In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Bedrijfsprofielen en Merchant Center koppelen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

If you’re looking for information about how to link stores in Merchant Center Next, click here.

In dit artikel leggen we uit hoe u de informatie in uw bedrijfsprofielen koppelt aan uw Merchant Center-account voor producten in de buurt.

U kunt uw producten in de buurt alleen tonen in advertenties of gratis vermeldingen als uw bedrijfsprofielen gekoppeld zijn aan het Merchant Center-account dat uw lokale feeds host. Als uw lokale feeds in een subaccount in Merchant Center worden gehost, moet u uw bedrijfsprofielen rechtstreeks aan dit subaccount koppelen. Als u Bedrijfsprofielen koppelt aan uw bovenliggende Merchant Center-account, koppelt u deze niet automatisch aan uw subaccounts.

Opmerking: Koppel alleen Bedrijfsprofielen uit landen die u wilt targeten via advertenties of gratis vermeldingen.

Automatisch koppelen

Automatisch koppelen wordt standaard goedgekeurd. Automatisch koppelen werkt alleen als de eigenaar of beheerder van het bedrijfsprofiel ook beheerder of standaardgebruiker is van het Merchant Center-account en ingelogd is bij Merchant Center. Als er nog geen Bedrijfsprofielen gekoppeld zijn in Merchant Center:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Klik onder Instellingen op Gekoppelde accounts.
  3. Klik op het tabblad Bedrijfsprofielen.
  4. Als uw e-mailadres wordt vermeld onder Eigenaar en beheerder van Bedrijfsprofiel, klikt u op Koppelen en bent u klaar.
  5. Als uw e-mailadres niet wordt vermeld, klikt u op de plusknop plus onder Eigenaar en beheerder van Bedrijfsprofiel.
  6. Voer het e-mailadres in waarmee u bent ingelogd bij Merchant Center en dat aan uw Bedrijfsprofielen gekoppeld is.
  7. Merchant Center vraagt de koppeling automatisch aan en keurt deze goed als u zowel een beheerder of standaardgebruiker van uw Merchant Center-account bent als een beheerder of eigenaar van uw Bedrijfsprofielen.
  8. Mogelijk moet u de pagina vernieuwen om te controleren of de koppeling automatisch is goedgekeurd.

Handmatig koppelen

Stap 1: Stuur een koppelingsverzoek

Volg de stappen hieronder om een koppelingsverzoek te sturen:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Klik onder Instellingen op Gekoppelde accounts.
  3. Klik op het tabblad Bedrijfsprofielen.
  4. Klik op de plusknop plus onder Eigenaar en beheerder van Bedrijfsprofiel.
  5. Geef het e-mailadres op van de eigenaar of beheerder van het Bedrijfsprofiel.
  6. Klik op Verzoek sturen.

Stap 2: Het koppelingsverzoek goedkeuren

Nadat u een verzoek heeft gestuurd, moet de eigenaar of beheerder van het Bedrijfsprofiel inloggen bij de Bedrijfsprofielmanager om het verzoek te accepteren.

U ziet de status van het koppelingsverzoek op het tabblad Bedrijfsprofielen in uw Merchant Center-account. Hieronder vindt u de verschillende statustypen:

• Gekoppeld: Het verzoek is goedgekeurd. U kunt nu een bedrijfsgroep toevoegen.
  • In behandeling: Het verzoek is nog in behandeling. Open uw Bedrijfsprofielmanager of neem contact op met de eigenaar of beheerder van het Bedrijfsprofiel om het verzoek goed te keuren.
  • Afgekeurd: Het verzoek is niet goedgekeurd. U kunt pas Bedrijfsprofielen toevoegen nadat de eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel gekoppeld is.
  • Niet gekoppeld: Als uw e-mailadres al wordt weergegeven, klikt u op Koppelen.

Groepen van bedrijfslocaties toevoegen

Als er slechts één groep van bedrijfslocaties beschikbaar is in alle gekoppelde Bedrijfsprofielen, wordt deze automatisch geselecteerd.

Volg de stappen hieronder om handmatig een groep van bedrijfslocaties voor uw Merchant Center-account te selecteren:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Klik onder Instellingen op Gekoppelde accounts.
  3. Klik op het tabblad Bedrijfsprofielen.
  4. Klik onder Groepen van bedrijfslocaties op Groep van bedrijfslocatie toevoegen.
  5. Kies een groep.
  6. Klik op Groep toevoegen.

U kunt uw bedrijf altijd weer verwijderen. Klik onder Groepen van bedrijfslocaties op Verwijderen onder Actie. Met deze actie verwijdert u de geselecteerde groep van bedrijfslocaties. Als u actieve advertenties of gratis vermeldingen met producten in de buurt heeft, worden deze niet meer weergegeven totdat u opnieuw een groep van bedrijfslocaties aan uw Merchant Center-account toevoegt.

De winkelcodes in uw Bedrijfsprofielen moeten exact overeenkomen met de winkelcodes in uw feed met lokale productvoorraad, ook het hoofdlettergebruik en de spaties. Uw winkels moeten fysiek toegankelijk zijn voor klanten. Daarom moet u een adres opnemen in uw bedrijfsprofielen. Meer informatie over hoe u een adres toevoegt aan uw bedrijfsprofielen

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Kunnen meerdere eigenaren of beheerders van een Bedrijfsprofiel aan hetzelfde Merchant Center-account worden gekoppeld?
Ja. U kunt meerdere eigenaren of beheerders van een Bedrijfsprofiel aan één Merchant Center-account koppelen. U kunt echter maar één groep van bedrijfslocaties toevoegen vanuit een van de eigenaren of beheerders van Bedrijfsprofielen die u gekoppeld heeft.
Kan één eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel gekoppeld en gebruikt worden voor meerdere Merchant Center-accounts?
Ja. Eén eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel kan worden gekoppeld aan meerdere Merchant Center-accounts.
Kan ik meerdere groepen van bedrijfslocaties toevoegen? Ik wil meerdere Bedrijfsprofielen uit meerdere accounts koppelen.
Nee. U kunt slechts één groep van bedrijfslocaties toevoegen die gekoppeld is aan de eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel. Als u een specifieke groep bedrijfsprofielen wilt toevoegen, neemt u deze allemaal op in één groep van bedrijfslocaties.
Hoe voeg ik een groep Bedrijfsprofielen toe?
Voordat u een groep van bedrijfslocaties kunt toevoegen, moet de eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel gekoppeld zijn aan uw Merchant Center-account. Nadat de koppeling van de eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel is goedgekeurd, kunt u de groep van bedrijfslocaties selecteren met de relevante Bedrijfsprofielen die u aan uw Merchant Center-account wilt koppelen. Als niet alle Bedrijfsprofielen deel uitmaken van de groep van bedrijfslocaties die u heeft geselecteerd, zet u het Bedrijfsprofiel over naar de relevante groep.
Als er geen eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel aan mijn Merchant Center-account gekoppeld is maar er wel een groep van bedrijfslocaties is toegevoegd, verlies ik dan mijn momenteel toegevoegde Bedrijfsprofielen als ik een koppeling met de eigenaar of beheerder van een Bedrijfsprofiel aanvraag?
Als u vóór 2018 een groep van bedrijfslocaties heeft ingesteld, wordt de eigenaar of beheerder van uw Bedrijfsprofiel mogelijk niet direct gekoppeld. We raden u aan een koppelingsverzoek naar de eigenaar of beheerder van uw groep van bedrijfslocaties te sturen. Bij deze actie hoeft u de groep van bedrijfslocaties niet opnieuw toe te voegen.
Als de eigenaar of beheerder van het Bedrijfsprofiel aan uw Merchant Center-account gekoppeld is, kunnen andere beheerders in uw Merchant Center-account de gegevens van het Bedrijfsprofiel bekijken en beheren.