I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Grunnleggende om Google Kundeanmeldelser

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Google Kundeanmeldelser er en kostnadsfri tjeneste du kan bruke til å samle inn verdifulle tilbakemeldinger fra kunder som har kjøpt noe på nettstedet ditt. Disse kundene kan velge å ta en undersøkelse – med bare ett klikk på betalingssiden din – der de vurderer opplevelsen sin. Vurderingene fra kundeundersøkelsene spiller inn på kvalifiseringen for butikkvurderinger og produktvurderinger.

I denne artikkelen finner du grunnleggende informasjon om hvordan Google Kundeanmeldelser fungerer, og hvordan programmet er forbundet med produkt- og butikkvurderinger.

Merk: Anmeldelsene er ikke bekreftet av Google.

Fordeler

• Butikkvurderinger: Det brukes data fra Google Kundeanmeldelser i butikkvurderinger, slik at du kan få butikkvurderinger i søkeannonser og Shopping-annonser.
  • Produktrangeringer: Det brukes data fra Google Kundeanmeldelser i produktrangeringer, slik at produktene dine kan vises med anmeldelser og vurderinger på Google.
  • Kundeengasjement: Produkt- og butikkvurderinger kan føre til at flere kvalifiserte kunder besøker nettstedet ditt.
  • Et merke for nettstedet ditt: Med Google Kundeanmeldelser-merket kan du fortelle brukerne hva andre kunder har sagt om opplevelsen de har hatt på nettstedet ditt.

Butikkvurderinger

Vi bruker svarene som samles inn i Google Kundeanmeldelser, til å fastsette en butikkvurdering for nettstedet ditt. Den samlede poengsummen din er en stjernevurdering fra 1 til 5, og denne vises i søkeannonser og Shopping-annonser. Denne rangeringen vises dessuten i Google Kundeanmeldelser-merket ditt. Finn ut mer om butikkvurderinger

Google Kundeanmeldelser-merket

Google Kundeanmeldelser-merket er et visuelt hjelpemiddel for folk, slik at de enklere kan knytte nettstedet ditt til Google-merkevaren. I tillegg vises butikkvurderingen din i merket, og du kan plassere merket på en hvilken som helst side på nettstedet ditt.

Merk: Den faktiske stjernevurdering i merket kan gå opp og ned i takt med vurderingene du mottar som butikk.

Produktrangeringer

Google Kundeanmeldelser kan også samle inn produktanmeldelser og hjelpe deg med å samle inn vurderinger av produktene du selger. I Shopping-annonsene dine vises produktrangeringen som en stjernevurdering fra 1 til 5 samt det totale antallet vurderinger. Finn ut mer om produktrangeringer

Registreringsvindu for Google Kundeanmeldelser

Med Google Kundeanmeldelser er du pålagt å vise et registreringsvindu til alle brukerne etter betaling. De som velger å registrere seg, kan få tilsendt en e-post fra Google Kundeanmeldelser der de blir bedt om å vurdere opplevelsen sin.

Illustrasjonsbilde av registreringsvinduet for Google Kundeanmeldelser

Undersøkelsen fra Google Kundeanmeldelser

Undersøkelsen fra Google Kundeanmeldelser er en kort spørreundersøkelse som sendes til kundene via e-post og gir dem muligheten til å vurdere kjøpsopplevelsen på nettstedet ditt.

Aktivér Google Kundeanmeldelser i Google Merchant Center-kontoen din

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Sørg for at Merchant Center-kontoen din er bekreftet og gjort krav på.
  3. Klikk på Vekst på sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på Administrer programmer.
  5. Gå til Kundeanmeldelser-kortet.
  6. Klikk på Slå på for å registrere deg.

Finn ut mer om registrering og integrering.