Syötteiden lähettäminen arvostelujen kokoojien kautta

Kokoojien kautta arvosteluja lähettäville kauppiaille

Jos olet kauppias ja haluaisit lähettää tuotearviotietoja hyväksytyn kokoojan kautta, rekisteröidy ensin ohjelmaan tällä lomakkeella. Sen jälkeen Google huolehtii syötteen asetuksista ja jatkuvasta ylläpidosta suoraan kokoojan kanssa.

Huom. Valmisteluun menee yleensä 2–6 viikkoa, kun kyseessä on hyväksytty kokooja. Kun kaikki on valmista, otamme sinuun yhteyttä.

Kokoojille

Jos edustat hyväksyttyä Googlen tuotearvioiden kokoojaa, alla olevien tietojen avulla voit muotoilla ja ladata tuotearviosyötteitä asiakkaidesi puolesta.

Huom. Mikäli et ole hyväksytty tuotearvioiden kokooja ja olet kiinnostunut auttamaan kauppiasasiakkaitamme arvostelujen näyttämisessä Googlen käyttäjille, täytä tuotearvioiden kumppanuuspyyntö. Vastaamme pyyntöön kahden viikon kuluessa.

Tiedostotyyppi

Toimita tuotearviosyötteet XML-tiedostona. Yhden XML-tiedoston tulisi sisältää useita arvosteluja.

Tuotearviosyötteitä on kahdenlaisia:

• Täysi syöte on kokonainen ja itsenäinen joukko arvosteluja.

Kauppias ei voi aloittaa tuotearvio-ohjelmaan osallistumista ilman täyttä syötettä.

• Vähittäinen syöte sisältää uusia arvosteluja, jotka eivät ole sisältyneet viimeisimpään täyteen syötteeseen tai sen jälkeisiin vähittäisiin syötteisiin.

Vähittäisessä syötteessä voidaan käyttää <deleted_reviews>-elementtiä ilmaisemaan, mitkä tietyt arvostelut tulisi poistaa aiemmin noudetuista syötteistä. Täydessä syötteessä ei tulisi käyttää <deleted_reviews>-elementtiä.

Syötteen edellytykset

Nämä ovat syötteen lähettämisen edellytykset:

• Sinun täytyy hostata XML-syötettäsi itse, ja tiedoston URL-sijainnin täytyy alkaa jollain seuraavista: http://, https://, ftp:// tai sftp://.
  • Voit lähettää yhden XML-tiedoston tai useita .zip-tiedostoon pakattuja XML-tiedostoja.
  • Yhden XML-tiedoston koko saa olla enintään 100 Mt, vaikka se olisi .zip-tiedostossa. Useita XML-tiedostoja sisältävä .zip-tiedosto saa olla kooltaan yli 100 Mt. Jos yksittäinen XML-tiedosto on suurempi kuin 100 Mt, sitä ei käsitellä.
  • Jokaisen tiedoston on oltava itsenäinen ja kelvollinen XML-tiedosto. Syöteohjeista näet tarkat tiedot siitä, mitä kunkin XML-tiedoston täytyy sisältää.
  • Voit suojata tiedostot käyttäjänimellä ja salasanalla käyttämällä joko BASIC- tai DIGEST-todennusta (NTLM:ää ei tueta).
  • Varmista, että Google noutaa täydellisen tilannevedoksen datasta (epätäydellisten tiedostojen lataamisen sijaan) noudattamalla seuraavia ohjeita, kun tallennat tiedostoja FTP/HTTP-palvelimelle:
  1. Unix-pohjaiset järjestelmät:
    • Luo syöte hakemistoon, josta Google ei nouda sisältöä.
    • Kun syöte on valmis, luo symbolinen linkki hakemistoon, josta Google noutaa sisältöä. Symbolisen linkin tulisi viitata juuri luotuun syötteeseen.
  2. Windows-pohjaiset järjestelmät:
    • Luo syöte hakemistoon, josta Google ei nouda sisältöä. Hakemiston on oltava samassa asemassa kuin jaettu sijainti.
    • Kun syöte on valmis, siirrä se jaettuun sijaintiin.

Täydet syötteet ovat pakollisia. Niitä on päivitettävä määrittämässäsi aikataulussa, jonka toimitat Googlelle osana syötteen alkuasetuksia. Lisäksi voit toimittaa vähittäisiä syötteitä, jotka sisältävät täyden syötteen päivitysten välissä tapahtuneet muutokset. Vähittäiset syötteet ovat käytännöllisiä ympäristöissä, joissa käytössä on suuria arvostelutietokantoja ja koko tietojoukon usein tapahtuva päivittäminen veisi paljon laskenta- ja verkkoresursseja. Täysien ja vähittäisten syötteiden päivitykset suositellaan ajoitettaviksi seuraavasti:

• täysi syöte kuukausittain ja vähittäinen syöte valinnaisesti viikoittain tai päivittäin
  • täysi syöte viikoittain ja vähittäinen syöte valinnaisesti päivittäin
  • täysi syöte päivittäin.