Varsel

I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Energiklasse [energy_efficiency_class], minste energiklasse [min_energy_efficiency_class], største energiklasse [max_energy_efficiency_class]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for energiklasse [energy_efficiency_class] for å fortelle kundene hvor produktet ligger innenfor et gitt energiklasseområde. Når du bruker dette attributtet, må du også angi en verdi for minste energiklasse [min_energy_efficiency_class] og største energiklasse [max_energy_efficiency_class].

Merk: Dette attributtet avvikles 1. september 2024. Bruk heller attributtet for sertifikat [certification] for å vise EU-energiklassen i annonser og kostnadsfrie oppføringer for produkter som
  • kjøleskap og frysere
  • oppvaskmaskiner
  • TV-er og andre eksterne skjermer
  • vaskemaskiner og kombinerte vaskemaskiner/tørketromler
  • kjøleapparater med direktesalgsfunksjon
  • lyskilder

Når du sender inn attributtet for sertifikat [certification], slår Google opp produktet i EU EPREL-databasen og viser den aktuelle energiklassen i Shopping-annonsene og de kostnadsfrie oppføringene. Denne funksjonen støtter alle gjeldende produkter i EU, og viser den obligatoriske EU-energietiketten grafisk eller i tekstform på produktet ditt når det er aktuelt.

Det skal være enkelt å finne EPREL-koden via QR-koden på energietiketten til produktet. Hvis du ikke finner koden, men har informasjon om energieffektivitet for produktet fra produsenten, kan du fortsatt sende inn alle de tre attributtene for energiklasse [energy_efficiency_class] innen overgangsperioden som avsluttes 1. september 2024.

Product attribute: energy efficiency class example

I denne artikkelen

Bruksområder

OptionalValgfritt for hvert produkt

Attributtene for energiklasse [energy_efficiency_class], minste energiklasse [min_energy_efficiency_class] og største energiklasse [max_energy_efficiency_class] er valgfrie, men det kan hende du er pålagt å oppgi denne informasjonen i henhold til lokal lov og rett eller lokale forordninger. Hvis produktene dine for eksempel er målrettet mot et EU-land eller Sveits, må du overholde de juridiske kravene i forbindelse med dette i henhold til nasjonale lover basert på EU-direktiv 2017/1369 og eventuelle andre lokale lover.

Vi anbefaler sterkt at du sender inn attributtene for energiklasse [energy_efficiency_class], minste energiklasse [min_energy_efficiency_class] og største energiklasse [max_energy_efficiency_class] for produkter det er aktuelt for. Du må kanskje oppgi denne klassen for disse produkttypene:

Kjøleskap Fryser midtstill Tørketromler Kombinerte vaskemaskiner og tørketromler
Vinskap Oppvaskmaskin Ovner Vannkokere Varmtvannsberedere
Klimaanlegg Elektriske lamper Belysning TV-er

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Se når og hvordan du skal sende inn produktinformasjon på engelsk

Støttede verdier

[Energiklasse] A+++ [Energiklasse] A++ [Energiklasse] A+ [Energiklasse] A++ [Energiklasse] B
[Energiklasse] C [Energiklasse] B [Energiklasse] E [Energiklasse] F [Energiklasse] G

Schema.org-område
(Hva er dette?)

Product.hasEnergyConsumptionDetails,

Type: EnergyConsumptionDetails

Gjentatt felt Nei

Formatering for energiklasse

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

A+

XML-feeder
<g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Formatering for minste energiklasse

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

A+

XML-feeder
<g:min_energy_efficiency_class>A</g:min_energy_efficiency_class>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Formatering for største energiklasse

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

D

XML-feeder
<g:max_energy_efficiency_class>D</g:max_energy_efficiency_class>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Verdien for minste energiklasse spesifiserer den minste (minst effektive) energiklassen på energiforbruksskalaen for den produktkategorien produktet ditt tilhører, mens verdien for største energiklasse spesifiserer den største (mest effektive) energiklassen på den samme skalaen.
    Eksempel: For et produkt med energiklasse «C» på en skala fra «A+++» til «D» spesifiserer du energy_efficiency_class=C med max_energy_efficiency_class=A+++ og min_energy_efficiency_class=D
  • Verden du oppgir for energiklasse, må være innenfor området mellom verdien for minste energiklasse og verdien for største energiklasse.
    Hvis området for eksempel går fra «A» (mest effektiv, største energiklasse) til «D» (minst effektiv, minste energiklasse), kan ikke verdien for attributtet for energiklasse [energy_efficiency_class] være «G».

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Send inn enten attributtet for mål for enhetspris eller attributtet for energiklasse. Ikke send inn begge. Hvis begge attributtene er oppgitt, vises bare attributtet for energiklasse.

Eksempler

Tørketrommel
Produktinformasjon for en tørketrommel
Attributt Verdi
Tittel [title] Tørketrommel – kapasitet 9 kg
Energiklasse [energy_efficiency_class] A+
Minste energiklasse [min_energy_efficiency_class] D
Største energiklasse [max_energy_efficiency_class] A+++