energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse], max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]: definitie

Gebruik de kenmerken energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] om gebruikers op de hoogte te stellen van het energielabel van uw product.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

De kenmerken energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] zijn optioneel, maar mogelijk bent u op basis van lokale wetten of voorschriften verplicht om deze informatie te verstrekken. Als uw producten bijvoorbeeld een EU-lidstaat of Zwitserland targeten, moet u rekening houden met de wettelijke vereisten zoals gedefinieerd in de nationale uitvoeringswetten van de Europese richtlijn 2017/1369 en in overige toepasselijke lokale wetten.

Het is sterk aanbevolen dat u de energy_efficiency_class [energieklasse], min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse] indient voor producten waarop dit van toepassing is. Voor de volgende producttypen moet u deze klasse mogelijk opgeven:

• Koelkasten
  • Vriezers
  • Wasmachines
  • Wasdrogers
  • Wasdroogcombinaties
  • Wijnopslagapparatuur
  • Vaatwasmachines
  • Ovens
  • Boilers
  • Opslagapparaten voor warm water
  • Airconditioning
  • Elektrische lampen
  • Armaturen
  • Televisies

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Ondersteunde waarden

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
Herhaald veld Nee

Indeling van energy_efficiency_class [energieklasse]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds
<g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Indeling van min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

A+

XML-feeds
<g:min_energy_efficiency_class>A</g:min_energy_efficiency_class>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Indeling van max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

D

XML-feeds
<g:max_energy_efficiency_class>D</g:max_energy_efficiency_class>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• De waarde voor min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] moet lager zijn dan de waarde voor max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]. Uw bereik moet bijvoorbeeld van A tot D lopen en niet van D tot A.
  • De waarde die u voor energy_efficiency_class [energieklasse] opgeeft, moet binnen het bereik liggen van de waarden voor min_energy_efficiency_class [min_energieklasse] en max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]. Als uw bereik bijvoorbeeld van A tot D loopt, kan de waarde van energy_efficiency_class [energieklasse] niet G zijn.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik het kenmerk unit_pricing_measure [eenheidsprijs_hoeveelheid] of energy_efficiency_class [energieklasse]. Gebruik ze niet allebei. Als u beide kenmerken gebruikt, wordt alleen energy_efficiency_class [energieklasse] getoond.

Voorbeelden

Koelkast
Artikel Roestvrijstalen koelkast
title [titel] Roestvrijstalen koelkast - 240 liter
energy_efficiency_class [energieklasse] A+
min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]     A+++
max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]     D
Vaatwasmachine
Artikel Vaatwasmachine
title [titel] Ingebouwde vaatwasmachine - breedte: 60 cm, diepte: 55 cm
energy_efficiency_class [energieklasse] A++
min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]     A+++
max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]     G
Wijnkoeler
Product Wijnkoeler
title [titel] Wijnkoeler - breedte: 45 cm, diepte: 52 cm
energy_efficiency_class [energieklasse] B
min_energy_efficiency_class [min_energieklasse]    A
max_energy_efficiency_class [max_energieklasse]   F