I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konfigurera strukturerad data för Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

I den här artikeln beskriver vi hur du implementerar strukturerad datauppmärkning för produktdata.

På den här sidan

Komma igång

För att lägga till märkning av strukturerad data på din webbplats måste du kunna komma åt och redigera webbplatsens HTML-kod eller butikssystemets mallkonfiguration. Märkning är en HTML-taggannotering som informerar sökrobotar och botar om att det finns produktdata på din webbplats. Det hjälper även systemen att förstå data på ett tillförlitligt sätt.

För att Googles sökrobot ska kunna matcha strukturerad data efter produktdata måste ett av följande två villkor uppfyllas:

• Det finns ett enda erbjudande på målsidan.
  • Om det finns flera erbjudanden på hela sidan annoteras varje erbjudande med ett SKU eller ett GTIN och respektive erbjudande i produktdatan på Shopping har samma SKU (attributet id [id]) eller GTIN (attributet gtin [gtin]). Detta kan vara användbart om du visar flera varianter av samma produkt (t.ex. olika storlekar eller färger eller relaterade produkter) på samma målsida.

Om minst ett av dessa villkor inte uppfylls stämmer inte produkterna på målsidan överens med produktdatan.

Mer detaljerad information om hur du konfigurerar märkning av strukturerad data på din webbplats finns i guiden Komma igång på schema.org. Avsnittet på schema.org om maskinläsbara informationsversioner kan vara till hjälp för att förstå och klargöra din strukturerade data.

Lägg till uppmärkning av strukturerad data

Vi rekommenderar att du lägger till uppmärkning av strukturerad data på din webbplats som JSON-LD i HTML-uppmärkningen. Mer information finns i Introduktion till uppmärkning av strukturerad data i Google Sök.

JSON-LD-uppmärkning är åtskild från kod som visas för användaren, vilket gör den lättare att underhålla. All märkning av strukturerad data som är särskilt utformad för Google-användning kan läggas till utan att du behöver ändra några visuella element på webbplatsen.

Om du använder en e-handelsplattform på din webbplats kan du behöva göra vissa ändringar på plattformens mall eller kod innan du lägger till strukturerad data. Dessutom ska webbplatsen ha stöd för JavaScript för tillämpning på mall- och sidnivå.

Tips: Observera att koden som genererar strukturerad data måste hållas synkroniserad efter eventuella ändringar i elementen som visas för användaren på din webbplats.

Exempel

JSON-LD

{

"@context": "https://schema.org/",

"@type": "Produkt",

"sku": "trinket-12345",

"image": "https://www.exempel.com/trinket.jpg",

"name": "Snygg prydnad",

"description": "Prydnad med rena linjer",

"gtin": "12345678901234",

"brand": {

"@type": "Varumärke",

"name": "MittVarumärke"

},

"offers": {

"@type": "Erbjudande",

"url": "http://www.example.com/trinket_offer",

"itemCondition": "https://schema.org/NewCondition",

"availability": "https://schema.org/InStock",

"price": "399.90",

"priceCurrency": "SEK"

}

Tillagd strukturerad datauppmärkning kan visas var som helst i HTML-källan. All tillagd uppmärkning måste ingå i HTML-koden som returneras från webbservern. Den kan inte genereras efter att en sida har lästs in med hjälp av JavaScript.

Produkter och erbjudanden

Målsidorna ska innehålla ett objekt av typen Product, som beskriver produkten, och ett kapslat objekt av typen Offer i erbjudandefältet, som beskriver hur produkten säljs.

Observera att priset måste anges med en punkt som decimalavgränsare, inte kommatecken. Om priset visas i flera valutor på målsidan kan du använda flera objekt av typen Offer. Om du använder flera objekt av typen Offer måste du också använda attributet priceCurrency för att ange valutor.

Om ett försäljningspris visas på målsidan och detta pris är det som en användare skulle betala vid den tidpunkten ska du se till att försäljningspriset anges i din strukturerade data.

Viktigt! Vissa attribut för produktspecifikationen stöds inte av Schema.org. Ange följande värden för schema.org för automatiska varuuppdateringar: price, priceCurrency, availability och condition. Läs mer om dataattribut som stöds.

Testa dina uppmärkningar

Testa schema.org-implementeringen med Search Console eller verktyget för utökat resultat. Besök hjälpcentret för Google Search Console om du vill läsa mer om hur du använder verktyget, felsöker eventuella problem och tolkar resultaten i verktyget.