I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Vanlige spørsmål om Google Kundeanmeldelser

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

På denne siden finner du svar på vanlige spørsmål om Google Kundeanmeldelser.

Kan jeg delta i Google Kundeanmeldelser-programmet i landet mitt?

Google Kundeanmeldelser er tilgjengelig i følgende land: Algerie, Argentina, Australia, Bahamas, Bahrain, Belgia, Belize, Bhutan, Brasil, Burkina Faso, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Danmark, De forente arabiske emirater, Den dominikanske republikk, Ecuador, Egypt, El Salvador, Elfenbenskysten, Fiji, Filippinene, Frankrike, Gabon, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Israel, Italia, Jamaica, Japan, Jordan, Kamerun, Kina, Kuwait, Libya, Liechtenstein, Luxembourg, Malaysia, Maldivene, Mali, Mexico, Marokko, Namibia, Nederland, New Zealand, Nicaragua, Norge, Oman, Panama, Papua Ny-Guinea, Paraguay, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Sør-Afrika, Sør-Korea, Spania, Staten Palestina, Storbritannia, Sverige, Sveits, Taiwan, Thailand, Tsjad, Tsjekkia, Tunisia, Tyrkia, Tyskland, Ukraina, USA, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Øst-Timor, Østerrike

Fungerer Google Kundeanmeldelser på mobilenheter?

Ja. Registreringsmodulen for undersøkelsen kan vises til brukere på nettlesere på mobilenheter og datamaskiner.

Hvis du vil bruke registreringsfunksjonen for mobil på mobilnettstedet ditt, kan du integrere registreringskodebiten for Google Kundeanmeldelser på siden for bestillingsbekreftelse på mobilnettstedet ditt i tillegg til på nettstedet ditt for datamaskin eller nettbrett. Undersøkelsen fungerer på flere enheter uten at det krever ekstra integrering.

Hvorfor bør jeg registrere meg for Google Kundeanmeldelser?

Når du er med i Google Kundeanmeldelser, kan du legge til et Google-merke med butikkvurderingen din på nettstedet ditt. Du kan dessuten bli kvalifisert for butikkvurderinger gjennom anmeldelsene som samles inn via Google Kundeanmeldelser. Registreringen kan ta i underkant av et par timer.

Hva er kvalifikasjonskravene for Google Kundeanmeldelser?

Før du kan bruke Google Kundeanmeldelser, må betalingsprosessen på nettstedet ditt inkludere en side for bestillingsbekreftelse. Det er også et krav at alle deltakerne overholder retningslinjene for Google Kundeanmeldelser.

Kan jeg delta i Google Kundeanmeldelser selv om jeg ikke selger fysiske produkter?

Ja, det kreves ikke at deltakerne i Google Kundeanmeldelser selger fysiske produkter. Du må imidlertid kunne oppgi en anslått leveringsdato for varene du selger, i modulen for bestillingsbekreftelse (med andre ord forventet forbruksdato for varen/tjenesten).

Kan Google Kundeanmeldelser brukes sammen med tredjepartssystemet for anmeldelser som jeg for øyeblikket bruker på nettstedet mitt?

Google Kundeanmeldelser kan brukes sammen med tredjepartssystemer for anmeldelser som allerede leverer Google-data. Husk at den eneste måten du kan vise Google-merket med butikkvurderingen din på nettstedet ditt på, er å delta i Google Kundeanmeldelser.

Hvordan registrerer jeg meg for en Google Merchant Center-konto?

Følg veiledningen for å opprette en Merchant Center-konto.

Må jeg bekrefte at jeg eier nettadressen min eller domenet mitt, i Merchant Center?

Ja, du må bekrefte at du eier nettadressen eller domenet som er tilknyttet Google Merchant Center-kontoen din. Finn ut mer om hvordan du kan bekrefte og gjøre krav på nettadressen din.

Må jeg knytte Google Merchant Center-kontoen min til Google Ads-kontoen min?

Nei, du trenger ikke å knytte Merchant Center-kontoen din til Google Ads for at Google Kundeanmeldelser skal fungere.

Hvordan kan jeg integrere Google Kundeanmeldelser-merket og -undersøkelsen?

Du kan integrere merket og registreringsmodulen for undersøkelsen ved å følge trinnene i integreringsveiledningen.

Må jeg vise Google Kundeanmeldelser-merket på nettstedet mitt?

Nei, du velger selv om du vil gjøre dette.

Hva er «modulen for bestillingsbekreftelser»?

Med «modulen for bestillingsbekreftelser» sikter vi til JavaScript-innholdet på siden for kjøpsbekreftelser, som åpner registreringsvinduet for undersøkelsen.

Kan jeg vise «modulen for bestillingsbekreftelser» kun for besøk via Shopping-annonser?

Nei. Med Google Kundeanmeldelser er du pålagt å gi alle kunder mulighet til å registrere seg for undersøkelsen etter at de har betalt på nettstedet ditt.

Kan jeg tilpasse teksten som vises i registreringsvinduet for undersøkelsen?

Nei, det er ikke mulig å tilpasse teksten som vises i registreringsvinduet for undersøkelsen.

Kan jeg tilpasse eller fjerne noe av teksten som vises i undersøkelsen?

Nei, det er ikke mulig å tilpasse teksten i undersøkelsen. Teksten i undersøkelsen kan ikke fjernes. Det samme gjelder kundens mulighet til å legge igjen kommentarer.

Merk: Det kan hende Google Kundeanmeldelser-undersøkelsen kan tilpasses i fremtiden, etter hvert som Google videreutvikler funksjonen.

Kan jeg velge når kundene skal motta e-posten med selve undersøkelsen?

Nei, Google styrer leveringsdatoen for undersøkelsen på dine vegne. Kunder som registrerer seg for undersøkelsen, mottar en e-post på den forventede leveringsdatoen eller noen få dager før eller etter, der de blir bedt om å rangere brukeropplevelsen. Finn ut mer om registrering og undersøkelser for Google Kundeanmeldelser.

Hvor mange spørsmål er det i undersøkelsen?

Undersøkelsen inneholder ett spørsmål.

Kan jeg vise spørsmålet direkte på siden for kjøpsbekreftelse?

Nei, du kan ikke vise spørsmålet på siden for kjøpsbekreftelse. For at tilbakemeldingene om kjøp på nettstedet ditt skal være så nyttige som mulig, ønsker vi at kundene skal svare først etter at de har mottatt den aktuelle varen eller tjenesten.

Hva om jeg ikke vil gi registreringsmodulen for undersøkelsen fra Google Kundeanmeldelser en fremtredende plassering?

Du kan plassere dette vinduet nederst på betalingssiden din eller i mindre fremtredende plasseringer andre steder på siden. Vi anbefaler imidlertid at du plasserer vinduet midt på siden. Hvis du plasserer det helt nederst eller til høyre på siden, kommer registreringsfrekvensen sannsynligvis til å bli lavere.

Hvordan kan jeg se vurderingene Google Kundeanmeldelser har mottatt for nettstedet mitt?

Klikk på en link merket Google Kundeanmeldelserbutikkvurderingssiden din.

Hva skjer hvis jeg ikke har noen butikkvurdering?

Google Kundeanmeldelser-merket viser da at vurderingen ikke er tilgjengelig, i stedet for en numerisk verdi og en stjernevurdering. Bedriften din må ha nok unike anmeldelser for landet i løpet av de siste tolv månedene til at vi kan fastslå en butikkvurdering i det aktuelle landet. Antallet anmeldelser som kreves, kan variere fra bedrift til bedrift, men de fleste selgere kan få en vurdering etter å ha samlet inn minst 100 kvalifiserte anmeldelser.