Lägga till ett lägsta beställningsbelopp

Om du kräver att kunderna handlar för ett minimibelopp (till exempel 300 kr) innan du anger frakt (gratis eller för en extra kostnad) kan du ange det beloppet när du konfigurerar dina fraktinställningar. Om vissa produkter kostar mindre än det lägsta beställningsbeloppet kan kunden inte köpa produkterna var för sig. I dessa fall är det särskilt viktigt att du anger ett lägsta beställningsbelopp.

Om du erbjuder fri frakt från ett visst beställningsbelopp och debiterar en fraktkostnad för alla lägre belopp ska du inte lägga till ett minsta beställningsbelopp i fraktinställningarna. Ange bara det lägsta beställningsbeloppet om du inte skickar beställningar under det beloppet.

Obs! Varor som anges under det lägsta beställningspriset för Shopping Actions blir underkända i Merchant Center. Kontakta Google innan du konfigurerar ett lägsta beställningsbelopp. Läs mer om hur du konfigurerar frakt och skatt för Shopping Actions

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till ett lägsta beställningsbelopp i fraktinställningarna.

Så fungerar det

Beroende på frakttjänst kan du kräva att kunderna handlar för ett visst belopp på din webbplats innan du kan skicka produkter till dem. Om det lägsta beställningsbeloppet är högre än vad du tar betalt för produkter som du skickar in till Google Merchant Center måste du också ange det lägsta beställningsbeloppet i fraktinställningarna.

Användarna ser det här beloppet i annonsen och känner därmed till leveransbegränsningarna innan de besöker din webbplats. Genom att informera om det här innan kunderna besöker webbplatsen undviker du att du betalar för klick från personer som inte planerar att köpa ytterligare produkter.
Även för länder där du inte behöver uppge fraktkostnaden måste du ange det lägsta beställningsbelopp som du kräver.

När användarna ser det

Användare kanske inte ser det lägsta beställningsbeloppet på alla dina annonser. Om du vill förstå hur användarna ser ditt lägsta beställningsbelopp ska du tänka på följande:

• Den billigaste fraktkostnaden från de tillgängliga frakttjänsterna för en produkt avgör om det lägsta beställningsbeloppet visas.
  • Användare ser bara det lägsta beställningsbeloppet när produktens pris är lägre än det lägsta beställningsbeloppet.
  • Användare ser inte det lägsta beställningsbeloppet när produktens pris är lika högt eller högre än det lägsta beställningsbeloppet.

Anvisningar

För varje frakttjänst där du kräver ett lägsta beställningsbelopp ska du lägga till det här värdet (till exempel 300 kr.) i fältet Avancerade inställningar när du konfigurerar tjänsten.

Om bara vissa produkter påverkas kan du tillämpa ett lägsta beställningsbelopp på enbart de produkterna med hjälp av en fraktetikett:

1. Använd attributet shipping_label [fraktetikett] på alla produkter som påverkas.
  2. Filtrera sedan produkterna efter den fraktetiketten när du ställer in fraktinställningarna.

Om det lägsta beställningsbeloppet kan variera per kund (beroende på deras medlemskap i ett program, tidpunkten för deras senaste beställning etc.) ska du ange det lägsta beställningsbeloppet som gäller för att vem som helst ska kunna göra en beställning.