Nybegynnerveiledning

Oversikt over feeder

En feed er en fil som består av en produktliste der attributter grupperes for å definere hvert av produktene dine på en unik måte. Enkelte attributter, for eksempel condition [tilstand] og availability [tilgjengelighet], kan ha standardiserte eller godkjente verdier. Andre attributter, for eksempel id [ID] eller title [tittel], kan fylles ut med en verdi du selv velger. Hvis du beskriver varene dine på en nøyaktig måte med de obligatoriske og foreslåtte attributtene, blir det enklere for brukerne å søke etter og finne varene dine.

Det finnes en rekke retningslinjer for hvordan du skal bruke de forskjellige attributtene, og hvor ofte du bør oppdatere produktinformasjonen din. Du må lese retningslinjene nøye, slik at du er sikker på at du forstår kravene.

Når du har konfigurert kontoen din, kan du opprette og laste opp produktinformasjonen din. Du kan sende oss produktinformasjon i feedformat eller via Google Content API for Shopping-annonser, eller du kan importere produktinformasjon fra netthandelsplattformen din hvis den er blant plattformene som støttes. Med mindre du er komfortabel med å bruke API, anbefaler vi at du bruker feeder eller importerer fra netthandelsplattformen din.

How to choose the right export option for your product feed

Feeder

En feed er en fil som inneholder all nødvendig informasjon om produktene du selger. Du oppgir forskjellig informasjon om produktene dine ved å sende inn attributter. Dermed kan kunder søke etter og finne varene dine. Finn ut mer om bruk av feeder

Merk: Hvis du planlegger å laste opp mange feeder eller endre produktinformasjonen din ofte, anbefaler vi sterkt at du bruker Content API (i stedet for feeder) for å laste opp produktinformasjonen din direkte.

Google Content API for Shopping (avansert)

Med Content API for Shopping kan du programmatisk administrere de strukturerte dataelementene du laster opp til Google for bruk i Google-tjenester som Google Shopping og Nettsøk. API-en kan brukes til å kjøre spørringer etter elementer og sette inn, oppdatere og fjerne varer på Google Merchant Center-kontoen.

Google Content API for Shopping er utviklet for utviklere som vil integrere Google Shopping i programmene sine. Utviklere bør ha noe teknisk kunnskap og erfaring med programmering for å kunne bruke Google Content API for Shopping. Finn ut mer om Google Content API for Shopping

Foreslåtte filformater

Når du oppretter en ny feed, er det viktig at du velger det formatet som best passer til behovene dine som selger. Vi støtter datafeeder i to generelle formater: tekst (.txt) og XML (.xml).

Vi anbefaler at de fleste mindre selgere utvikler produktinformasjonen sin i en .txt-fil med et regnearkprogram, eller at de oppretter feeden sin i Google Regneark med den medfølgende feedmalen og Merchant Center-tillegget.

Oppretting av produktinformasjon

Når du oppretter en feed for produktinformasjonen din, må du følge retningslinjene for attributter i spesifikasjonen for produktinformasjon. Når du sender inn produktinformasjon til Merchant Center, må informasjonen enten være i samsvar med spesifikasjonen for produktinformasjon, eller så må du formatere den i Merchant Center slik at kravene oppfylles. God produktinformasjon er helt avgjørende for at du skal lykkes med annonseringen for produktene dine.

I noen tilfeller kan du bruke feedregler, slik at du kan eksportere og sende inn produktdatabasen din «som den er», og deretter formatere attributtene og verdiene direkte i Google Merchant Center slik at de oppfyller kravene i spesifikasjonen for produktinformasjon.

Hvis rådataene i produktinformasjonen din ikke er i samsvar med spesifikasjonen for produktinformasjon, kan du bruke de avanserte funksjonene til å komplettere produktinformasjonen med ekstra attributter og verdier.

Når du har opprettet og registrert en feed, kan du laste opp eller hente produktinformasjonen din.

Feedopplasting og -henting er bare to av måtene du kan sende inn produktinformasjon til Merchant Center på. Du kan også sende inn produktinformasjon via Content API for Google Shopping.

Avanserte funksjoner

Med de avanserte funksjonene i Feeder-delen i Merchant Center-kontoen din kan du hente produktinformasjon fra flere feeder og formatere den i Merchant Center slik at den oppfyller kravene våre. De avanserte funksjonene gjør det dessuten enklere å bruke eksisterende produktinformasjon for annonser som vises i flere land og på flere språk.

Bruk de avanserte funksjonene til å sende inn tilleggsfiler for å oppdatere hovedfeedene dine, reprodusere produktinformasjonen for bruk i flere land og formatere produktinformasjonen med feedregler. Finn ut mer om hvordan du oppretter feeder.