Content API i Merchant Center

Med Content API for Shopping kan appar interagera direkt med Merchant Center-plattformen. Det effektiviserar hanteringen av stora eller komplexa Merchant Center-konton. Content API for Shopping kan användas som inmatningskälla för produktdata i Merchant Center. Din data publiceras i enlighet med uppdateringar på webbplatsen.

Obs! Om du planerar att ladda upp ett stort antal flöden eller göra frekventa ändringar i din produktdata rekommenderar vi starkt att ladda upp produktinformationen direkt via Content API (i stället för flöden).

Om du väljer att skicka in din produktdata via Content API och det inte finns något inmatningsflöde sedan tidigare skapas ett flöde automatiskt i Merchant Center. I det nya primära flödet kan du skapa anpassade flödesregler för din API-data och hantera flödet inom Merchant Center-produkten. Du kan även skapa ett platshållarflöde för Content API och använda det till att överföra produktdata i API.

Läs mer om hur du kommer igång med Content API for Shopping

Skicka till flera länder

Varor i Content API kopieras inte till flera länder i ett enda flöde. Om du vill skicka in produktdata i Content API till flera länder måste du skapa flera inmatningsflöden med nya målländer och språk.

Tilläggsflöden via API

Du kan ladda upp produktdata med tilläggsflöden via Content API. Du måste skapa tilläggsflödet i Merchant Center och använda flödes-id för Content API-förfrågningar. Id:t finns på sidan Flöden i avsnittet Inställningar i ditt registrerade tilläggsflöde för Content API.

Till skillnad från primära flöden kan du ha flera tilläggsflöden för Content API. Det kan till exempel vara bra att använda om du har en databas för tillgänglighet och en databas för pris. Då kan du uppdatera priset separat från tillgängligheten och därför registrera ett unikt tilläggsflöde för pris och tillgänglighet.

Läs mer om att skapa och länka tilläggsflöden