In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Energieklasse [energy_efficiency_class], minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class], maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk energieklasse [energy_efficiency_class] om aan te geven waar uw product valt binnen een bepaald energie-efficiëntiebereik. Als u dit kenmerk gebruikt, moet u ook waarden instellen voor minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class] en maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class].

Opmerking: Dit kenmerk wordt op 1 september 2024 beëindigd. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk certificering [certification] om de energieklasse van de EU te tonen bij uw advertenties en gratis vermeldingen voor onder andere de volgende producten:
  • Koelkasten en diepvriezers
  • Vaatwasmachines
  • Televisies en andere externe monitors
  • Wasmachines en was-droogcombinaties voor huishoudelijk gebruik
  • Koelapparatuur met een direct sales-functie
  • Lichtbronnen

Als u het kenmerk certificering [certification] invoert, zoekt Google uw product op in de EPREL-database van de EU en wordt de juiste energieklasse weergegeven in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Deze functie ondersteunt alle toepasselijke producten in de EU en past de vereiste tekst- of grafische weergave van het EU-energielabel op uw product toe, indien van toepassing.

U kunt de EPREL-code makkelijk vinden via de QR-code van het energielabel op het product. Als u de code niet kunt vinden, maar wel de energie-efficiëntie van uw product heeft die door de fabrikant is verstrekt, kunt u alle 3 kenmerken voor energieklasse [energy_efficiency_class] nog invoeren tijdens de transitieperiode die op 1 september 2024 eindigt.

Product attribute: energy efficiency class example

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

De kenmerken energieklasse [energy_efficiency_class], minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class] en maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class] zijn in principe optioneel, maar kunnen vereist zijn om aan lokale wet- en regelgeving te voldoen. Als uw producten bijvoorbeeld een EU-lidstaat of Zwitserland targeten, moet u rekening houden met de wettelijke vereisten zoals gedefinieerd in de nationale uitvoeringswetten van de EU-verordening 2017/1369 en in overige toepasselijke lokale wetten.

Het wordt sterk aanbevolen om de kenmerken energieklasse [energy_efficiency_class], minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class] en maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class] in te dienen voor producten waarop dit van toepassing is. Mogelijk moet u deze klasse aangeven voor de volgende producttypen:

Koelkast Vriezer Wasmachines Wasdrogers Was-droogcombinaties
Wijnkoelkasten Vaatwasser Ovens Boilers Opslagapparaten voor warm water
Airconditioners Elektrische lampen Armaturen Televisies

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Ondersteunde waarden

[Energieklasse] A+++ [Energieklasse] A++ [Energieklasse] A+ [Energieklasse] A++ [Energieklasse] B
[Energieklasse] C [Energieklasse] B [Energieklasse] E [Energieklasse] F [Energieklasse] G

Property van schema.org
(Wat is dit?)

Product.hasEnergyConsumptionDetails,

Type: EnergyConsumptionDetails

Herhaald veld Nee

Indeling voor energieklasse

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds
<g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Gebruik de bron Content API voor Shopping voor de juiste indeling van uw gegevens voor de Content API.

Indeling voor de minimale energieklasse

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds
<g:min_energy_efficiency_class>A</g:min_energy_efficiency_class>

Gebruik de bron Content API voor Shopping voor de juiste indeling van uw gegevens voor de Content API.

Indeling voor maximale energieklasse

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

D

XML-feeds
<g:max_energy_efficiency_class>D</g:max_energy_efficiency_class>

Gebruik de bron Content API voor Shopping voor de juiste indeling van uw gegevens voor de Content API.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• De waarde van de minimale energieklasse specificeert de minimale (minst efficiënte) energieklasse op de energieschaal voor de productcategorie waartoe uw product behoort, terwijl de waarde van de maximale energieklasse de maximale (meest efficiënte) energieklasse van die schaal is.
    Voor een product met een energieklasse C op een schaal van A+++ tot D geeft u energy_efficiency_class=C op met max_energy_efficiency_class=A+++ en min_energy_efficiency_class=D.
  • De waarde die u voor de energieklasse opgeeft, moet binnen het bereik van de waarden voor minimale energieklasse en maximale energieklasse liggen.
    Als uw bereik bijvoorbeeld van A (meest efficiënte, maximale energieklasse) tot D (minste efficiënte, minimale energieklasse) loopt, mag de waarde van het kenmerk energieklasse [energy_efficiency_class] niet G zijn.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik het kenmerk eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] of het kenmerk energieklasse [energy_efficiency_class]. Gebruik ze niet allebei. Als u beide kenmerken gebruikt, wordt alleen het kenmerk energieklasse weergegeven.

Voorbeelden

Wasdroger
Productgegevens voor een wasdroger
Kenmerk Waarde
Titel [title] Wasdroger: capaciteit van 9 kg
Energieklasse [energy_efficiency_class] A+
Minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class] D
Maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class] A+++