I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Tips för att optimera produktdata

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Din produktdata formar hur dina annonser och kostnadsfri produktinformation fungerar på Googles plattformar. Om du vill göra annonser, produktinformation och kampanjer så framgångsrika som möjligt måste du tillhandahålla och underhålla produktdata med hög kvalitet.

Använd de här tipsen om du vill skapa kampanjer med effektiv data som ger resultat.

På den här sidan

Tänk strategiskt om dina kunder

Utnyttja det du vet om dina produkter och din målgrupp för att planera framåt.

• Kartlägg kundresan från sökfrågan till kassan. Identifiera möjligheter som skapar en bättre shoppingupplevelse. Du kan exempelvis förbättra produktdatan, målsidan och betalningsprocessen. Kunderna är mer benägna att handla om de snabbt kan hitta det de vill ha, fatta ett välgrundat beslut utifrån ett stort utbud och slutföra transaktionen med bara några få steg.
  • Prioritera dina mest lönsamma produkter när du fördelar resurser. Fokusera på de produkter som har störst inverkan på resultatet. Se till att ange fullständig produktdata och åtgärda eventuella allvarliga problem för dessa produkter.
  • Testa dig fram för att hitta de effektivaste optimeringsteknikerna för dina produkter och din målgrupp. Du kan exempelvis lägga till färg i produkttitlarna för kläder och mäta hur det påverkar de viktigaste resultatmätvärdena. Testa olika metoder för att fastställa vad som förbättrar företagets resultat.
  • Få dina annonser och produktinformation att sticka ut från mängden med kampanjer, Produktomdömen, Kundrecensioner och annonser för lokala butikslager. Lyft fram dina unika erbjudanden och värdeerbjudanden så att dina produkter, annonser och produktinformation skiljer sig från konkurrenternas.

Framhäv viktig produktinformation

Locka kunder till dina annonser och produktinformation med produkttitlar.

• Ta med viktiga attribut i titeln, till exempel starka varumärken, åldersgrupp, kön, storlek, färg, storlekstyp eller anpassningsalternativ. Visa kunderna den mest relevanta informationen om din produkt så att den matchar sökfrågorna bättre och förbättrar resultaten.
  • Placera viktig information före produktrubriken, särskilt om den inte syns på bilden. Produkttitlarna trunkeras i de flesta annonsformaten. Därför ska du informera kunderna om det mest relevanta och intressanta innehållet i början av titeln innan de klickar sig vidare till din webbplats.

Använd bilder med hög kvalitet

Använd bra bilder för att göra ett gott intryck och förbättra produktresultaten.

• Använd en bild med så hög upplösning som möjligt. Det är mer sannolikt att produkter med bilder med hög kvalitet visas för relevanta sökfrågor. Dessutom fångar de kundernas uppmärksamhet, i synnerhet på enheter med hög upplösning.
  • Undvik platshållarbilder och bilder med kampanjbudskap eller logotyper. Använd en professionell bild för att fånga kundernas uppmärksamhet.

Ange korrekt produktdata

Använd aktuell och fullständig information för att skapa förtroende hos dina kunder.

• Visa aktuella priser och tillgänglighet, inklusive moms och frakt, genom att använda automatisk flödesleverans (inklusive uppdateringar under dagen), Content API eller uppmärkning av strukturerad data. Kunderna lämnar webbplatsen om de inte ser det pris och den tillgänglighet de förväntar sig. Dessutom kan felmatchade varor bli underkända.
  • Ange de mest detaljerade värdena för attributet google-produktkategori [google_product_category] med minst två eller tre nivåer. Se till att attributet produkttyp inleds med en bred grupp och avslutas med en mer specifik grupp. Undvik att lägga till synonymer, sökfrågetermer eller reklamtext. Produkterna ska bara vara kategoriserade efter typ. Till exempel: Kläder och accessoarer > Kläder > Ytterkläder > Kappor och jackor > Denimjackor.
  • Varje produkt ska ha ett unikt värde för attributen ID [id] och titel [title] i produktdatan. Genom att använda samma, konsekventa id [id] för alla produkter bevarar du informationen om tidigare resultat. Med en framträdande titel [title] hjälper du dessutom kunderna att snabbt hitta det de letar efter genom att visa detaljer och attribut för varje produkt.
  • Ange ett värde för attributet GTIN [gtin] när det är tillgängligt för dina produkter. Med hjälp av GTIN-nummer får vi reda på exakt vilken produkt du visar. När vi förstår vad du säljer eller visar kan vi förbättra resultatet genom att lägga till värdefull information om produkten och visa Shopping-annonser och kostnadsfri produktinformation på mer relevanta sätt. Det innebär även att dina annonser och kostnadsfri produktinformation kan visas på fler platser på Google, YouTube och våra partnerwebbplatser.

Tips

Återförsäljare som har lagt till rätt GTIN-nummer i sin produktdata har fått i genomsnitt 20 % fler klick.

Matcha produktdatan med dina målsidor

Uppfyll kundernas förväntningar genom att följa kraven för målsidor.

• Se till att produkttiteln och beskrivningen stämmer överens med det du har angett på målsidan. Använd inga synonymer eller sökfrågetermer som inte går att hitta på produktens målsida. Kunderna förväntar sig att budskapet i dina produktannonser och produktinformation ska stämma överens med målsidorna. Skillnader kan inverka negativt på shoppingupplevelsen eller få kunderna att lämna webbplatsen utan att köpa något.
  • Använd produktmålsidor som visar samma produktvariant som du använder i din Shopping-annons eller produktinformation. Det kan vara frustrerande för kunder, i synnerhet på mobila enheter, att behöva välja en produktvariant, till exempel färg eller storlek, på målsidan när de har klickat på varianten i Shopping-annonsen eller produktinformationen.
  • Använd samma färgnamn i produktdatan som på målsidan. Ändra till exempel inte en färg som midnatt till mörkblått. Ditt konto kan bli underkänt eller så gör du kunderna förvirrade genom att visa en annan färg i din Shopping-annons eller produktinformation än färgnamnet på produktens målsida.