Veiledning for programtilgang

Om feeder

En feed er en fil som består av en produktliste der attributtgrupper brukes til å definere hvert av produktene dine på en unik måte. I Merchant Center legges alle produktene dine til i en hovedfeed eller ekstrafeed. Når du har opprettet en feed, kan den legges til i ett eller flere av programmene du har registrert deg for.

Opprett nye feeder

Hvis du vil opprette en ny feed, klikker du på Produkter i navigasjonsmenyen og deretter på Feeder. Velg om du vil opprette en hovedfeed eller en ekstrafeed. De forskjellige programmene du har registrert deg for, vises som potensielle destinasjoner for feeden. Merk av i boksen ved siden av et programnavn for å legge til feeden i det aktuelle programmet.

Du kan også klikke på Legg til produkter i oppgavelisten for programtilgang for et produkt for å begynne å opprette en feed. Finn ut mer om hvordan du oppretter feeder

Produktattributter

Attributter er datapunktene som beskriver et produkt. Enkelte attributter, for eksempel condition [tilstand] og availability [tilgjengelighet], kan ha standardiserte eller godkjente verdier. Andre attributter, som id og title [tittel], kan stå tomme slik at du kan fylle dem ut med dine egne verdier. Hvis du beskriver varene dine på en nøyaktig måte med de obligatoriske og foreslåtte attributtene, blir det enklere for brukerne å søke etter og finne varene dine.

Det finnes en rekke retningslinjer for hvordan du skal bruke de forskjellige attributtene, og hvor ofte du bør oppdatere produktinformasjonen din. Les retningslinjene nøye for å være sikker på at du forstår kravene.

Du kan sende oss produktinformasjonen din i feedformat eller via Google Content API for Shopping-annonser, eller du kan importere produktinformasjonen fra en støttet netthandelsplattform. Med mindre du er godt kjent med API, anbefaler vi at du bruker feeder eller importerer fra netthandelsplattformen din.

Merk: Hvis du planlegger å laste opp svært mange feeder eller endre produktinformasjonen din ofte, anbefaler vi på det sterkeste at du bruker Content API til å laste opp produktinformasjonen din direkte.

Foreslåtte filformater

Når du oppretter en ny feed, er det viktig at du velger det formatet som best passer til dine behov som forhandler. Vi støtter datafeeder i to generelle formater: tekst (.txt) og XML (.xml).

For de fleste mindre forhandlere anbefaler vi at produktinformasjonen legges inn i en .txt-fil via et regnearkprogram, eller at feeden opprettes i Google Regneark ved bruk av den medfølgende feedmalen og Merchant Center-tillegget.

Google Content API for Shopping (avansert)

Med Content API for Shopping kan du behandle de strukturerte dataelementene du laster opp til Google for bruk i Google-tjenester, via programmering. Med dette API-et kan du søke etter elementer og sette inn, oppdatere og fjerne varer i Google Merchant Center-kontoen din.

Google Content API for Shopping er utviklet for utviklere som vil integrere Google Shopping i programmene sine. Utviklere bør ha noe teknisk kunnskap og erfaring med programmering for å kunne bruke Google Content API for Shopping. Finn ut mer om Google Content API for Shopping

Linker til beslektet innhold