subscription_cost [prenumerationskostnad]: Definition

Använd attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] för att informera användarna om en månatlig eller årlig betalningsplan som medföljer abonnemanget för den mobila enheten.

Attributet är endast tillgängligt i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Irland.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] har tre underattribut:
  • period [period] (obligatoriskt)
    Längden på en prenumerationsperiod. Antingen ”månad” eller ”år”.
  • period_length [periodens_längd] (obligatoriskt)
    Antalet prenumerationsperioder (heltal i månader eller år) som köparen måste betala.
  • amount [belopp] (obligatoriskt)
    ISO 4217, det belopp köparen måste betala varje månad. När vi visar det här beloppet kan vi avrunda uppåt till närmaste heltal i lokal valuta för att spara utrymme. Det angivna värdet måste fortfarande exakt matcha det belopp som visas på din webbplats.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII)
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelposter
Textflöden

Formatera värdet genom att ange period, periodens längd och belopp avgränsade med kolon (:). Använd inte citattecken. För 12 månadsavbetalningar om 50 EUR vardera skickar du in:

månad:12:50 EUR

XML-flöden

<g:subscription_cost>

<g:period>månad</g:period>

<g:period_length>12</g:period_length>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:subscription_cost>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Skicka in attributet price [pris] med det totala beloppet som betalas i kassan (inklusive handpenning och aktiveringsavgift) för produkten.
  • Matcha avbetalningsplanen som du visar på målsidan. Du kan också visa andra avbetalningsalternativ på målsidan, men den plan som du skickar in måste vara lätt att hitta på målsidan.
  • Kräv inte att användare måste ha ett stamkundskort för att kunna välja det serviceavtal som du skickar in.
  • Använd inte attributet subscription_cost [prenumerationskostnad] för programvaruabonnemang. Programvaruabonnemang måste betalas i förskott och skickas in med den årliga förbetalda kostnaden som attributet price [pris].

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Skicka in exakta värden för prenumerationskostnaderna i enlighet med ISO 4217. Skicka exempelvis in 1.01 EUR istället för 1.0012 EUR, annars behöver vi avrunda det inskickade värdet. Använd samma valuta för subscription_cost [prenumerationskostnad], installment [avbetalning] och price [pris].
  • Om produkten också betalas med månatliga avbetalningar bör du använda samma antal månader för subscription_cost [prenumerationskostnad] som för avbetalningarna. För att förenkla för kunden rekommenderar vi att du använder samma antal månader för både avbetalning och abonnemang.

Exempel

Exempel: mobiltelefon utan abonnemang

Följ samma standard som för andra produkttyper när du skickar in mobiltelefoner utan abonnemang som säljs till fast pris. Lämna attributen installment [avbetalning] och subscription_cost [prenumerationskostnad] tomma och ange det fasta priset (högre än 0) på den mobila enheten i prisattributet.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Silver
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb
title [titel] Google Pixel 5" 32GB Silver
link [länk] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb
image_link [bildlänk] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tillgänglighet]     I lager
price [pris] 649,00 USD
installment [avbetalning] (måste vara tomt eftersom det inte finns några avbetalningar)
subscription_cost [prenumerationskostnad] (måste vara tomt eftersom det inte finns något serviceavtal)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [artikelnummer] G-2PW4100-021-B
condition [skick] Ny
color [färg] Silver
shipping [frakt] 0,00 USD

Exempel: mobiltelefon med abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet price [pris] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid. Lämna attributet installment [avbetalning] tomt.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Silver med ett 12-månadersabonnemang på 35 USD per månad och en handpenning på 649 USD
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
title [titel] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang)
link [länk] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [bildlänk] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tillgänglighet] I lager
price [pris] 649,00 USD
installment [avbetalning] (måste vara tomt eftersom det inte finns några avbetalningar)
subscription_cost [prenumerationskostnad] månad: 12: 35,00 USD
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [artikelnummer] G-2PW4100-021-B
condition [skick] Ny
color [färg] Silver
shipping [frakt] 0,00 USD

Exempel: mobiltelefon med avbetalning utan abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i attributet price [pris] (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange i titeln att den trådlösa produkten säljs med en avbetalningsplan.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Silver med 12 månaders avbetalning på 60 USD per månad
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_installments
title [titel] Google Pixel 5” 32GB Silver (med avbetalning)
link [länk] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_installments&contract=no
image_link [bildlänk] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tillgänglighet]     I lager
price [pris] 0,00 USD
installment [avbetalning] 12: 60,00 USD
subscription_cost [prenumerationskostnad] (måste vara tomt eftersom det inte finns något serviceavtal)
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [artikelnummer] G-2PW4100-021-B
condition [skick] Ny
color [färg] Silver
shipping [frakt] 0,00 USD

Exempel: mobiltelefon med avbetalning och abonnemang

Ange ett totalt värde för handpenningen i prisattributet (kan vara 0) och inkludera eventuella aktiveringsavgifter och/eller engångsavgifter. Ange noll i attributet price [pris] om det inte finns någon handpenning. Ange i titeln att din trådlösa produkt kräver ett abonnemang med en viss löptid och en avbetalningsplan.

Produktdata för Google Pixel 5” 32GB Very Silver med 12-månadersabonnemang och 12 månaders avbetalning
Attribut Produktdata
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
title [titel] Google Pixel 5” 32GB Silver (med abonnemang och SIM, 12 månadsbetalningar)
link [länk] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [bildlänk] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [tillgänglighet]     I lager
price [pris] 0,00 USD
installment [avbetalning] 12: 60,00 USD
subscription_cost [prenumerationskostnad] månad: 12: 30,00 USD
google_product_category [google-produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [varumärke] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [artikelnummer] G-2PW4100-021-B
condition [skick] Ny
color [färg] Silver
shipping [frakt] 0,00 USD