I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

prenumerationskostnad [subscription_cost]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Obs! Produkter med attributet prenumerationskostnad[subscription_cost] är inte kvalificerade för gränsöverskridande försäljning och kan bara ha ett målland.

Använd attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för att inkludera information om en månatlig eller årlig betalningsplan som medföljer abonnemanget för den mobila enheten (mobiltelefon eller surfplatta).

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för varje produkt

Displayannonser visar inte erbjudanden med attributen avbetalning [installment] eller prenumerationskostnad [subscription_cost], eftersom avbetalnings- och prenumerationspriser inte erbjuds i dynamisk remarketing.
Detta attribut är endast tillgängligt i vissa länder:
  • Afrika: Sydafrika
  • Asien och Stillahavsområdet: Hongkong, Indien, Japan, Malaysia, Nya Zeeland, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand
  • Europa: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade kungariket, Grekland, Irland, Italien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Österrike
  • Mellanöstern: Förenade Arabemiraten, Israel, Saudiarabien
  • Nordamerika: Kanada

Detta attribut stöds endast för mobilprodukter med följande Google-produktkategorikod (GPC):

• Armbandsklockor (id: 201)
  • Mobiltelefoner (id: 267)
  • Surfplattor. (id: 4745)
  • SIM-kort (id: 6030)
  • GPS-spårare (id: 6544)
Australien: Detta attribut ska inte användas för trådlösa enheter som mobiltelefoner eller surfplattor som marknadsförs i Australien. Använd attributet pris [price] för att ange den lägsta totalkostnaden (minimibeloppet) för enheten, inklusive handpenning, avbetalningar och abonnemang. Använd attributet titel [title] för att ange att enheten ska betalas med avbetalningar och om den omfattas av ett abonnemang.

Det finns tre underattribut för detta attribut:

• Period [period] (obligatoriskt): Längden på en prenumeration. Antingen månad [month] eller år [year].
  • Periodens längd [period_length] (obligatoriskt): Heltal, antalet prenumerationsperioder (månader eller år) som köparen måste betala.
  • Belopp [amount] (obligatoriskt): ISO 4217, det belopp som köparen måste betala varje månad. När vi visar detta belopp kan vi avrunda uppåt till närmaste heltal i lokal valuta för att spara utrymme. Det angivna värdet måste fortfarande exakt matcha det belopp som visas på din webbplats.

Formatera värdet genom att ange period [period], periodens längd [period_length] och belopp [amount] avgränsade med kolon (:). Använd inte citattecken.

Format

Följ dessa riktlinjer för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII)
Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Text (TSV)

månad:12:50 EUR

XML (flöden)

<g:subscription_cost>

<g:period>månad</g:period>

<g:period_length>12</g:period_length>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:subscription_cost>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla dessa krav för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Inkludera det totala beloppet som ska betalas i kassan i attributet pris [price].
  • När det används i kombination med attributet avbetalning [installment] ska du även inkludera det totala beloppet som ska betalas i kassan i underattributet handpenning [downpayment] för attributet avbetalning [installment].
  • Matcha avbetalningsplanen som du visar på målsidan. Du kan också visa andra avbetalningsalternativ på målsidan, men den plan som du skickar in måste vara lätt att hitta på målsidan.
  • Kräv inte att användare måste ha ett stamkundskort för att kunna välja det serviceavtal som du skickar in.
  • Använd inte attributet prenumerationskostnad för programvaruabonnemang. Programvaruabonnemang måste betalas i förskott och skickas in med den årliga förbetalda kostnaden som attributet pris [price].
  • Använd endast i godkända länder. Om du använder attributet prenumerationskostnad i länder som inte är godkända kommer produkten att underkännas.
  • Använd endast för godkända produktkategorier. Om du använder attributet prenumerationskostnad för andra produktkategorier kommer produkten att underkännas.

Rekommenderade metoder

Dessa tips kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka in exakta värden för prenumerationskostnaderna i enlighet med ISO 4217. Skicka exempelvis in 1.01 EUR istället för 1.0012 EUR, annars behöver vi avrunda det inskickade värdet. Använd samma valuta för prenumerationskostnad [subscription_cost], avbetalning [installment] och pris [price].
  • Om produkten också betalas med månatliga avbetalningar bör du använda samma antal månader för prenumerationskostnad [subscription_cost] som för avbetalningarna.
  • Om produkten har avbetalningar skickar du in samma antal månader för attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] som för attributet avbetalning [installment]. Om antalet månader skiljer sig åt och avbetalningen och prenumerationskostnaden behöver kombineras på grund av utrymmesbegränsningar använder vi det högsta värdet. Om avbetalningsplanen till exempel är 12 månader, men avtalet för prenumerationstjänsten är på 24 månader, använder vi 24 månader.
  • Om produktens prenumerationskostnad ökar efter en viss tid måste du använda den högsta betalningen i underattributet belopp [amount]. Om prenumerationsbetalningen till exempel ökar från 25 EUR till 35 EUR efter 12 månader anger du 35 EUR.

Exempel

Mobiltelefon, säljs med abonnemang

Ange ett totalt värde för betalningen i kassan i attributet pris [price] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiverings- och engångsavgifter. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid. Lämna attributet avbetalning [installment] tomt.

Produktdata för Google Pixel 5 32GB Silver med ett 12-månadersabonnemang på 35 EUR per månad och en handpenning på 649 EUR
Attribut Värde
id [id] _pixel_mobil_silver_32gb_12månader_abonnemang
titel [title] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang)
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 649.00 EUR
avbetalning [installment] (måste vara tomt eftersom det inte finns några avbetalningar)
prenumerationskostnad [subscription_cost] månad:12:35.00 EUR
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR

Mobiltelefon som säljs på avbetalning och med abonnemang

Skicka in det totala värdet för handpenningen (kan vara 0) för avbetalningsalternativet i underattributet handpenning [downpayment] för avbetalning [installment] ] och inkludera eventuella aktiverings- och engångsavgifter. Skicka in priser på hela förskottsbetalningen i attributet pris [price] och inkludera eventuella aktiverings- och engångsavgifter. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid och en avbetalningsplan.

Produktdata för Google Pixel 5 32GB Silver med 12-månadersabonnemang och 12 månaders avbetalning
Attribut Värde
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
titel [title] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang och 12 avbetalningar)
länk [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
bildlänk [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
tillgänglighet [availability] i lager [in_stock]
pris [price] 700.00 EUR
avbetalning [installment] 12:60.00 EUR:0.00 EUR
prenumerationskostnad [subscription_cost] månad:12:30.00 EUR
google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner [Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones]
varumärke [brand] Google
gtin [gtin] 00821793049157
artikelnummer [mpn] G-2PW4100-021-B
skick [condition] ny
färg [color] Silver
frakt [shipping] 0.00 EUR