I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class], lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class], högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class] om du vill informera kunderna om vilket värde inom ett visst energieffektivitetsintervall produkten har. När du använder det här attributet måste du också ange ett värde för lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class] och ett för högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class].

Obs! Det här attributet fasas ut den 1 september 2024. Använd attributet certifiering [certification] i stället för att visa EU:s energieffektivitetsklass i dina annonser och gratisannonser för produkter som följande:
  • Kylskåp och frysar
  • Diskmaskiner
  • Tv-apparater och andra externa bildskärmar
  • Tvättmaskiner och kombinerade tvättmaskiner och torktumlare
  • Kyl-/frysprodukter med direktförsäljningsfunktion
  • Ljuskällor

Om du anger attributet certifiering [certification] söker Google efter din produkt i EU EPREL-databasen och renderar lämplig grafisk energieffektivitetsklass i dina Shopping-annonser och gratisannonser. Den här funktionen stöder alla tillämpliga produkter inom EU och tillämpar nödvändig text- eller grafisk återgivning av EU:s energimärkning på produkten när det är lämpligt.

Du ska enkelt kunna hitta EPREL-koden i QR-koden på produktens energimärkning. Om du inte kan hitta den, men har information om energieffektivitet för produkten från tillverkaren kan du ändå ange alla tre attributen energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class] under övergångsperioden som slutar den 1 september 2024.

Product attribute: energy efficiency class example

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för varje produkt

Attributen energienergieffektivitetsklass [energy_efficiency_class], lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class] och högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class] är valfria, men du kan behöva skicka in informationen i enlighet med lokala lagar eller föreskrifter. Om dina produkter till exempel riktar sig till någon av EU:s medlemsstater eller till Schweiz kontrollerar du de rättsliga kraven för det i genomförandelagarna enligt EU-direktiv 2017/1369 samt alla andra gällande lokala lagar.

Vi rekommenderar att du skickar in attributen energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class], lägsta energieffektivitetsklass [min_energy_efficiency_class] och högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class] för tillämpliga produkter. Du kan behöva göra det för dessa typer av produkter:

Kylskåp Frys Tvättmaskin Torktumlare Kombinerad tvättmaskin och torktumlare
Vinförvaringsprodukter Diskmaskin Ugnar Varmvattenberedare Varmvattensystem
Luftkonditionering Elektriska lampor Belysning Tv-apparater

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Värden som stöds

[Energy Format] A+++ [Energy Format] A++ [Energy Format] A+ [Energy Format] A++ [Energy Format] B
[Energy Format] C [Energy Format] B [Energy Format] E [Energy Format] F [Energy Format] G

Schema.org-egendom
(Vad är det här?)

Product.hasEnergyConsumptionDetails,

Typ: EnergyConsumptionDetails

Upprepat fält Nej

Formatering för energieffektivitetsklass

Filformat Exempelpost
Textflöden

A+

XML-flöden
<g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.

Formatering för lägsta energieffektivitetsklass

Filformat Exempelpost
Textflöden

A+

XML-flöden
<g:min_energy_efficiency_class>A</g:min_energy_efficiency_class>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.

Formatering för högsta energieffektivitetsklass

Filformat Exempelpost
Textflöden

D

XML-flöden
<g:max_energy_efficiency_class>D</g:max_energy_efficiency_class>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i resursen Content API for Shopping.
Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Värdet lägsta energieffektivitetsklass anger den lägsta (minst effektiva) energieffektivitetsklassen på energiförbrukningsskalan för den produktkategori som produkten tillhör, medan värdet högsta energieffektivitetsklass anger den högsta (mest effektiva) energieffektivitetsklassen på skalan.
    För en produkt med energieffektivitetsklassen C på en skala från A+++ till D anger du energieffektivitetsklass energy_efficiency_class=C med högsta energieffektivitetsklass max_energy_efficiency_class=A+++ och lägsta energieffektivitetsklass min_energy_efficiency_class=D
  • Värdet du anger för energieffektivitetsklassen måste vara inom intervallet för lägsta energieffektivitetsklass och högsta energieffektivitetsklass.
    Om ditt intervall till exempel går från A (mest effektivt, högsta energieffektivitetsklass) till D (minst effektivt, lägsta energieffektivitetsklass) får värdet för energieffektivitetsklassen [energy_efficiency_class] inte vara ”G”.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka antingen attributet mått för enhetspris eller energieffektivitetsklass. Skicka inte in båda. Om du skickar in båda visas bara attributet energieffektivitetsklass.

Exempel

Torktumlare
Produktdata för en torktumlare
Attribut Värde
titel [title] Torktumlare – kapacitet på 9 kg
Energieffektivitetsklass [energy_efficiency_class] A+
Lägsta energieffektivitetsklass[min_energy_efficiency_class] D
Högsta energieffektivitetsklass [max_energy_efficiency_class] A+++