subscription_cost [prenumerationskostnad]: Definition

Använd attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] för att informera användarna om en månatlig eller årlig betalningsplan som medföljer abonnemanget för den mobila enheten (mobiltelefon eller surfplatta).

Det här attributet är för närvarande inte tillgängligt i USA eller Latinamerika.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Det här attributet är endast tillgängligt i vissa länder:
  • Afrika: Sydafrika
  • Asien och Stillahavsområdet: Hongkong, Indien, Japan, Malaysia, Nya Zeeland, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand
  • Europa: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Österrike
  • Mellanöstern: Förenade Arabemiraten, Israel, Saudiarabien
  • Nordamerika: Kanada

Det här attributet stöds endast för mobilprodukter med följande Google-produktkategorikod (GPC):

• Smartklockor: 201
  • Mobiltelefon: 267
  • Surfplattor: 4745
  • Förbetalda kort och SIM-kort för mobiltelefoner: 603
  • GPS-spårningsenheter: 6544

Attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] har tre underattribut:

• period [period] (obligatoriskt)
    Längden på en prenumerationsperiod. Antingen ”månad” eller ”år”.
  • period_length [periodens_längd] (obligatoriskt)
    Antalet prenumerationsperioder (heltal i månader eller år) som köparen måste betala.
  • amount [belopp] (obligatoriskt)
    ISO 4217, det belopp som köparen måste betala varje månad. När vi visar det här beloppet kan vi avrunda uppåt till närmaste heltal i lokal valuta för att spara utrymme. Det angivna värdet måste fortfarande exakt matcha det belopp som visas på din webbplats.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII)
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelpost
Textflöden

Formatera värdet genom att ange period, periodens längd och belopp avgränsade med kolon (:). Använd inte citattecken. För 12 månadsavbetalningar om 50 EUR vardera skickar du in:

månad:12:50 EUR

XML-flöden

<g:subscription_cost>

<g:period>månad</g:period>

<g:period_length>12</g:period_length>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:subscription_cost>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in attributet price [pris] med det totala beloppet som betalas i kassan (inklusive handpenning och aktiveringsavgift) för produkten.
  • Matcha avbetalningsplanen som du visar på målsidan. Du kan också visa andra avbetalningsalternativ på målsidan, men den plan som du skickar in måste vara lätt att hitta på målsidan.
  • Kräv inte att användare måste ha ett stamkundskort för att kunna välja det serviceavtal som du skickar in.
  • Använd inte attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] för programvaruabonnemang. Programvaruabonnemang måste betalas i förskott och skickas in med den årliga förbetalda kostnaden som attributet price [pris]. Läs mer om annonsering av programvaruabonnemang
  • Använd endast i godkända länder. Om du använder attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] i länder som inte är godkända kommer produkten att underkännas.
  • Använd endast för godkända produktkategorier. Om du använder attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] för andra produktkategorier kommer produkten att underkännas.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka in exakta värden för prenumerationskostnaderna i enlighet med ISO 4217. Skicka exempelvis in 1.01 EUR istället för 1.0012 EUR, annars behöver vi avrunda det inskickade värdet. Använd samma valuta för subscription_cost [prenumerationskostnad], installment [avbetalning] och price [pris].
  • Om produkten också betalas med månatliga avbetalningar bör du använda samma antal månader för subscription_cost [prenumerationskostnad] som för avbetalningarna.
  • Om produkten har avbetalningar anger du samma antal månader för subscription_cost [prenumerationskostnad] som för installment [avbetalning]. Om antalet månader skiljer sig åt och avbetalningen och prenumerationskostnaden behöver kombineras på grund av utrymmesbegränsningar använder vi det högsta värdet. Om avbetalningsplanen till exempel är 12 månader, men prenumerationen är på 24 månader, använder vi 24 månader.
  • Om produktens prenumerationskostnad ökar efter en viss tid måste du använda den högsta betalningen i underattributet amount [belopp]. Om prenumerationsbetalningen till exempel ökar från 25 EUR till 35 EUR efter 12 månader anger du 35 EUR.

Exempel

Exempel på en mobiltelefon som säljs med abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet price [pris] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid. Lämna attributet installment [avbetalning] tomt.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Silver med ett 12-månadersabonnemang på 35 EUR per månad och en handpenning på 649 EUR
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
title [titel] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang)
link [länk] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [bildlänk] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tillgänglighet] I lager
price [pris] 649.00 EUR
installment [avbetalning] (måste vara tomt eftersom det inte finns några avbetalningar)
subscription_cost [prenumerationskostnad] månad:12:35.00 EUR
google_product_category [google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [artikelnummer] G-2PW4100-021-B
condition [skick] Ny
color [färg] Silver
shipping [frakt] 0.00 EUR

Exempel på en mobiltelefon som säljs på avbetalning och med abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet price [pris] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange noll i attributet price [pris] om det inte finns någon handpenning. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid och en avbetalningsplan.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Very Silver med 12-månadersabonnemang och 12 månaders avbetalning
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
title [titel] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang och SIM, 12 månadsbetalningar)
link [länk] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [bildlänk] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tillgänglighet] I lager
price [pris] 0.00 EUR
installment [avbetalning] 12:60.00 EUR
subscription_cost [prenumerationskostnad] månad:12:30,00 EUR
google_product_category [google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [artikelnummer] G-2PW4100-021-B
condition [skick] Ny
color [färg] Silver
shipping [frakt] 0.00 EUR

Fler exempel finns i rekommendationer för annonsering av trådlösa produkter och tjänster