I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Tips til optimering af dine produktdata

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Dine produktdata er afgørende for, hvor effektive dine annoncer og gratis fortegnelser er på Googles platforme. For at gøre annoncer, fortegnelser og dine kampagner så effektive som muligt, skal du angive og opretholde produktdata af høj kvalitet.

Brug disse tips til at oprette et stærkt datasæt og til nemmere at se resultaterne af dine kampagner.

På denne side

Tænk strategisk om dine kunder

Brug din viden om dine produkter og din målgruppe til at planlægge forud.

• Kortlæg din kunderejse fra søgeforespørgslen til kassen. Identificer muligheder, der vil kunne skabe en bedre købsoplevelse, f.eks. forbedringer af dine produktdata, landingssider og betalingsprocesser. Kunder er mere tilbøjelige til at foretage køb, hvis de hurtigt kan finde det, de gerne vil købe, hvis de kan bruge multimedieindhold til nemmere at træffe en velovervejet beslutning, og hvis de kan gennemføre transaktionen på få trin.
  • Prioriter dine mest værdifulde produkter, når du fordeler ressourcer. Fokuser på de produkter, der har størst indflydelse på din effektivitet. Sørg for, at du angiver de komplette produktdata og retter eventuelle alvorlige problemer for de pågældende produkter.
  • Kør tests for at identificere de optimeringsteknikker, der er mest effektive for dine produkter og din målgruppe. Prøv f.eks. at føje farve til titlerne på dine beklædningsprodukter, og mål ændringen i de vigtigste effektivitetsmetrics. Afprøv forskellige taktikker for at afgøre, hvad der skaber resultater for din virksomhed.
  • Udnyt muligheder for at få dine annoncer og fortegnelser til at skille sig ud fra mængden med kampagner, produktbedømmelser, kundeanmeldelser og annoncer for lokalt butikslager. Fremhæv dine unikke tilbud og værditilbud for at adskille dine produkter, annoncer og fortegnelser fra dine konkurrenters.

Fremhæv vigtige produktoplysninger

Brug produkttitler til at tiltrække kunder til dine annoncer og fortegnelser.

• Medtag vigtige attributter i din titel såsom stærke brandnavne, aldersgruppe, køn, størrelse, farve, størrelsestype eller tilpasningsmuligheder. Giv kunderne de mest relevante oplysninger om dit produkt for bedre at matche søgeforespørgsler og give effektiviteten et løft.
  • Placer vigtige oplysninger foran dit produkts titel, særligt hvis de ikke er synlige på billedet. Produkttitler afkortes i de fleste annonceformater, så sørg for at vise det mest relevante og interessante indhold i begyndelsen af titlen for at informere kunderne, før de klikker videre til dit website.

Brug billeder af høj kvalitet

Brug gode billeder for at gøre det bedste indtryk og forbedre produkteffektiviteten.

• Brug et billede i den højeste opløsning, du har. Der er større sandsynlighed for, at produkter med billeder i høj kvalitet vil blive vist ved relevante søgninger og fange dine kunders opmærksomhed, især på enheder med høj opløsning.
  • Undgå pladsholderbilleder eller billeder, der indeholder salgsfremmende budskaber eller logoer. Brug et professionelt billede, som fanger dine kunders opmærksomhed.

Angiv dine mest nøjagtige produktdata

Brug de mest opdaterede og komplette oplysninger, du har, for at vinde dine kunders tillid.

• Hold priser og tilgængelighed opdateret, også for afgifter og forsendelse, ved at bruge automatisk feedlevering (heriblandt opdateringer samme dag), Content API eller opmærkning af strukturerede data. Kunderne forlader dit website, hvis de ikke kan se den pris eller tilgængelighed, de forventer. Uoverensstemmelser medfører også afvisninger.
  • Angiv de mest detaljerede værdier for produkttype, du har, og værdier for attributten Google-produktkategori [google_product_category], der er mindst 2-3 niveauer dybe. Arranger din produkttype, så den starter med en bred gruppe og slutter med en mere specifik gruppe. Undgå at tilføje synonymer, søgetermer eller salgsfremmende tekst. Produkter bør kun være kategoriseret efter type. For eksempel: Tøj og tilbehør > Tøj > Overtøj > Frakker og jakker > Denimjakker.
  • Brug en unik værdi for attributten id [id] og produktets titel [title] for hvert produkt i dine produktdata. Ved at bruge det samme id [id] konsekvent for hvert produkt bevares de historiske data. Derudover hjælper en differentieret titel [titel] dig med at fremhæve detaljer og attributter for hvert enkelt produkt, så kunderne hurtigt kan finde det, de søger.
  • Angiv en værdi for attributten GTIN [gtin], når den er tilgængelig for dine produkter. GTIN-værdier kan hjælpe os med at forstå præcist, hvilket produkt du viser. Når vi forstår, hvad du sælger, eller forstår din fortegnelse, kan vi hjælpe med at forbedre din effektivitet ved at tilføje værdifulde oplysninger om produktet og vise dine Shopping-annoncer og gratis fortegnelser på mere relevante måder. Det betyder også, at dine annoncer og gratis fortegnelser kan blive vist flere steder på Google, YouTube og vores partnerwebsites.

Tip

Forhandlere, der har føjet korrekte GTIN-værdier til deres produktdata, har oplevet en stigning i antal klik på gennemsnitligt 20 %.

Sørg for, at dine produktdata matcher dine landingssider

Følg kravene til landingssider for at sikre, at dine kunders forventninger opfyldes.

• Brug den samme titel for og beskrivelse af produktet, som du gør på din landingsside. Brug ikke synonymer eller søgetermer, der ikke indgår i dit produkts landingsside. Kunderne forventer, at budskaberne i dine produktannoncer og fortegnelser matcher dine landingssider. Uoverensstemmelser kan skabe dårlige købsoplevelser eller medføre, at kunder forlader din side uden at købe noget.
  • Brug produktlandingssider, der viser den samme produktvariant, som du bruger i din Shopping-annonce eller fortegnelse. Det kan være en frustrerende oplevelse for kunder, især på mobilenheder, at skulle vælge en produktvariant som farve eller størrelse på din landingsside efter at have klikket på den pågældende variant i din Shopping-annonce eller fortegnelse.
  • Brug de samme farvenavne i dine produktdata som på din landingsside. Undlad for eksempel at ændre en farve som "natblå" til "mørkeblå". Din konto kan blive afvist, eller du kan forvirre kunderne, hvis du viser et andet farvenavn i din Shopping-annonce eller fortegnelse end farvenavnet på produktets landingsside.