Usein kysyttyä Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmasta

Tällä sivulla on vastauksia Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaa koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Voinko osallistua Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaan omassa maassani?

Googlen asiakasarvostelut on saatavilla seuraavissa maissa: Alankomaat, Algeria, Arabiemiirikunnat, Argentiina, Australia, Bahama, Bahrain, Belgia, Belize, Bhutan, Brasilia, Burkina Faso, Chile, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Egypti, El Salvador, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Fidži, Filippiinit, Gabon, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongkong, Indonesia, Intia, Irlanti, Iso-Britannia, Israel, Italia, Itä-Timor, Itävalta, Jamaika, Japani, Jordania, Kamerun, Kanada, Kiina, Kolumbia, Kuwait, Libya, Liechtenstein, Luxemburg, Malediivit, Malesia, Mali, Marokko, Meksiko, Namibia, Norsunluurannikko, Nicaragua, Norja, Oman, Panama, Papua-Uusi-Guinea, Palestiinan valtio, Paraguay, Portugali, Puerto Rico, Puola, Qatar, Ranska, Ruotsi, Saksa, Saudi-Arabia, Singapore, Sveitsi, Taiwan, Tanska, Thaimaa, Tšad, Tšekki, Tunisia, Turkki, Ukraina, Uusi-Seelanti, Uruguay, Venezuela, Venäjä, Vietnam, Yhdysvallat

Tukeeko Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelma mobiililaitteita?

Kyllä. Kyselyehdotuksen voi esittää sekä mobiili- että tietokoneselainten käyttäjille.

Jos haluat näyttää kyselyehdotuksen mobiilisivustollasi, lisää Googlen asiakasarvostelut ‑ehdotuksen koodi mobiilisivustosi tilausvahvistussivulle tietokone- ja tablettisivuston lisäksi. Kyselytoimintoa voi käyttää eri laitteilla ilman lisämäärityksiä.

Miksi Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaan kannattaa rekisteröityä?

Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelman jäsenenä voit lisätä verkkosivustollesi merkin, jossa on Googlen brändi. Lisäksi Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmassa saadut arvostelut voivat auttaa sinua täyttämään myyjäarvioiden ehdot. Rekisteröidy nyt, niin voit olla mukana ohjelmassa jo muutamassa tunnissa.

Mitkä ovat Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelman vaatimukset?

Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaan osallistuminen edellyttää, että verkkosivustosi ostoprosessissa on tilausvahvistussivu. Lisäksi sinun on noudatettava Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelman käytäntöjä.

Voinko osallistua Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaan, jos en myy fyysisiä tuotteita?

Kyllä. Ohjelmaan osallistuminen ei edellytä fyysisten tuotteiden myyntiä. Sinun on kuitenkin määritettävä tilausvahvistusmoduulissa myymiesi tuotteiden arvioitu toimituspäivä (esimerkiksi tuotteen/palvelun arvioitu käyttöpäivä).

Toimiiko Googlen asiakasarvostelut yhdessä sivustollani tällä hetkellä käytössä olevan kolmannen osapuolen arvostelujärjestelmän kanssa?

Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaa voi käyttää yhdessä Googlen dataa käyttävän kolmannen osapuolen arvostelujärjestelmän kanssa. Pidä mielessä, että voit lisätä sivustollesi Googlen brändin ja myyjäarviot ainoastaan Googlen asiakasarvostelujen kautta.

Miten voin luoda Google Kauppiaskeskus ‑tilin?

Pitääkö minun vahvistaa Kauppiaskeskuksessa, että omistan verkkosivustoni URL-osoitteen ja verkkotunnuksen?

Kyllä. Sinun on vahvistettava Google Kauppiaskeskus ‑tilille yhdistetyn verkkosivustosi URL-osoite ja verkkotunnus. Lue lisää verkkosivustosi URL-osoitteen vahvistamisesta ja lunastamisesta.

Pitääkö minun linkittää Google Kauppiaskeskus ‑tilini ja Google Ads ‑tilini toisiinsa?

Ei. Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelman käyttö ei edellytä Kauppiaskeskus-tilin ja Google Ads ‑tilin linkittämistä.

Miten voin liittää sivulleni Googlen asiakasarvostelut ‑merkin ja ‑kyselyn?

Voit lisätä merkin ja kyselyehdotuksen seuraamalla integrointioppaan ohjeita.

Onko minun pakko näyttää Googlen asiakasarvostelut ‑merkki verkkosivustollani?

Ei. Merkin näyttäminen on vapaaehtoista.

Mikä on tilausvahvistusmoduuli?

Tilausvahvistusmoduuli on tilaussivulla käytettävä JavaScript-koodi, joka avaa kyselyehdotusikkunan.

Voinko näyttää tilausvahvistusmoduulin vain Shopping-mainoksista sivustolle tulleille käyttäjille?

Et. Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelma edellyttää, että kyselyehdotus näytetään kaikille asiakkaille, kun he tekevät ostoksen verkkosivustolla.

Voinko muokata kyselyehdotuksen tekstiä?

Et. Kyselyehdotusikkunan tekstiä ei voi muokata.

Voinko muokata kyselyn tekstiä tai poistaa osan tekstistä?

Et. Kyselyn tekstiä ei voi muokata. Mitään kyselyn tekstejä ei voi muokata, etkä voi esimerkiksi poistaa mahdollisuutta kommenttien jättämiseen.

Huom. Googlen asiakasarvostelut ‑kyselyn muokkausmahdollisuus voidaan lisätä tulevaisuudessa osana ohjelman kehittämistä.

Voinko valita päivän, jolloin asiakkaitani pyydetään sähköpostitse vastaamaan kyselyyn?

Et. Google määrittää kyselypäivän puolestasi. Kyselyehdotukseen suostuvia asiakkaita pyydetään sähköpostitse arvioimaan kokemuksensa. Tämä viesti lähetetään arvioidun toimituspäivän tienoilla. Lue lisää Googlen asiakasarvostelut ‑ehdotuksesta ja ‑kyselystä.

Kuinka monta kysymystä kyselyssä on?

Kyselyssä on yksi kysymys.

Voinko esittää kyselykysymyksen suoraan ostovahvistussivulla?

Et. Kyselykysymystä ei voi esittää ostosvahvistussivulla. Jotta palaute olisi hyödyllistä ja perustuisi aitoihin kokemuksiin, haluamme asiakkaiden vastaavan kyselyyn vasta tuotteiden tai palveluiden vastaanottamisen jälkeen.

Mitä tapahtuu, jos en halua esittää Googlen asiakasarvostelut ‑kyselyehdotuksia näkyvällä paikalla?

Kyselyehdotuksen voi esittää kassasivun alareunassa tai sivun muussa vähemmän näkyvässä paikassa. Suosittelemme kuitenkin sijoittamaan ehdotuksen sivun keskelle. Jos ehdotus on sivun alareunassa tai oikeassa laidassa, kyselyyn vastaajien määrä yleensä vähenee.

Mistä näen, millaisia arvosteluja sivustoni on saanut Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmassa?

Klikkaa omalta myyjäarviosivultasi Googlen asiakasarvostelut ‑linkkiä.

Mitä tapahtuu, jos minulla ei ole myyjäarvioita?

Tällöin Googlen asiakasarvostelut ‑merkissäsi lukee numero- ja tähtiarvion sijaan "Arvostelua ei saatavilla". Yrityksesi tarvitsee riittävästi yksilöllisiä arvosteluja tietystä maasta 12 viime kuukauden ajalta, jotta kyseiseen maahan voidaan luoda myyjäarvio. Tarvittava arvostelujen määrä voi vaihdella yrityksestä toiseen, mutta useimmat kauppiaat voivat saada arvion, kun niille on kertynyt vähintään sata hyväksyttävää arvostelua.