In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over de specificaties van de winkelfeed

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Deze feed wordt alleen gebruikt om het partnerprogramma voor lokale feeds te implementeren.

De winkelfeed koppelt uw winkelcodes aan winkeladressen. Als u deze feed niet levert, moet u de winkelcodes in uw verkoop- en voorraadfeeds aanpassen aan de winkelcodes in het Google Bedrijfsprofiel van de verkoper. Deze feed moet worden geüpload wanneer u nieuwe verkopers of winkels aan het programma toevoegt.

Verplicht veld Beschrijving Type Voorbeeld
Doelklant-ID
[target_customer_id]
De verkoper-ID van de verkoper Geheel getal 112339909
Winkelcode
[store_code]

De unieke winkel-ID van de provider van verkooppunt-/voorraadgegevens

Opmerking: Het kenmerk winkelcode [store_code] is hoofdlettergevoelig.

Tekenreeks '465278'
Winkeladres [store_address] Het postadres van de winkel dat overeenkomt met de store_code. Tekenreeks '1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS'
Optioneel veld Beschrijving Type Voorbeeld
Winkelnaam
[store_name]

De naam van de verkoper of winkel

Dit veld wordt aanbevolen.

Tekenreeks 'Winkel Mountain View'
Telefoonnummer
[phone_number]
Het telefoonnummer van de winkel Tekenreeks We accepteren meerdere indelingen, waaronder internationale telefoonnummers.
Website-URL
[website_url]
De website-URL van de winkel of verkoper Tekenreeks 'http://acmestores.com/456/'

Google-productcategorie
[google_product_category]

Het bedrijfstype van de winkel

Kies uit de lijst met algemene categorieën de categorie die het beste bij uw bedrijf past.

Tekenreeks 'Fietsenwinkel'
Plaats-ID
[place_id]

De Google Place-ID van de winkellocatie

Gebruik dit veld om een unieke ID voor een winkel op te geven. Deze hoeft niet overeen te komen met een winkeladres.

Tekenreeks ChIJgUbEo8cfqokR5lP9_Wh_DaM

Koppelingsstatus
[ matching_status]

Alleen uitvoer. De koppelingsstatus van de verkooppuntwinkel en de Google Bedrijfsprofiel-winkel.

Het kan tot 48 uur duren voordat wijzigingen in Merchant Center (bijvoorbeeld een nieuw account maken of accounts koppelen) en Google Bedrijfsprofiel (bijvoorbeeld het winkeladres updaten) zijn doorgevoerd. Deze vertraging kan van invloed zijn op de koppelingsstatus. Na een dergelijke vertraging kunt u pos.list aanroepen om de geüpdatete koppelingsstatus op te halen.

Tekenreeks

Mogelijke waarden zijn:

• matched: De verkooppuntwinkel is gekoppeld aan de Google Bedrijfsprofiel-winkel.
  • failed: De verkooppuntwinkel is niet gekoppeld aan de Google Bedrijfsprofiel-winkel. Zie matchingStatusHint voor meer informatie.

Hint voor koppelingsstatus
[matching_status_hint]

Alleen uitvoer. De reden waarom de koppeling is mislukt. Dit veld wordt alleen ingesteld voor matchingStatus=failed. Tekenreeks

Mogelijke waarden zijn:

• linked-store-not-found: Er zijn geen Google Bedrijfsprofiel-winkels beschikbaar om te koppelen.
  • Koppel uw Merchant Center-account aan het Google Bedrijfsprofiel-account. U kunt ook een nieuwe Google Bedrijfsprofiel-winkel toevoegen die overeenkomt met de verkooppuntwinkel.

• store-match-not-found: De ingevoerde verkooppuntwinkel kan niet worden gekoppeld aan de gekoppelde Google Bedrijfsprofiel-winkels.
  • Het Merchant Center-account is goed gekoppeld en de winkels zijn beschikbaar in Google Bedrijfsprofiel, maar het adres van de verkooppuntwinkel komt niet overeen met het adres van de Google Bedrijfsprofiel-winkel. Update het adres van de verkooppuntwinkel of het adres van de Google Bedrijfsprofiel-winkel zodat de adressen overeenkomen.