Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Usein kysyttyä paikallisten tuotemainosten optimoinnista

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Tällä sivulla on vastauksia yleisiin kysymyksiin paikallisten tuotemainosten optimoinnista.

Mainostulokset

Voinko nähdä, millaisia tuloksia tuotemainokseni ja Shopping-mainokseni saavat paikallisissa kampanjoissa?

Kyllä. Voit ryhmitellä kampanjasi klikkaustyyppien mukaan. Ryhmittelyn avulla näet sekä paikallisten tuotemainosten että Shopping-mainosten tulosdatan. Lue lisää klikkaustyyppeihin perustuvasta ryhmittelystä

Mistä näen paikallisten tuotemainosten ja Shopping-mainosten laitekohtaiset tulokset?

Tee näin:
  1. Siirry Google Adsiin ja klikkaa Ulottuvuudet-välilehteä.
  2. Klikkaa latauskuvaketta.
  3. Ryhmittele tiedot klikkaustyypin ja laitteen mukaan saadaksesi haluamasi raportin.

Mistä näen paikallisten tuotemainosten ja Shopping-mainosten tulokset eroteltuna laitekohtaisesti ja kaupassa käyntien mukaan?

Varmista, että täytät kauppakäyntien datan katseluun liittyvät vaatimukset, ja tee sitten näin:
  1. Lisää Google Ads ‑raporttiisi sarake kauppakäyntien dataa varten.
  2. Klikkaa latauskuvaketta Ulottuvuudet-välilehdeltä.
  3. Ryhmittele data klikkaustyypin ja laitteen mukaan saadaksesi haluamasi raportin.
Huom. Klikkaustyyppi tukee kauppakäyntien raportointia. Lue lisää segmenttien käytöstä Google Ads ‑taulukoissa.

Shopping-kampanjat

Täytyykö minun luoda Shopping-kampanjoita erityisesti paikallisia tuotemainoksia varten?

Miten varmistan, että kaikki paikallisen varastoni tuotteet näkyvät Shopping-kampanjoissa?

Luo Shopping-kampanjaasi ryhmä "Kaikki tuotteet" ja valitse sille pieni klikkauskohtainen hinta, esimerkiksi 0,15 euroa. Tuoteryhmä auttaa varmistamaan, että paikallinen varastosi on täysin kattava ja että tuotteesi vastaavat hyvin paikallisten käyttäjien hakuja. Katso, miten voit ylläpitää Shopping-kampanjaa tuoteryhmien avulla.

Kuinka pidän paikallisten tuotemainosten ja Shopping-mainosten budjetit erillään?

Jos haluat varata paikallisille tuotemainoksille erillisen budjetin, suosittelemme, että toimit seuraavasti:

1. Luo erillinen Shopping-kampanja.
  2. Ota käyttöön paikalliset tuotemainokset.
  3. Lisää kanavalle varastosuodatin = paikallinen.

Uusi kampanja on tarkoitettu vain paikallisille tuotemainoksille, ja sen avulla voit käyttää paikallisesti määritettyä budjettia.

Kuinka teen paikallisista tuotemainoksista näkyvämpiä kivijalkakauppojeni läheisillä alueilla?

Google Adsissa on kaksi eri tapaa näkyvyyden optimoimiseksi kauppojen lähialueilla:
  • Ota käyttöön sijaintilaajennukset: Laita laajennukset päälle kampanjassasi tietyillä alueilla. Voit soveltaa positiivista hintatarjouksen muokkausta kaikissa Yritysprofiileissasi.
  • Lisää aluekohdistus: Valitse sijainti (esimerkiksi tietty markkina-alue (DMA), kaupunki, osavaltio jne.). Valitse sitten alue, jolle kohdistat mainokset.

Kuinka maksimoin tuotteiden näkyvyyden mobiilikäyttäjille?

Valitse Shopping-kampanjalle positiivinen mobiilihintatarjouksen muokkaus (enintään +900 %).

Toimivatko paikalliset tuotemainokset kolmansien osapuolten hintatarjousten hallintajärjestelmien kanssa?

Paikalliset tuotemainokset toimivat joidenkin kolmansien osapuolten hintatarjousjärjestelmien kanssa. Kysy lisätietoja palveluntarjoajaltasi.

Jos kolmannen osapuolen palveluntarjoaja ei tue hintatarjouksia paikallisissa tuotemainoksissa, tee näin:

1. Luo erillinen Shopping-kampanja.
  2. Ota käyttöön paikalliset tuotemainokset.
  3. Lisää kanavalle varastosuodatinasetus = paikallinen.

Uusi kampanja on tarkoitettu vain paikallisille tuotemainoksille, ja sen avulla voit käyttää manuaalisia hintatarjouksia.

Miten voin optimoida hintatarjoukseni paikallisten tuotemainosten kampanjoille?

Seuraa näitä parhaita käytäntöjä:
  • Kohdista kampanja koko maahan, jossa haluat mainostesi näkyvän, ja nosta hintatarjouksia 24–32 kilometrin säteellä jokaisesta kaupastasi. Lue lisää sijaintilaajennuksista.
  • Pidä hintatarjoukset aktiivisina ympäri vuorokauden.
  • Nosta hintarjouksia aukioloaikojen ja vilkkaampien päivien aikana. Lue lisää mainosten ajoituksesta.
  • Valitse Shopping-kampanjalle positiivinen mobiilihintatarjouksen muokkaus (enintään +900 %). Lue lisää hintatarjousten muokkaamisesta laitetyypin mukaan.

Miten voin parhaiten varmistaa, että paikalliset tuotemainokseni eivät laske Shopping-mainoksista saatavien klikkausten määrää?

Paikalliset tuotemainokset on suunniteltu ohjaamaan liikennettä kivijalkakauppoihin, kun taas Shopping-mainokset on suunniteltu ohjaamaan liikennettä ja konversioita verkkokauppaan. Suosittelemme, että otat paikalliset ominaisuudet käyttöön nykyisissä Shopping-kampanjoissa. Toiminnon ansiosta Google voi näyttää parhaan mainosmuodon asiakkaalle hänen sijaintinsa, laitteensa ja tuotteen saatavuuden perusteella.

Miten estän online-konversioideni laskun, kun otan paikalliset ominaisuudet käyttöön kampanjoissani?

Suunnittele sopiva kampanjastrategia Googlen yhteyshenkilöidesi kanssa.