I lager: Du har minst tre exemplar av varan.
  • Begränsat lager: Du har ett eller två exemplar av varan.
  • Visningsexemplar, endast beställning (VEB): Varor som visas i butiken men som inte är omedelbart tillgängliga för köp, till exempel stora möbler eller olika storlekar och färger på ett visningsexemplar.
  • Ej i lager: Varor som är markerade som antal 0. Vi visar inte annonser för lokala butikslager för dessa varor.
In_stock
price Produktens pris i lokal valuta. Sträng 280 SEK
timestamp

Tidsstämpeln för lagerregistreringen i en viss tidszon enligt standarden ISO 8601.

Format: åååå-mm-ddTtt:mm:ss+tidszon

Sträng 2016-05-09T14:08:45+00:00
Valfritt fält Beskrivning Typ Exempel
quantity Antal produkter i lager. Heltal
>= 0
5
pickup SLA Ange det beräknade datumet en beställning kan hämtas, i förhållande till när den gjordes. Text (sträng). Måste vara ett av åtta godkända värden: samma dag, nästa dag, 2 dagar, 3 dagar, 4 dagar, 5 dagar, 6 dagar eller flera veckor samma dag
pickup method

Varans upphämtningsalternativ.

Obs! Hämtningsmetod behöver inte skickas in för att aktivera hämtning från och med den 1 september 2024.

Text (sträng). Måste vara ett av fyra godkända värden:
köp, reservera, butiksleverans eller erbjuds inte
köp

Obs! Om antal och tillgänglighet skickas in används det mest konservativa värdet. Exempel: Om antalet är 0 och tillgängligheten är ”i lager” ändrar vi tillgängligheten till ”ej i lager”.