I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Tips för att hålla dina produkter godkända

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Vi måste se till att din skickade produktdata matchar det som visas på din målsida, så att annonserna och gratisannonserna som visas är korrekta. Kontrollen sker regelbundet för att se till att informationen är aktuell.

I den här artikeln finns tips för hur du håller produktdatan och målsidan synkroniserade.

Hjälp oss att validera data på din målsida

Så här kan du validera data på målsidan på ett smidigt sätt:

• Använd märkning av strukturerad data. Med strukturerad data kan du ange hur element på målsidan motsvarar attribut i produktdataspecifikationen. På så sätt kan Google verifiera din produktdata utifrån värdet av elementen. Strukturerad data rekommenderas också när du använder automatiska varuuppdateringar, vilket hjälper dig att hålla webbplatsen och Merchant Center-produktdatan synkroniserad och undvika att produkterna underkänns. Läs mer om mikrodata
  • Se till att målsidan är tillgänglig. Om målsidan inte är tillgänglig när Google kontrollerar den blir produkten inte godkänd. Om du vet att din målsida kommer att vara otillgänglig vid en viss tidpunkt följer du anvisningarna i rekommenderade metoder för underhåll av målsidan eller planerat avbrott på webbplatsen
  • Ge Googles sökrobotar åtkomst till sidan. Google använder sökrobotar för att läsa datan på målsidan. Se till att sökrobotarna har tillgång till målsidan genom att ge dem åtkomst i webbplatsens robots.txt-fil. Läs mer om Googles sökrobotar
  • Kontrollera att du inte begränsar din genomsökningshastighet. I Google Search Console kan du begränsa Googles genomsökningshastighet. Om du har begränsat hastigheten kan det vara svårt för Google att genomsöka målsidan och bilderna. Se till att Google kan genomsöka din webbplats genom att ange Googlebots genomsökningshastighet till Jag vill att Google optimerar hastigheten för min webbplats. Läs mer om hur du ändrar genomsökningshastigheten för Googlebot

Uppdatera pris och tillgänglighet automatiskt

Aktivera automatiska varuuppdateringar och förhindra att produkterna underkänns när priset eller tillgängligheten på målsidan inte matchar produktdatan. Med den här funktionen uppdateras din produktdata automatiskt om Google märker att den inte matchar målsidan. Därmed kan annonser och gratisannonser visa korrekt information. Om du använder funktionen måste du ändå fortsätta att skicka in produktdata regelbundet. Läs mer om att aktivera automatiska varuuppdateringar

Här är några tips för att se till att din målsida är korrekt konfigurerad:

• Använd strukturerad data. Märkning av strukturerad data rekommenderas för att ställa in automatiska uppdateringar eftersom den anger hur din inskickade data motsvarar attributen pris [price] och tillgänglighet [availability]. Läs mer om mikrodata
  • Använd giltig HTML. Google upptäcker också vilket pris du visar baserat på målsidans struktur. Om du använder giltig HTML blir det lättare för oss att identifiera rätt pris. Tänk på att även med giltig HTML måste du fortfarande använda mikrodata för att kunna ha automatiska varuuppdateringar. Använd W3C-valideringstjänsten för att kontrollera din HTML

Se till att annonser och gratisannonser visas under stora evenemang

Om du släpper en ny produkt vill du vara säker på att produkten blir godkänd under eller strax efter tillkännagivandet. Under en stor rea, till exempel Black Friday i USA, kan produkternas pris och tillgänglighet ändras ofta, ibland flera gånger per dag. Se till att din produktdata och målsida visar samma information för att förhindra underkännanden.

Här är några tips för att hantera produktdata under stora händelser:

• Aktivera automatiska varuuppdateringar. Automatiska varuuppdateringar hjälper dig att undvika underkännande när priset eller tillgängligheten på målsidan skiljer sig från värdena som du skickade till Merchant Center. Däremot ska du inte använda den här funktionen som din huvudsakliga metod för att uppdatera produktdata. Uppdateringarna sker bara när Google genomsöker din målsida, och du måste fortfarande skicka in din produktdata regelbundet. Läs mer om att aktivera automatiska varuuppdateringar
  • Kontrollera att dina produktkoder är korrekta. Unika produktkoder, i synnerhet GTIN-nummer, kan förbättra dina annonser och produktinformation och göra det enklare för kunderna att hitta dem. Om du använder felaktiga identifierare kanske annonser och produktinformation inte godkänns eller visas för rätt sökningar. Läs mer om unika produktkoder
  • Undvik plötsliga strukturförändringar på webbplatsen. Google genomsöker målsidan för att samla in information som pris och tillgänglighet. Du kan märka att produkter inte godkänns om du gör stora ändringar på sidans struktur, om det leder till att viss produktinformation inte kan verifieras. Undvik bland annat följande förändringar:
    • Ändra plats för prisinformationen i målsidans källkod
    • Använda JavaScript eller andra animationer för att visa priser eller prissänkningar
  • Ändra inte attributet id [id] för en produkt. Om du ändrar en produkts id behandlas den som en ny produkt. Produkten måste godkännas för att visas i annonser och produktinformation igen, vilket kan ta upp till tre arbetsdagar. Dessutom förknippas inte information om produktens förflutna resultat med den nya produkten. Läs mer om attributet id [id].