Toelatingsgids

Informatie over feeds

About feeds [hero image]

Een feed is een bestand met een lijst van producten waarvoor u via Merchant Center wilt adverteren. Wanneer u uw producten toevoegt, wijst u aan elk product kenmerken toe. Met deze kenmerken worden uw producten gegroepeerd in uw productfeeds. Nadat u een feed heeft gemaakt, kunt u deze meerdere keren gebruiken voor zo veel Merchant Center-functies als u nodig heeft.

Er zijn meerdere typen feeds in Merchant Center. Welke typen u gebruikt, hangt af van uw behoeften als verkoper. De productkenmerken die u gebruikt om uw producten in Merchant Center te beschrijven, zijn voor alle feedtypen hetzelfde.

Als u ondertiteling in uw taal wilt, schakelt u YouTube-ondertiteling in. Klik onderaan de videospeler op het icoon Instellingen, selecteer Ondertiteling en kies vervolgens uw taal.

Primaire en aanvullende feeds

• Primaire feeds zijn de belangrijkste gegevensbronnen voor uw Merchant Center-voorraad. U hoeft geen aanvullende feeds te maken als elk product dat u aan uw primaire feed toevoegt al voldoet aan de gegevens- en deelnamevereisten.
    • Google raadt u aan om al uw voorraad te uploaden naar één primaire feed.
  • In aanvullende feeds kunt u gegevens toevoegen die ontbreken in uw primaire feed. Ze worden alleen gebruikt om productgegevens te updaten die al in een of meer primaire feeds voorkomen. U kunt meerdere aanvullende feeds hebben en elke feed kan gegevens aanvullen in meerdere primaire feeds.

Meer informatie over hoe u een nieuwe primaire of aanvullende feed maakt

U ziet mogelijk de optie om producten automatisch toe te voegen vanaf uw website in uw Merchant Center-account. Dit betekent dat Google op uw website feeds voor u kan maken met schema.org-opmaak. Meer informatie over het gebruik van geautomatiseerde feeds om uw productgegevens samen te stellen

Feeds met meerdere bronnen (geavanceerd)

Via feeds met meerdere bronnen kunt u een feed maken op basis van onbewerkte productgegevens uit verschillende bronnen, zoals uw website of bestaande spreadsheets. Merchant Center combineert de verschillende bronnen tot één uniforme feed met de gegevens van de gebruiker. Meer informatie over het gebruik van geavanceerde feeds

Google Content API for Shopping (geavanceerd)

Met de Content API for Shopping beheert u de gestructureerde gegevensitems die u naar Google uploadt voor gebruik met Google-services zoals Shopping-advertenties en Google Zoeken. U gebruikt deze API om artikelen in uw Merchant Center-account te zoeken en ze in te voegen, te updaten en te verwijderen.

Deze tool is bedoeld voor ontwikkelaars die apps willen integreren met Shopping-advertenties. Mensen die de Content API gebruiken, moeten technische kennis van en ervaring met het programmeren van applicaties hebben. Deze tool is niet geschikt voor gebruikers zonder technische achtergrond. Meer informatie over de Google Content API for Shopping

Feeds met regionale productvoorraad (geavanceerd)

Feeds met regionale voorraad zijn een type aanvullende feed waarmee u uw bestaande productgegevens in de primaire feed kunt overschrijven om regionale prijzen of beschikbaarheid voor een selectie producten in vooraf gedefinieerde regio's weer te geven. Regionale voorraadfeeds kunnen geen producten toevoegen of verwijderen en kunnen niet worden gebruikt als zelfstandige feeds. Ze overschrijven alleen bestaande productgegevens.

Feeds met regionale voorraad ondersteunen de volgende kenmerken:

Feeds met regionale voorraad zijn beschikbaar in de Verenigde Staten en zijn beschikbaar voor aanmelding voor de bètaversie in Australië, Frankrijk en Duitsland. Meer informatie over regionale beschikbaarheid en prijzen

Productkenmerken

Kenmerken zijn de gegevenspunten die een product beschrijven. Sommige kenmerken, zoals condition [staat] en availability [beschikbaarheid], kunnen gestandaardiseerde of geaccepteerde waarden hebben. Andere kenmerken, zoals id [id] of title [titel], kunt u zelf invullen voor elk van uw producten.

Het is belangrijk dat u de vereiste en aanbevolen kenmerken gebruikt om uw artikelen nauwkeurig te beschrijven. Zo kunnen gebruikers uw artikelen makkelijker zoeken en vinden.

Er gelden beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en de frequentie waarmee u uw productgegevens moet updaten. Neem ons beleid zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u de vereisten begrijpt.

Als u dat gedaan heeft, maakt u uw feed.