subscription_cost [abonnementskosten]: definitie

Gebruik het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] om gebruikers informatie te geven over een maandelijks of jaarlijks betalingsplan dat een communicatieservicecontract combineert met uw draadloze product (mobiele telefoon of tablet).

Dit kenmerk is momenteel niet beschikbaar in de Verenigde Staten of Latijns-Amerika.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Dit kenmerk is alleen beschikbaar in bepaalde landen:
  • Afrika: Zuid-Afrika
  • Azië Pacific: Hongkong, India, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea
  • Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk
  • Midden-Oosten: Israël, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten
  • Noord-Amerika: Canada

Dit kenmerk wordt alleen ondersteund voor mobiele producten met de volgende Google-productcategoriecode (GPC):

• Smart Watches [Smartwatches]: 201
  • Mobile Phone [Mobiele telefoon]: 267
  • Tablets [Tablets]: 4745
  • Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Simkaarten voor mobiele telefoons]: 603
  • GPS Tracking Devices [GPS-trackers]: 6544

Het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] gebruikt drie subkenmerken:

• period [periode] (vereist)
    De duur van één abonnementsperiode. Kan 'maand' of 'jaar' zijn.
  • period_length [duur_periode] (vereist)
    Geheel getal, het aantal abonnementsperioden (maanden of jaren) dat de koper moet betalen.
  • amount [bedrag] (vereist)
    ISO 4217, het bedrag dat de koper per maand moet betalen. Wanneer dit bedrag wordt weergegeven, kunnen we het naar het dichtstbijzijnde hele bedrag in de lokale valuta afronden om ruimte te besparen. De opgegeven waarde moet nog steeds precies overeenkomen met het bedrag zoals weergegeven op uw site.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Geef period [periode], period_length [duur_periode] en amount [bedrag] op, gescheiden door dubbele punten (:). Gebruik geen aanhalingstekens. Voor 12 maandelijkse betalingen van 50 EUR per keer geeft u bijvoorbeeld het volgende op:

month:12:50 EUR

XML-feeds

<g:subscription_cost>

<g:period>month</g:period>

<g:period_length>12</g:period_length>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:subscription_cost>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Geef bij het kenmerk price [prijs] de totale prijs op die bij de kassa moet worden betaald voor het product (inclusief aanbetaling en activeringskosten).
  • Zorg ervoor dat de gegevens overeenkomen met het betalingsplan voor communicatieservices dat wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. U kunt ook andere communicatieopties op uw bestemmingspagina weergeven, maar het plan dat u indient, moet eenvoudig te vinden zijn op de bestemmingspagina.
  • Stel niet als voorwaarde dat gebruikers een klantenkaart moeten hebben als ze het abonnement willen kiezen dat u indient.
  • Gebruik het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] niet voor softwareabonnementen. Softwareabonnementen moeten vooraf worden betaald en de jaarlijkse vooruitbetaalde kosten moeten worden ingediend met het kenmerk price [prijs]. Meer informatie over advertenties voor softwareabonnementen
  • Alleen voor gebruik in goedgekeurde landen. Het gebruik van het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] in niet-goedgekeurde landen leidt tot afkeuringen.
  • Alleen voor gebruik voor goedgekeurde productcategorieën. Het gebruik van het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] voor andere productcategorieën leidt tot afkeuringen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien exacte waarden in voor uw abonnementskosten, volgens ISO 4217. Dien bijvoorbeeld 1.01 EUR in en niet 1.0012 EUR, anders wordt de ingediende waarde afgerond. Gebruik dezelfde valuta voor subscription_cost [abonnementskosten], installment [termijn] en price [prijs].
  • Als het product ook in maandelijkse termijnen wordt betaald, gebruikt u bij subscription_cost [abonnementskosten] hetzelfde aantal maanden als bij de termijnen.
  • Als uw product termijnbetalingen heeft, dient u bij het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] hetzelfde aantal maanden in als bij het kenmerk installment [termijn]. Als het aantal maanden verschilt en we uw termijn en abonnementskosten moeten combineren vanwege ruimtebeperkingen, gebruiken we de hoogste van deze twee waarden. Als uw betalingsplan bijvoorbeeld 12 maanden is, maar uw servicecontract 24 maanden duurt, gebruiken we 24 maanden.
  • Als de abonnementskosten voor uw product na een bepaalde periode stijgen, moet u het hoogste bedrag gebruiken in het subkenmerk amount [bedrag]. Als het maandbedrag van het abonnement na twaalf maanden bijvoorbeeld stijgt van 25 EUR naar 35 EUR, voert u 35 EUR in.

Voorbeelden

Voorbeeld van een mobiele telefoon die wordt verkocht met een abonnement

Dien een totale waarde in voor de aanbetaling in het kenmerk price [prijs] (kan 0 zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Geef in uw titel op dat voor uw draadloze product een contract van een bepaalde duur is vereist. Laat het kenmerk installment [termijn] leeg.

Productgegevens voor Google Pixel 5" 32 GB Zilver met een servicecontract van 12 maanden van 35 EUR per maand en een aanbetaling van 649 EUR
Kenmerk Productgegevens
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
title [titel] Google Pixel 5" 32 GB Zilver (met contract)
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [afbeeldingslink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [beschikbaarheid] Op voorraad
price [prijs] 649.00 EUR
installment [termijn] (moet leeg zijn omdat er geen termijnbetalingen zijn)
subscription_cost [abonnementskosten] maand:12:35.00 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
brand [merk] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [mpn] G-2PW4100-021-B
condition [staat] Nieuw
color [kleur] Zilver
shipping [verzending] 0.00 EUR

Voorbeeld van een mobiele telefoon die is gebundeld met een abonnement en wordt betaald in termijnen

Dien een totale waarde in voor de aanbetaling in het kenmerk prijs (kan nul zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Dien nul in bij het kenmerk price [prijs] als er geen kosten vooraf zijn. Geef in uw titel op dat voor uw draadloze product een contract van een bepaalde duur is vereist en dat het met een betalingsplan wordt geleverd.

Productgegevens voor Google Pixel 5" 32 GB Zilver met een contract van 12 maanden en betaling in 12 maandelijkse termijnen
Kenmerk Productgegevens
id [id] _pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
title [titel] Google Pixel 5" 32 GB Zilver (met contract en SIM, 12 maandelijkse betalingen)
link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
image_link [afbeeldingslink] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
availability [beschikbaarheid] Op voorraad
price [prijs] 0.00 EUR
installment [termijn] 12:60.00 EUR
subscription_cost [abonnementskosten] maand:12:30.00 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
brand [merk] Google
gtin [gtin] 00821793049157
mpn [mpn] G-2PW4100-021-B
condition [staat] Nieuw
color [kleur] Zilver
shipping [verzending] 0.00 EUR

Raadpleeg voor meer voorbeelden de praktische tips voor advertenties voor draadloze producten en services