energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass], min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass], max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]: Definition

Använd attributen energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] , min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] och max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass] för att visa energimärkningen för användarna.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Attributen energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass], min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] och max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass] är valfria, men du kan behöva tillhandahålla denna information enligt lokala lagar eller förordningar. Om dina produkter till exempel riktar sig till någon av EU:s medlemsstater eller till Schweiz kontrollerar du de juridiska kraven för det i genomförandelagarna enligt EU-direktiv 2017/1369 samt alla andra gällande lokala lagar.

Vi rekommenderar att du skickar in energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass], min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] och max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass] för tillämpliga produkter. Du kan behöva göra det för dessa typer av produkter:

• Kylskåp
  • Frysar
  • Tvättmaskiner
  • Torktumlare
  • Kombinerad tvättmaskin och torktumlare
  • Vinförvaringsprodukter
  • Diskmaskiner
  • Ugnar
  • Varmvattenberedare
  • Varmvattenbehållare
  • Luftkonditionerare
  • Elektriska lampor
  • Armaturer
  • TV-apparater

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Värden som stöds

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
Upprepat fält Nej

Formatering av energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass]

Filformat Exempelposter
Textflöden

A+

XML-flöden
<g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Formatering av min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass]

Filformat Exempelposter
Textflöden

A+

XML-flöden
<g:min_energy_efficiency_class>A</g:min_energy_efficiency_class>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Formatering av max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]

Filformat Exempelposter
Textflöden

D

XML-flöden
<g:max_energy_efficiency_class>D</g:max_energy_efficiency_class>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Värdet för min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] måste vara mindre än värdet för max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]. Till exempel måste din skala löpa från A till D i stället för från D till A.
  • Det värde på energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] som du anger måste ligga inom intervallet för min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass] och max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]. Om ditt intervall exempelvis går från A till D, kan ditt värde på energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] inte vara G.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka antingen in attributet unit_pricing_measure [mått_för_enhetspris] eller energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] – skicka inte in båda. Om du skickar in båda visas bara energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass].

Exempel

Kylskåp
Produkt Kylskåp i rostfritt stål
title [titel] Kylskåp i rostfritt stål – 240 liter
energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] A+
min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass]     A+++
max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]     D
Diskmaskin
Produkt Diskmaskin
title [titel] Inbyggd diskmaskin – bredd: 60 cm, djup: 55 cm
energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] A++
min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass]     A+++
max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]     G
Vinkylare
Product Vinkylare
title [titel] Vinkylare – bredd: 45 cm, djup: 52 cm
energy_efficiency_class [energieffektivitetsklass] B
min_energy_efficiency_class [lägsta_energieffektivitetsklass]    A
max_energy_efficiency_class [högsta_energieffektivitetsklass]   F