Tips til optimalisering av produktinformasjon

Produktinformasjonen din har mye å si for hvor vellykkede Google Shopping-annonsene dine blir. For å gjøre Shopping-kampanjene dine så gode som mulig må du oppgi og opprettholde produktinformasjon av høy kvalitet.

Følg disse tipsene for å opprette god informasjon og få bedre utbytte av kampanjene dine.

Tenk strategisk

Planlegg ut fra det du vet om produktene og kundene dine.

• Kartlegg kundens reise fra Shopping-annonsen til kassen. Finn ut hva som kan gi en bedre handleopplevelse, for eksempel forbedringer av produktinformasjonen din, landingssiden din og betalingsprosessen. Det er mer sannsynlig at kunder kjøper hvis de raskt finner det de er på jakt etter, hvis de får hjelp av audiovisuelt innhold til å ta en veloverveid avgjørelse, og hvis de kan fullføre transaksjonen i løpet av noen få trinn.
  • Prioriter de mest verdifulle produktene når du fordeler ressurser. Fokuser på de produktene som har størst innvirkning på resultatene dine. Sørg for å oppgi fullstendig produktinformasjon, og løs eventuelle kritiske problemer for disse produktene.
  • Utfør eksperimenter for å identifisere de optimaliseringsteknikkene som er mest effektive for produktene dine og målgruppen din. Du kan for eksempel prøve å legge til farge i tittelen for klesproduktene dine og måle endringen i de viktigste resultatberegningene. Prøv ulike taktikker for å finne ut hva som gir de beste resultatene for bedriften din.
  • Lag annonser som legges merke til med spesialtilbud, produktvurderinger, kundeanmeldelser og annonser for varer i butikk. Fremhev de unike tilbudene dine, slik at Shopping-annonsene dine skiller seg fra konkurrentenes.

Fremhev viktig produktinformasjon

Lokk kunder til annonsene dine med gode produkttitler.

• Få med viktige attributter i title [tittel], for eksempel sterke merkenavn, aldersgruppe, kjønn, størrelse, farge, størrelsestype eller muligheter for personlig tilpasning. Gi kunder mest mulig relevant informasjon om produktet ditt, slik at informasjonen samsvarer med de mest brukte søkeordene og gir bedre resultater.
  • Plassér viktig informasjon langt fremme i title [tittel] for produktet ditt, særlig hvis det du informerer om, ikke er synlig på bildet. Produkttitler avkortes i de fleste annonseformater, så du bør sørge for at kundene ser det mest relevante og tungtveiende innholdet i annonsen, slik at de lar seg friste til å klikke seg videre til nettstedet ditt.

Bruk bilder av høy kvalitet

Bruk gode bilder for å gjøre et best mulig inntrykk og forbedre produktresultatene.

• Oppgi en image_link [bildelink] til et bilde med høy oppløsning. Det er mer sannsynlig at produkter med bilder av høy kvalitet blir vist for relevante søk og tiltrekker seg kundens oppmerksomhet, særlig på moderne smarttelefoner med høy oppløsning.
  • Unngå plassholderbilder og bilder som inneholder en markedsføringsmelding eller logoer. Legg inn et profesjonelt bilde som kunden legger merke til.

Oppgi riktig produktinformasjon

Oppgi oppdatert og fullstendig informasjon for å få kundens tillit.

• Sørg for at informasjon om pris og tilgjengelighet, inkludert avgifter og frakt, er oppdatert – ta i bruk automatisk feedlevering (inkludert intradag-oppdateringer ), Content API-en eller oppmerking for strukturerte data. Kundene forlater nettstedet ditt hvis de ikke ser den informasjonen om pris og tilgjengelighet som de forventer. Manglende samsvar kan også forårsake at annonsen blir avvist.
  • Oppgi de mest detaljerte verdiene for product_type [produkttype] du har, og bruk verdier for google_product_category [google_produktkategori] med minst 2–3 nivåer. Ordne produkttypene dine slik at brede grupper kommer først og mer spesifikke grupper til slutt. Unngå å legge til synonymer, søkeord eller markedsføringstekst. Produkter skal bare kategoriseres etter type.  For eksempel: Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets > Denim Jackets [Klær og tilbehør > Klær > Yttertøy > Frakker og jakker > Dongerijakker).
  • Bruk en unik verdi for id [ID] og title [tittel] for hver vare i produktinformasjonen din. Når du bruker den samme ID-en for hver vare, bevares de historiske dataene. Hvis du har en title [tittel] som skiller seg ut, kan du også fremheve detaljene om og egenskapene til hvert enkelt produkt for å hjelpe kunder med å raskt finne det de leter etter.
  • Oppgi gtin [gtin] for produktene dine når dette er mulig. Med GTIN-numre blir det enklere for oss å forstå hva du selger. Når vi vet hva du selger, kan vi hjelpe deg med å forbedre annonseresultatene dine ved å legge til verdifulle opplysninger om produktet og vise Shopping-annonsen til brukerne på en mer relevant måte. Dette betyr også at annonsene dine kan vises på flere steder på Google, YouTube og partnernettstedene våre.

Selgere som har lagt til riktige GTIN-numre i produktinformasjonen sin, har i gjennomsnitt fått en 20 % økning i klikk.

Samsvar mellom produktinformasjon og landingssider

Følg landingssidekravene for å sørge for at forventningene til kundene dine innfris.

• Bruk samme title [tittel] på og description [beskrivelse] for produktet som på landingssiden din. Ikke bruk synonymer eller søkeord som ikke er å finne på landingssiden for produktet. Kundene forventer at teksten i Shopping-annonsen din samsvarer med teksten på landingssiden. Ulikheter kan gi en dårlig handleopplevelse eller føre til at brukere forlater siden din uten å kjøpe noe.
  • Bruk produktlandingssider som viser den samme produktvarianten som i Shopping-annonsen. Det kan være en frustrerende opplevelse for kunder, særlig på mobile enheter, å måtte velge en produktvariant, som farge eller størrelse, på landingssiden din etter å ha klikket på den aktuelle varianten i Shopping-annonsen din.
  • Bruk samme fargenavn i produktinformasjonen din som på landingssiden. Du bør for eksempel ikke endre navnet på en farge fra «Kveldshimmel» til «Mørk blå». Du kan miste godkjenningen for kontoen, eller du kan gjøre kunder forvirret, hvis du kaller en farge noe annet i Shopping-annonsen din enn på landingssiden for produktet.