Tips för att hålla dina produkter godkända

Vi måste se till att din skickade produktdata matchar det som visas på din målsida, så att annonserna som användarna ser är korrekta. Kontrollen sker regelbundet för att se till att informationen i annonserna är aktuell.

I den här artikeln finns tips för hur du håller produktdatan och målsidan synkroniserade.

Hjälp oss att validera data på din målsida

Så här kan du underlätta för Google Merchant Center att validera data på målsidan:

• Använd strukturerad datauppmärkning. Du kan använda strukturerad data och ange hur element på målsidan motsvarar attribut i produktflödesspecifikationen. På så sätt kan vi verifiera din produktdata utifrån värdet av elementen. Med strukturerad data kan du också använda automatiska varuuppdateringar, som hjälper dig att hålla webbplatsen och flödet synkroniserade och undvika att varorna underkänns. Läs mer.
  • Se till att målsidan är tillgänglig. Om målsidan är otillgänglig när vi kontrollerar den blir produkten inte godkänd. Om du vet att din målsida kommer att vara otillgänglig vid en viss tidpunkt följer du anvisningarna i bästa metoder för underhåll av målsidan eller planerat avbrott på webbplatsen
  • Ge Googles sökrobotar åtkomst till sidan. Vi använder sökrobotar för att läsa datan på målsidan. Se till att sökrobotarna har tillgång till målsidan genom att ge dem åtkomst i webbplatsens robots.txt-fil. Läs mer om Googles sökrobotar
  • Kontrollera att du inte begränsar din genomsökningshastighet. I Google Search Console kan du begränsa Googles genomsökningshastighet. Om du har begränsat hastigheten kan det vara svårt för Google att genomsöka målsidan och bilderna. Se till att Google kan genomsöka din webbplats genom att ange Googlebots genomsökningshastighet till Jag vill att Google optimerar hastigheten för min webbplats. Läs mer om hur du ändrar genomsökningshastigheten för Googlebot

Uppdatera pris och tillgänglighet automatiskt

Aktivera automatiska varuuppdateringar och förhindra att produkterna underkänns när priset eller tillgängligheten på målsidan inte matchar produktdatan. När du använder den här funktionen uppdateras din produktdata automatiskt om vi märker att den inte matchar målsidan. Annonserna kommer då att visa korrekt information. Om du använder funktionen måste du ändå fortsätta att skicka in produktdata regelbundet. Läs mer om att aktivera automatiska varuuppdateringar

Här är några tips för att se till att din målsida är korrekt konfigurerad:

• Använd strukturerad data. Det här nämndes tidigare, men strukturerad datauppmärkning är nödvändig för att konfigurera automatiska uppdateringar eftersom det berättar hur datan du skickade motsvarar attributen price [pris] och availability [tillgänglighet]. Läs mer om mikrodata
  • Använd giltig HTML. Vi identifierar också priset på målsidan utifrån målsidans struktur. Om du använder giltig HTML blir det lättare för oss att identifiera rätt pris. Tänk på att även med giltig HTML måste du fortfarande använda mikrodata för att kunna ha automatiska varuuppdateringar. Använd W3C-valideringstjänsten för att kontrollera din HTML

Håll igång annonserna under stora händelser

Om du släpper en ny produkt vill du vara säker på att produkten blir godkänd under eller strax efter tillkännagivandet. Under en stor rea, till exempel Black Friday i USA, kan produkternas pris och tillgänglighet ändras ofta, ibland flera gånger per dag. Se till att din produktdata och målsida visar samma information för att förhindra underkännanden.

Här är några tips för att hantera produktdata under stora händelser:

• Aktivera automatiska varuuppdateringar. Som vi nämnde tidigare förhindrar automatiska varuuppdateringar att produkterna underkänns när priset eller tillgängligheten på målsidan inte matchar produktdatan. Däremot ska du inte använda den här funktionen som din huvudsakliga metod för att uppdatera produktdata. Uppdateringarna sker bara när Google genomsöker din målsida, och du måste fortfarande skicka in din produktdata regelbundet. Läs mer om att aktivera automatiska varuuppdateringar
  • Kontrollera att dina produktkoder är korrekta. Unika produktkoder, i synnerhet GTIN-nummer, kan förbättra dina annonser och göra det enklare för användarna att hitta dem. Om du använder felaktiga produktkoder kanske annonserna fortfarande blir godkända, men annonserna visas förmodligen inte för rätt sökningar. Läs mer om unika produktkoder
  • Undvik plötsliga strukturförändringar på webbplatsen. Som vi nämnde tidigare genomsöker vi målsidan och samlar in information såsom pris och tillgänglighet. Om du gör omfattande ändringar av sidans struktur kan det leda till tillfälliga underkännanden av produkter om vi inte kan verifiera viss produktinformation. Undvik bland annat följande förändringar:
    • Ändra plats för prisinformationen i målsidans källkod
    • Använda JavaScript eller andra animationer för att visa priser eller prissänkningar
  • Ändra inte produkt-id. Om du ändrar en produkts id behandlas den som en ny produkt. Produkten måste godkännas för att visas i annonser igen, vilket kan ta upp till tre arbetsdagar. Dessutom förknippas inte information om produktens förflutna resultat med den nya produkten. Läs mer om attributet 'id' [id]