In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Tips om uw productgegevens te optimaliseren

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Uw productgegevens zijn bepalend voor de manier waarop uw advertenties en gratis vermeldingen functioneren en presteren op platforms van Google. Als u advertenties, vermeldingen en uw campagnes zo succesvol mogelijk wilt maken, moet u productgegevens van hoge kwaliteit aanleveren en onderhouden.

Gebruik deze tips om een goede set productgegevens op te stellen en betere resultaten te behalen met uw campagnes.

Op deze pagina

Denk strategisch na over uw klanten

Gebruik uw kennis over uw producten en doelgroep om vooruit te plannen.

• Breng het klanttraject in kaart, van de zoekopdracht tot de kassa. Zoek naar mogelijkheden om de winkelervaring nog beter te maken, bijvoorbeeld door uw productgegevens, landingspagina en betaalproces te verbeteren. Klanten zijn eerder geneigd iets te kopen als ze snel kunnen vinden wat ze zoeken, een weloverwogen beslissing kunnen maken aan de hand van uitgebreide content, en de transactie in slechts enkele stappen kunnen afronden.
  • Geef uw meest waardevolle producten prioriteit wanneer u middelen toewijst. Focus op de producten die de grootste impact hebben op uw prestaties. Zorg dat u voor deze producten volledige productgegevens indient en kritieke problemen oplost.
  • Experimenteer met optimalisatietechnieken om te ontdekken welke technieken het efficiëntst zijn voor uw producten en doelgroep. U kunt bijvoorbeeld de kleur van een kledingproduct vermelden in de titel en bijhouden welke invloed dit heeft op uw belangrijkste prestatiestatistieken. Test verschillende tactieken om te bepalen hoe u de resultaten voor uw bedrijf optimaal kunt verbeteren.
  • Maak gebruik van mogelijkheden om uw advertenties en vermeldingen te onderscheiden met promoties, productbeoordelingen, klantenreviews en advertenties met lokale voorraad. Benadruk uw unieke aanbiedingen en waardeproposities om uw producten, advertenties en vermeldingen te onderscheiden van die van uw concurrenten.

Markeer belangrijke productdetails

Gebruik producttitels om klanten naar uw advertenties en vermeldingen te trekken.

• Zet belangrijke kenmerken in de titel, zoals sterke merknamen, leeftijdsgroep, gender, maat, kleur, maattype of personalisatiemogelijkheden. Geef uw klanten de meest relevante informatie over uw producten, zodat de gevonden producten beter passen bij hun zoekopdrachten en uw prestaties een boost krijgen.
  • Zet belangrijke informatie aan het begin van de producttitel, vooral als deze informatie niet zichtbaar is in de afbeelding. Producttitels worden afgekapt in de meeste advertentie-indelingen. Zet daarom de meest relevante en aantrekkelijke content aan het begin van de titel, zodat uw klanten deze kunnen lezen voordat ze doorklikken naar uw site.

Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit

Gebruik mooie afbeeldingen om een zo goed mogelijke indruk te maken en uw productprestaties te verbeteren.

• Gebruik de afbeelding met de hoogste resolutie die u heeft. Producten met afbeeldingen van hoge kwaliteit worden vaker weergegeven bij relevante zoekopdrachten en trekken de aandacht van klanten, vooral op apparaten met een hoge resolutie.
  • Vermijd tijdelijke afbeeldingen of afbeeldingen met promotieboodschappen of logo's. Met professionele afbeeldingen valt u op bij uw klanten.

Gebruik de meest nauwkeurige productgegevens

Gebruik de meest actuele en volledige informatie waarover u beschikt om het vertrouwen van klanten te winnen.

• Toon de actuele prijs en beschikbaarheid, inclusief belastingen en verzendkosten, met behulp van automatische feedverzending (inclusief updates tijdens de dag), de Content API of gestructureerde gegevensopmaak. Klanten verlaten uw site wanneer ze de verwachte prijs of beschikbaarheid niet zien. Niet-overeenkomende gegevens leiden bovendien tot afkeuring.
  • Geef de meest gedetailleerde producttypewaarden op en geef waarden voor het kenmerk Google-productcategorie [google_product_category] op die ten minste 2 tot 3 niveaus diep zijn. Rangschik uw producttype zodat deze begint met een brede groep en eindigt met een meer specifieke groep. Voeg geen synoniemen, zoektermen of promotietekst toe. Deel producten enkel in op type. Bijvoorbeeld: Kleding en accessoires > Kleding > Buitenkleding > Jassen en jacks > Spijkerjacks.
  • Gebruik voor elk product in de productgegevens een unieke waarde voor de kenmerken ID [id] en titel [title]. Als u steeds dezelfde ID [id] gebruikt voor elk product, blijven de historische gegevens bewaard. Daarnaast kunt u met een opvallende titel [title] de gegevens en kenmerken van elk product extra onderscheidend maken, zodat klanten snel vinden wat ze zoeken.
  • Geef een waarde voor het kenmerk GTIN [gtin] op wanneer dit beschikbaar is voor uw producten. Aan de hand van GTIN's kunnen we precies bepalen welk product u toont. Als we weten wat u verkoopt of vermeldt, kunnen we u helpen uw prestaties te verbeteren door waardevolle informatie over het product toe te voegen en uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen op relevantere manieren weer te geven. Dit betekent ook dat uw advertenties en gratis vermeldingen op meer plaatsen op Google, YouTube en partnersites worden getoond.

Tip

Verkopers die correcte GTIN's aan hun productgegevens toevoegen, zien het aantal klikken met gemiddeld 20% stijgen.

Zorg ervoor dat uw productgegevens en landingspagina's overeenkomen

Volg de vereisten voor landingspagina's om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de verwachtingen van uw klanten.

• Gebruik in uw productgegevens en op uw landingspagina dezelfde titel en beschrijving voor producten. Gebruik geen synoniemen of zoektermen die niet op de landingspagina van het product staan. Klanten verwachten dat de boodschap van uw productadvertenties en vermeldingen overeenkomt met uw landingspagina's. Verschillen hiertussen kunnen leiden tot een slechte winkelervaring en ervoor zorgen dat gebruikers uw pagina verlaten zonder iets te kopen.
  • Gebruik productlandingspagina's waarop dezelfde productvariant te zien is als in uw Shopping-advertentie of vermelding. Het kan vooral op mobiele apparaten frustrerend zijn voor klanten wanneer ze de juiste productvariant (zoals kleur of maat) moeten selecteren op uw landingspagina nadat ze in uw Shopping-advertentie of vermelding al op deze variant hebben geklikt.
  • Gebruik dezelfde kleurnamen in uw productgegevens en op uw landingspagina. Verander de kleurnaam 'Nachtblauw' bijvoorbeeld niet in 'Donkerblauw'. Uw account kan worden afgekeurd of u kunt klanten in verwarring brengen als u een andere kleurnaam in uw Shopping-advertentie of vermelding weergeeft dan op uw productlandingspagina.