Content API in Merchant Center

Met de Content API voor Shopping kunnen apps direct communiceren met het Merchant Center-platform. Zo kunnen grote of complexe Merchant Center-accounts veel efficiënter worden beheerd. De Content API voor Shopping kan worden gebruikt als invoerbron voor productgegevens in Merchant Center. Gegevens die u op uw site updatet, worden direct bij Merchant Center aangeleverd.

Opmerking: Als u van plan bent een groot aantal feeds te uploaden of frequent wijzigingen in uw productgegevens aan te brengen, raden we u sterk aan om de Content API (in plaats van feeds) te gebruiken om uw productgegevens rechtstreeks te uploaden.

Als u uw productgegevens indient via de Content API maar nog geen invoerfeed heeft, wordt er automatisch een feed in Merchant Center gemaakt. Met deze nieuwe primaire feed kunt u aangepaste feedregels voor uw API-gegevens maken en uw feed in Merchant Center beheren. U kunt ook een tijdelijke feed maken voor uw Content API en de API-productgegevens uploaden naar deze tijdelijke feed.

Meer informatie over het gebruik van de Content API voor Shopping

Indienen in meerdere landen

De Content API zorgt automatisch dat artikelen binnen een enkele feed niet worden gekopieerd naar meerdere landen. Als u uw Content API-productgegevens in meerdere landen wilt indienen, moet u meerdere invoerfeeds maken met de nieuwe doellanden en -talen.

Aanvullende API-feeds

U kunt aanvullende feeds gebruiken om productgegevens te uploaden via de Content API. U maakt de aanvullende feed in Merchant Center en gebruikt de feed-ID voor Content API-verzoeken. U vindt de ID op de pagina Feeds, onder het gedeelte Instellingen van uw geregistreerde aanvullende Content API-feed.

Hoewel u maar één primaire feed kunt hebben, kunt u meerdere aanvullende Content API-feeds hebben. U kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als u één database heeft voor beschikbaarheid en één database voor prijs. U kunt de prijs afzonderlijk van de beschikbaarheid updaten en dus een unieke aanvullende feed voor prijs en beschikbaarheid registreren.

Meer informatie over hoe u aanvullende feeds maakt en koppelt.