In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Productreviewgegevens indienen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt op de volgende manieren gegevens over productreviews naar Google sturen:

• Upload uw feed met productreviews rechtstreeks via uw Merchant Center-account. U kunt ook het artikel Feedspecificaties lezen voor meer informatie over de juiste indeling van uw feed met productreviews.
  • Gebruik een goedgekeurde reviewverzamelsite van derden (de lijst vindt u verderop), zodat Google reviews van de verzamelsite kan ophalen.
  • Verzamel reviews via Google Klantenreviews.

Houd bij uw keuze rekening met hoe bekend u bent met het instellen van feeds en de middelen die u heeft om feeds bij te houden. In het diagram hieronder vindt u de voordelen en uitdagingen van elke methode.

Voordelen Uitdagingen
Merchant Center U kunt het proces voor het indienen van beoordelingen afzonderlijk beheren Het kan moeilijk zijn om zonder hulp XML-feeds te maken en in te dienen
Reviewverzamelsite van derden Verzamelsites van derden beheren namens u het proces voor het indienen van beoordelingen Er kunnen kosten gelden voor deze service
Google Klantenreviews Kosteloze service waarmee u product- en winkelreviews kunt verzamelen U kunt geen bestaande productreviews importeren die zijn verzameld via de andere bronnen

Als u met een reviewverzamelsite wilt werken, kunt u kiezen uit de lijst met in aanmerking komende verzamelsites.

Lijst met in aanmerking komende verzamelsites

Verzamelsites kunnen kosten in rekening brengen. Google heeft geen invloed op deze kosten.

Opmerking: Het programma voor productbeoordelingen wordt ondersteund in alle landen waar Shopping beschikbaar is, maar niet elke verzamelsite ondersteunt alle landen. Vraag uw contactpersoon bij de verzamelsite welke landen worden ondersteund.