In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Abonnementskosten [subscription_cost]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Opmerking: Producten met het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] komen niet in aanmerking voor grensoverschrijdende handel en kunnen maar één doelland hebben.

Gebruik het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] om gebruikers informatie te geven over een maandelijks of jaarlijks betalingsplan dat een contract voor communicatieservices combineert met uw draadloze product (mobiele telefoon of tablet).

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Display-advertenties tonen geen aanbiedingen met de kenmerken termijn [installment] of abonnementskosten [subscription_cost], omdat termijn- en abonnementsprijzen niet worden ondersteund door dynamische remarketing.
Dit kenmerk is alleen beschikbaar in bepaalde landen:
  • Afrika: Zuid-Afrika
  • Azië Pacific: Hongkong, India, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea
  • Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk
  • Midden-Oosten: Israël, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten
  • Noord-Amerika: Canada

Dit kenmerk wordt alleen ondersteund voor mobiele producten met de volgende Google-productcategoriecode (GPC):

• Horloges (ID: 201)
  • Mobiele telefoons (ID: 267)
  • Tabletcomputers (ID: 4745)
  • Simkaarten voor mobiele telefoons (ID: 6030)
  • GPS-trackers (ID: 6544)
Australië: Gebruik dit kenmerk niet voor draadloze apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets, waarmee in Australië wordt geadverteerd. Met het kenmerk prijs [price] kunt u de minimale totale kosten (minimum meetbare prijs) opgeven van het apparaat, inclusief aanbetaling, termijnbetalingen en draadloos abonnement. Gebruik het kenmerk titel [title] om aan te geven dat het apparaat in termijnen kan worden betaald en of het wordt verkocht met een draadloos abonnement.

Dit kenmerk gebruikt 3 subkenmerken:

• Periode [period] (vereist): De duur van één abonnementsperiode. Dit kan een maand [month] of jaar [year] zijn.
  • Duur van periode [period_length] (vereist): Geheel getal, het aantal abonnementsperioden (maanden of jaren) dat de koper moet betalen.
  • Bedrag [amount] (vereist): Het bedrag dat de koper per maand moet betalen, volgens ISO 4217. Wanneer dit bedrag wordt weergegeven, kunnen we het naar het dichtstbijzijnde hele bedrag in de lokale valuta afronden om ruimte te besparen. De opgegeven waarde moet nog steeds precies overeenkomen met het bedrag zoals getoond op uw site.

Geef de waarde van periode [period], duur van periode [period_length] en bedrag [amount] op, telkens gescheiden door een dubbele punt (:). Gebruik geen aanhalingstekens.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u productgegevens indient in het Engels

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv)

month:12:50 EUR

XML (feeds)

<g:subscription_cost>

<g:period>month</g:period>

<g:period_length>12</g:period_length>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:subscription_cost>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Neem het totale verschuldigde bedrag dat bij het afrekenen moet worden betaald op in het kenmerk prijs [price].
  • Als u dit gebruikt in combinatie met het kenmerk termijn [installment], moet u ook het totale bedrag dat bij het afrekenen moet worden betaald opnemen in het subkenmerk aanbetaling [downpayment] van het kenmerk termijn [installment].
  • Zorg dat de gegevens overeenkomen met het betalingsplan voor communicatieservices dat wordt getoond op uw landingspagina. U kunt ook andere communicatieopties op uw landingspagina weergeven, maar het plan dat u indient, moet eenvoudig te vinden zijn op de landingspagina.
  • Stel niet als voorwaarde dat gebruikers een klantenkaart moeten hebben als ze het abonnement willen kiezen dat u indient.
  • Gebruik het kenmerk abonnementskosten niet voor softwareabonnementen. Softwareabonnementen moeten vooraf worden betaald en de jaarlijkse vooruitbetaalde kosten moeten worden opgegeven met het kenmerk prijs [price].
  • Alleen voor gebruik in goedgekeurde landen. Als u het kenmerk abonnementskosten gebruikt in niet-goedgekeurde landen, zal dit leiden tot afkeuringen.
  • Alleen voor gebruik voor goedgekeurde productcategorieën. Als u het kenmerk abonnementskosten gebruikt voor andere productcategorieën, zal dit leiden tot afkeuringen.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien exacte waarden in voor uw abonnementskosten, volgens ISO 4217. Dien bijvoorbeeld 1,01 EUR in en niet 1,0012 EUR, anders wordt de ingediende waarde afgerond. Gebruik dezelfde valuta voor abonnementskosten [subscription_cost], termijn [installment] en prijs [price].
  • Als het product ook in maandelijkse termijnen wordt betaald, gebruikt u bij abonnementskosten [subscription_cost] hetzelfde aantal maanden als bij de termijnen.
  • Als uw product termijnbetalingen heeft, geeft u voor het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] hetzelfde aantal maanden op als voor het kenmerk termijn [installment]. Als het aantal maanden verschilt en we uw termijn en abonnementskosten moeten combineren wegens ruimtebeperkingen, gebruiken we de hoogste van deze 2 waarden. Als uw betalingsplan bijvoorbeeld 12 maanden is, maar uw servicecontract 24 maanden duurt, gebruiken we 24 maanden.
  • Als de abonnementskosten voor uw product na een bepaalde periode stijgen, moet u het hoogste bedrag gebruiken voor het subkenmerk bedrag [amount]. Als het maandbedrag van het abonnement na 12 maanden bijvoorbeeld stijgt van 25 EUR naar 35 EUR, voert u 35 EUR in.

Voorbeelden

Mobiele telefoon, verkocht met abonnement

Voer het totale bedrag dat bij het afrekenen moet worden betaald in voor het kenmerk prijs [price] (kan 0 zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Geef in uw titel aan dat voor uw product een abonnement van een bepaalde duur vereist is. Laat het kenmerk termijn [installment] leeg.

Productgegevens voor Google Pixel 5 32 GB Zilver met een servicecontract van 12 maanden van 35 EUR per maand en een aanbetaling van 649 EUR
Kenmerk Waarde
ID [id] _pixel_phone_silver_32gb_12month_contract
Titel [title] Google Pixel 5 32 GB Zilver (met contract)
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 649.00 EUR
Termijn [installment] (moet leeg zijn omdat er geen termijnbetalingen zijn)
Abonnementskosten [subscription_cost] month:12:35.00 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR

Mobiele telefoon die wordt betaald in termijnen en is gebundeld met een abonnement

Voer voor het subkenmerk aanbetaling [downpayment] van het kenmerk termijn [installment] de totale waarde in voor de aanbetaling voor de optie voor termijnbetalingen (kan 0 zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Voer voor het kenmerk prijs [price] de prijs in die bij het afrekenen moet worden betaald voor de volledige vooruitbetaling en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Geef in uw titel aan dat voor uw draadloze product een contract van een bepaalde duur is vereist en dat het met een betalingsplan wordt geleverd.

Productgegevens voor Google Pixel 5 32 GB Zilver met een contract van 12 maanden en betaling in 12 maandelijkse termijnen
Kenmerk Waarde
Id [id] _pixel_phone_silver_32gb_contract_and_installments
Titel [title] Google Pixel 5 32 GB Zilver (met abonnement en 12 termijnbetalingen)
Link [link] https://store.google.com/product/pixel_phone?sku=_pixel_phone_silver_32gb_12month_contract_newsim&contract=yes
Afbeeldingslink [image_link] https://store.google.com/product/pixel_phone/silver.png
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Prijs [price] 700.00 EUR
Termijn [installment] 12:60.00 EUR:0.00 EUR
Abonnementskosten [subscription_cost] month:12:30.00 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 00821793049157
MPN [mpn] G-2PW4100-021-B
Staat [condition] nieuw
Kleur [color] Zilver
Verzending [shipping] 0.00 EUR