Veiledning for programtilgang

Om feeder

About feeds [hero image]

En feed er en fil som inneholder en liste over produkter du ønsker å annonsere via Merchant Center. Når du legger til produktene dine, tilordner du attributter til hvert av dem. Disse attributtene brukes til å gruppere produktene dine sammen i produktfeedene dine. Når du har opprettet en feed, kan du bruke den flere ganger i så mange Merchant Center-funksjoner som nødvendig.

Det finnes flere typer feeder i Merchant Center. Hvilke typer feeder du bruker, avhenger av behovene dine som forhandler. Produktattributtene du bruker for å beskrive produktene dine i Merchant Center, er de samme i alle feedtypene.

For å se undertekster på ditt eget språk, slå på YouTube-teksting. Velg «Innstillinger»-ikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, velg deretter «Teksting» og velg språk.

Hoved- og ekstrafeeder

• Hovedfeedene er de viktigste datakildene for Merchant Center-produktlageret ditt. Hvis alle produktene du legger til i hovedfeeden, oppfyller data- og kvalifikasjonskravene i Merchant Center, trenger du ikke å opprette flere feeder.
    • Husk at Google anbefaler at du laster opp hele produktlageret ditt i én hovedfeed.
  • Med ekstrafeeder kan du legge til data som mangler i hovedfeeden din. De brukes bare til å oppdatere produktinformasjon som allerede finnes i én eller flere hovedfeeder. Du kan ha flere ekstrafeeder, og hver av disse kan supplere dataene i et ubegrenset antall hovedfeeder.

Finn ut hvordan du oppretter en ny hoved- eller ekstrafeed

Du ser kanskje et alternativ for å legge til produkter automatisk fra nettstedet ditt i Merchant Center-kontoen. Dette innebærer at Google kan generere feeder for deg med schema.org-oppmerking på nettstedet ditt. Finn ut hvordan du bruker automatiske feeder til å sette sammen produktinformasjonen din

Flerkildefeeder (avansert)

Med flerkildefeeder kan du lage en feed basert på rå produktinformasjon fra ulike kilder, for eksempel nettstedet ditt eller eksisterende regneark. Merchant Center kombinerer disse kildene og oppretter en samlefeed basert på dataene deres. Finn ut mer om bruk av avanserte feeder

Google Content API for Shopping (avansert)

Med Content API for Shopping kan du behandle de strukturerte dataelementene som lastes opp til Google for bruk i Google-tjenester, for eksempel Shopping-annonser og Google Søk, programmatisk. Bruk det til å søke etter varer og legge til, oppdatere og fjerne varer i Merchant Center-kontoen din.

Dette verktøyet er laget for utviklere som vil integrere programmer med Shopping-annonser. Folk som bruker Content API, bør ha teknisk kunnskap og erfaring i programmering – dette verktøyet passer ikke for brukere uten teknisk bakgrunn. Finn ut mer om Google Content API for Shopping

Regionale feeder for produktlager (avansert)

Regionale feeder for produktlager er en type ekstrafeed som kan brukes til å overstyre eksisterende produktinformasjon i hovedfeeden for å vise regionale priser eller tilgjengelighet for et utvalg av produkter i de forhåndsdefinerte regionene. Regionale feeder for produktlager kan ikke brukes til å legge til eller fjerne produkter eller som frittstående feeder. I stedet overstyrer de eksisterende produktinformasjon.

Regionale feeder for produktlager støtter følgende attributter:

Feeder for produktlager er tilgjengelige i USA og kan registreres for betaversjonen i Australia, Frankrike og Tyskland. Finn ut mer om regional tilgjengelighet og prissetting

Produktattributter

Attributter er datapunktene som beskriver et produkt. Enkelte attributter, for eksempel condition [tilstand] og availability [tilgjengelighet], har standardiserte eller godkjente verdier. Andre attributter, som id og title [tittel], kan fritt fylles ut for hvert av produktene dine.

Hvis du beskriver varene dine på en nøyaktig måte ved bruk av de obligatoriske og foreslåtte attributtene, blir det enklere for folk å søke etter og finne varene dine.

Det finnes en rekke retningslinjer for hvordan du skal bruke de forskjellige attributtene, og hvor ofte du bør oppdatere produktinformasjonen din. Les retningslinjene nøye for å være sikker på at du forstår kravene.

Når du er klar, oppretter du feeden din.

Linker til beslektet innhold