subscription_cost [prenumerationskostnad]: Definition

Använd attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för att inkludera information om en månatlig eller årlig betalningsplan som medföljer abonnemanget för den mobila enheten (mobiltelefon eller surfplatta).

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Det här attributet är endast tillgängligt i vissa länder:
  • Afrika: Sydafrika
  • Asien och Stillahavsområdet: Hongkong, Indien, Japan, Malaysia, Nya Zeeland, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand
  • Europa: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Österrike
  • Mellanöstern: Förenade Arabemiraten, Israel, Saudiarabien
  • Nordamerika: Kanada

Det här attributet stöds endast för mobilprodukter med följande Google-produktkategorikod (GPC):

• Watches [Armbandsklockor] (201)
  • Mobile Phone [Mobiltelefoner] (267)
  • Tablet Computers [Surfplattor] (4745)
  • Mobile Phone Prepaid Cards & SIM Cards [SIM-kort] (6030)
  • GPS Tracking Devices [GPS-spårare] (6544)
Australien: Det här attributet ska inte användas för trådlösa enheter som mobiltelefoner eller surfplattor som marknadsförs i Australien. Använd attributet pris [price] för att ange den lägsta totalkostnaden (minimibeloppet) för enheten, inklusive handpenning, avbetalningar och abonnemang. Använd attributet titel [title] för att ange att enheten ska betalas med avbetalningar och om den omfattas av ett abonnemang.

Attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] har tre underattribut:

• period [period] (obligatoriskt): Längden på en prenumerationsperiod. Antingen månad [month] eller år [year].
  • periodens_längd [period_length] (obligatoriskt): Heltal, antalet prenumerationsperioder (månader eller år) som köparen måste betala.
  • belopp [amount] (obligatoriskt): ISO 4217, det belopp som köparen måste betala varje månad. När vi visar det här beloppet kan vi avrunda uppåt till närmaste heltal i lokal valuta för att spara utrymme. Det angivna värdet måste fortfarande exakt matcha det belopp som visas på din webbplats.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII)
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelpost
Textflöden

Formatera värdet genom att ange period [period], periodens_längd [period_length] och belopp [amount] avgränsade med kolon (:). Använd inte citattecken. För 12 månadsavbetalningar om 50 EUR vardera skickar du in:

månad:12:50 EUR

XML-flöden

<g:subscription_cost>

<g:period>månad</g:period>

<g:period_length>12</g:period_length>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:subscription_cost>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in attributet pris [price] med det totala beloppet som betalas i kassan (inklusive handpenning och aktiveringsavgift) för produkten.
  • Matcha avbetalningsplanen som du visar på målsidan. Du kan också visa andra avbetalningsalternativ på målsidan, men den plan som du skickar in måste vara lätt att hitta på målsidan.
  • Kräv inte att användare måste ha ett stamkundskort för att kunna välja det serviceavtal som du skickar in.
  • Använd inte attributet prenumerationskostnad [subscription_cost]  för programvaruabonnemang. Programvaruabonnemang måste betalas i förskott och skickas in med den årliga förbetalda kostnaden som attributet pris [price]. Läs mer om annonsering av programvaruabonnemang
  • Använd endast i godkända länder. Om du använder attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] i länder som inte är godkända kommer produkten att underkännas.
  • Använd endast för godkända produktkategorier. Om du använder attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för andra produktkategorier kommer produkten att underkännas.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka in exakta värden för prenumerationskostnaderna i enlighet med ISO 4217. Skicka exempelvis in 1.01 EUR istället för 1.0012 EUR, annars behöver vi avrunda det inskickade värdet. Använd samma valuta för prenumerationskostnad [subscription_cost], avbetalning [installment] och pris [price].
  • Om produkten också betalas med månatliga avbetalningar bör du använda samma antal månader för prenumerationskostnaden [subscription_cost] som för avbetalningarna.
  • Om produkten har avbetalningar skickar du in samma antal månader för attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] som för attributet avbetalning [installment]. Om antalet månader skiljer sig åt och avbetalningen och prenumerationskostnaden behöver kombineras på grund av utrymmesbegränsningar använder vi det högsta värdet. Om avbetalningsplanen till exempel är 12 månader, men prenumerationen är på 24 månader, använder vi 24 månader.
  • Om produktens prenumerationskostnad ökar efter en viss tid måste du använda den högsta betalningen i underattributet belopp [amount]. Om prenumerationsbetalningen till exempel ökar från 25 EUR till 35 EUR efter 12 månader anger du 35 EUR.

Exempel

Exempel på en mobiltelefon som säljs med abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet pris [price] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid. Lämna attributet avbetalning [installment] tomt.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Silver med ett 12-månadersabonnemang på 35 EUR per månad och en handpenning på 649 EUR
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
title [title] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang)
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] I lager
pris [price] 649.00 EUR
avbetalning [installment] (måste vara tomt eftersom det inte finns några avbetalningar)
prenumerationskostnad [subscription_cost] månad:12:35.00 EUR
google-produktkategori [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] Ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

Exempel på en mobiltelefon som säljs på avbetalning och med abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet pris [price] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange noll i attributet pris [price] om det inte finns någon handpenning. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid och en avbetalningsplan.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Very Silver med 12-månadersabonnemang och 12 månaders avbetalning
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
title [title] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang och 12 avbetalningar)
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] I lager
pris [price] 0.00 EUR
avbetalning [installment] 12:60.00 EUR
prenumerationskostnad [subscription_cost] månad:12:30,00 EUR
google-produktkategori [google_product_category] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] Ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

Fler exempel finns i rekommendationer för annonsering av trådlösa produkter och tjänster