In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een GTIN vinden

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Een GTIN (Global Trade Item Number) is een unieke, internationaal erkende product-ID. Als er een GTIN beschikbaar is, wordt dit weergegeven naast de streepjescode op de productverpakking of boekomslag. U kunt GTIN's via uw productgegevens opgeven met het kenmerk GTIN [gtin]. Zo kunnen we uw producten beter classificeren en weergeven.

Op deze pagina

Typen GTIN's

De lengte van een GTIN is afhankelijk van het producttype en de locatie waar het product wordt verkocht. U kunt de volgende GTIN's aantreffen:

• UPC (in Noord-Amerika / GTIN-12): 12-cijferig nummer (8-cijferige UPC-E-codes moeten worden omgezet in 12-cijferige UPC-A-codes.)
  • EAN (in Europa / GTIN-13): 13-cijferig nummer
  • JAN (in Japan / GTIN-13): 8- of 13-cijferig nummer
  • ISBN (voor boeken): 13-cijferig nummer (ISBN-10-waarden moeten worden omgezet naar ISBN-13)
  • ITF-14 (voor multipacks/GTIN-14): 14-cijferig nummer

Een GTIN opzoeken

U vindt het GTIN van uw product bij de streepjescode op uw product, op de productverpakking of op de boekomslag. Bekijk de voorbeelden hieronder om te zien hoe het GTIN zoal op uw product kan worden weergegeven. Houd er rekening mee dat niet alle producten een GTIN hebben. Als u het GTIN niet kunt vinden, kunt u altijd contact opnemen met de fabrikant van het product. Meer informatie over unieke product-ID's

Opmerking: Verifieer de rechtmatigheid van eventuele derden die u gebruikt om GTIN's te vinden.

UPC

Dit GTIN staat op producten die in de Verenigde Staten worden verkocht. Het is het 12-cijferige nummer onder de streepjescode:

EAN, JAN of ISBN

Dit GTIN staat op producten die in Europa of Japan worden verkocht en op boeken die wereldwijd worden verkocht. Het is het 13-cijferige nummer onder de streepjescode:

ITF-14

Dit GTIN staat op producten die als multipack worden verkocht, zoals verzenddozen. Het is het 14-cijferige nummer onder de streepjescode:

Tip

Download de app Barcode Scanner in de Google Play Store om de GTIN's op uw productverpakkingen te bekijken. De app scant de streepjescode en geeft u het GTIN en het type ervan.