energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse], max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]: definitie

Gebruik de kenmerken energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] om gebruikers op de hoogte te stellen van het energielabel van uw product.

Product attribute: energy efficiency class example

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

De kenmerken energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] zijn optioneel, maar mogelijk bent u op basis van lokale wet- of regelgeving verplicht om deze informatie op te geven. Als uw producten bijvoorbeeld een EU-lidstaat of Zwitserland targeten, moet u rekening houden met de wettelijke vereisten zoals gedefinieerd in de nationale uitvoeringswetten van de EU-verordening 2017/1369 en in overige toepasselijke lokale wetten.

We raden u ten zeerste aan de energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] in te dienen voor producten waarop dit van toepassing is. Mogelijk moet u deze klasse opgeven voor de volgende producttypen:

Koelkast Vriezer Wasmachines Wasdrogers Was-droogcombinaties
Wijnkoelkasten Vaatwasser Ovens Boilers Opslagapparaten voor warm water
Airconditioners Elektrische lampen Armaturen Televisies

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Ondersteunde waarden

[Energieklasse] A+++ [Energieklasse] A++ [Energieklasse] A+ [Energieklasse] A++ [Energieklasse] B
[Energieklasse] C [Energieklasse] B [Energieklasse] E [Energieklasse] F [Energieklasse] G

Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Product.hasEnergyConsumptionDetails

Type: EnergyConsumptionDetails

Indeling van energy_efficiency_class [energieklasse]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds
<g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Indeling van min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds
<g:min_energy_efficiency_class>A</g:min_energy_efficiency_class>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Indeling van max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

D

XML-feeds
<g:max_energy_efficiency_class>D</g:max_energy_efficiency_class>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• De waarde voor min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] moet lager zijn dan de waarde voor max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]. Uw bereik moet bijvoorbeeld van A tot D lopen en niet van D tot A.
  • De waarde die u voor energy_efficiency_class [energieklasse] opgeeft, moet binnen het bereik liggen van de waarden voor min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]. Als uw bereik bijvoorbeeld van A tot D loopt, kan de waarde van energy_efficiency_class [energieklasse] niet G zijn.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik het kenmerk unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] of energy_efficiency_class [energieklasse]. Gebruik ze niet allebei. Als u beide kenmerken gebruikt, wordt alleen energy_efficiency_class [energieklasse] getoond.

Voorbeelden

Koelkast
Artikel Roestvrijstalen koelkast
title [titel] Roestvrijstalen koelkast - 240 liter
energy_efficiency_class [energieklasse] A+
min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]     A+++
max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]     D
Vaatwasmachine
Artikel Vaatwasmachine
title [titel] Ingebouwde vaatwasmachine - breedte: 60 cm, diepte: 55 cm
energy_efficiency_class [energieklasse] A++
min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]     A+++
max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]     G
Wijnkoeler
Product Wijnkoeler
title [titel] Wijnkoeler - breedte: 45 cm, diepte: 52 cm
energy_efficiency_class [energieklasse] B
min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]    A
max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]   F