Vanliga frågor om Google Kundrecensioner

Här hittar du svar på vanliga frågor om Google Kundrecensioner.

Kan jag delta i Google Kundrecensioner i mitt land?

Google Kundrecensioner finns i följande länder: Algeriet, Argentina, Australien, Österrike, Bahamas, Bahrain, Belgien, Belize, Bhutan, Brasilien, Burkina Faso, Kamerun, Kanada, Tchad, Chile, Kina, Colombia, Costa Rica, Elfenbenskusten, Tjeckien, Danmark, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Fiji, Frankrike, Gabon, Tyskland, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Jamaica, Japan, Jordanien, Kuwait, Libyen, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Maldiverna, Mali, Mexiko, Marocko, Namibia, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Oman, Palestina, Panama, Papua Nya Guinea, Paraguay, Filippinerna, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Nicaragua, Sverige, Schweiz, Taiwan, Thailand, Östtimor, Tunisien, Turkiet, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA, Uruguay, Venezuela, Vietnam

Fungerar Google kundrecensioner på mobila enheter?

Ja. Möjligheten att delta i undersökningar kan visas för användare i webbläsare på mobila enheter och datorer.
Om du vill använda funktionen för att delta via mobil på din mobilwebbplats ska du integrera kodavsnittet till undersökningsmodulen för Google Kundrecensioner på mobilwebbplatsens sida för beställningsbekräftelse, utöver på webbplatserna för datorer och surfplattor. Undersökningsupplevelsen fungerar över flera enheter utan ytterligare integration.

Varför ska jag registrera mig för Google Kundrecensioner?

När du deltar i Google Kundrecensioner kan du lägga till ett märke med Googles varumärke och ditt säljaromdöme på webbplatsen. Med recensionerna som samlas in av Google Kundrecensioner får du dessutom hjälp att bli berättigad till säljaromdömen. Registreringen kan ta mindre än ett par timmar.

Vilka är behörighetskraven för Google Kundrecensioner?

Om du vill använda Google Kundrecensioner måste kassan innefatta en sida för beställningsbekräftelse. Google Kundrecensioner kräver också att deltagarna följer produktens policyer.

Kan jag delta i Google Kundrecensioner om jag inte säljer fysiska produkter?

Ja. Du måste inte sälja fysiska produkter för att delta i Google Kundrecensioner. Du måste kunna ange en beräknad leveranstid för de artiklar du säljer i beställningsbekräftelsemodulen (dvs. det datum du förväntar dig att varan/tjänsten kan användas).

Fungerar Google Kundrecensioner tillsammans med ett granskningssystem från tredje part som jag använder på webbplatsen?

Google Kundrecensioner fungerar på webbplatser som använder sig av en tredje part som redan tillhandahåller Google-data. Det är bara med programmet Google Kundrecensioner som du kan visa Googles varumärke och säljaromdömen på webbplatsen.

Hur registrerar jag mig för ett Google Merchant Center-konto?

Följ anvisningarna för att skapa ett Merchant Center-konto

Måste jag verifiera äganderätten för min webbplatsadress/domän i Merchant Center?

Ja, du måste verifiera att du äger webbadressen/domänen som är förknippad med ditt Google Merchant Center-konto. Läs mer om att verifiera och göra anspråk på din webbplatsadress.

Måste jag länka mitt Google Merchant Center-konto till mitt Google Ads-konto?

Nej, du behöver inte länka ditt Merchant Center-konto till Google Ads för att Google Kundrecensioner ska fungera.

Hur integrerar jag märket och undersökningen för Google Kundrecensioner?

Du integrerar märket och möjligheten att delta i undersökningen genom att följa stegen i integrationsguiden.

Måste jag visa märket för Google Kundrecensioner på min webbplats?

Nej. Du väljer själv om du vill visa märket på din webbplats.

Vad är modulen för beställningsbekräftelse för något?

Modulen för beställningsbekräftelse refererar till det JavaScript på köpbekräftelsesidan som öppnar fönstret för att delta i undersökningen.

Kan jag visa koden för modulen för beställningsbekräftelse endast för besök via Shopping-annonser?

Nej, Google Kundrecensioner kräver att undersökningsmodulen visas för alla kunder när de lämnat kassan.

Kan jag anpassa texten som visas i fönstret för att delta i undersökningen?

Nej, texten i fönstret kan inte anpassas.

Kan jag anpassa eller ta bort text som visas i undersökningen?

Nej, texten i undersökningen går för närvarande inte att anpassa. Det går inte att ta bort någon text som visas i undersökningen, inte heller alternativet där kunderna kan lämna synpunkter.

Obs! Undersökningen i Google Kundrecensioner kan bli anpassningsbar i framtiden allt eftersom Google fortsätter att förbättra programmet.

Kan jag välja vilket datum kunderna ska få meddelandet om att delta i undersökningen?

Nej, Google bestämmer vilket datum undersökningen ska skickas. Kunder som valt att delta får ett e-postmeddelande med undersökningen på det förväntade leveransdatumet eller där omkring. Läs mer om Google Kundrecensioner – deltagande och undersökning

Hur många frågor innehåller undersökningen?

Undersökningen består av en fråga.

Kan jag se undersökningens fråga direkt på bekräftelsesidan?

Nej, du kan inte visa undersökningens fråga på bekräftelsesidan. För att vi ska få bästa möjliga feedback om inköpen på din webbplats vill vi att kunderna ska svara först när de har fått varan eller tjänsten.

Vad händer om jag inte vill visa att jag valt att delta i undersökningen för Google Kundrecensioner?

Du kan visa att du valt att delta i undersökningen längst ner på kassasidan eller på andra mindre framträdande platser på sidan. Tänk på att vi rekommenderar att du placerar den mitt på sidan. När den placeras längst ner eller till höger på sidan leder det vanligtvis till lägre deltagarfrekvens.

Hur visar jag omdömena som Google Kundrecensioner har samlat in om min webbplats?

Klicka på valfri länk märkt med Google Kundrecensionersidan med säljaromdömen

Vad händer om jag inte har något säljaromdöme?

På märket för Google Kundrecensioner visas att det inte finns något tillgängligt säljaromdöme istället för ett omdöme (det vill säga ett numeriskt värde och stjärnor). Det krävs minst 100 recensioner för att fastställa ett säljaromdöme i ett visst land.