In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw Google Klantenreviews-dashboard bekijken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Uw Merchant Center-account bevat een dashboard waar u informatie kunt bekijken die door Google Klantenreviews is verzameld en verwerkt. Gebruik dit Google Klantenreviews-dashboard voor een eerste inzicht in uw winkelbeoordeling en de verzamelde gegevens.

Voordat u begint

Als u de verzamelde en verwerkte gegevens van Google Klantenreviews wilt bekijken, logt u in op uw Merchant Center-account. Klik op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Configuratie van Klantenreviews onder Tools.

Overzicht

Uw Google Klantenreviews-dashboard bevat vijf belangrijke statistieken. U kunt ook de statistieken voor een specifiek land bekijken door in het dropdownmenu een land te selecteren.

Aanmeldingen voor enquêtes ontvangen

Deze waarde geeft aan hoeveel klanten zich op een bepaalde dag hebben aangemeld voor de enquête van Google Klantreviews.

Aangeboden enquêtes

Deze waarde geeft aan hoeveel enquêtes er op een bepaalde dag naar uw klanten zijn gestuurd. Sommige klanten die zich aanmelden, ontvangen mogelijk geen enquête. Houd er ook rekening mee dat er een vertraging zit tussen het moment dat een klant zich aanmeldt en het moment dat een enquête wordt verzonden.

Ingevulde, ontvangen enquêtes

Deze waarde geeft aan hoeveel ingevulde enquêtes klanten op een bepaalde dag hebben ingestuurd.

Winkelbeoordeling

Deze waarde geeft aan welke winkelbeoordeling er gedurende de getoonde periode is weergegeven in uw badge, zoekresultaten en Shopping-advertenties.

Productreviews

In het gedeelte Productrecensies van uw Google Klantenreviews-dashboard ziet u of u in aanmerking komt voor productbeoordelingen.

Status van productbeoordelingen

Deze kaart geeft aan of uw account geschikt is voor productbeoordelingen. Sterbeoordelingen worden niet weergegeven bij productvermeldingen wanneer een account ongeschikt is.

Diagram van ontvangen productenquêtes

Dit diagram in uw Merchant Center-account geeft het aantal productreviews weer die per dag zijn verzameld via het Google Klantenreviews-programma.

GTIN-diagram

Dit diagram toont het aantal geldige GTIN's dat is ontvangen via de Google Klantenreviews-aanmeldoptie.
Google Klantenreviews beschouwt een GTIN als geldig wanneer deze volgens internationale normen is opgemaakt en overeenkomt met een bestaande productvermelding in de catalogus met Shopping-advertenties.