I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Tips til å unngå avvisning av produktene dine

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

For å sikre at annonsene og de gratis oppføringene folk ser, inneholder riktig informasjon, må vi sørge for at produktinformasjonen du sender inn, samsvarer med det som vises på landingssiden din. Dette sjekkes regelmessig for å sikre at den mest oppdaterte informasjonen vises.

I denne artikkelen finner du noen tips til hvordan du kan holde produktinformasjonen og landingssiden din synkronisert.

Gjør det enkelt for oss å validere informasjonen på landingssiden din

Her er noen måter du kan gjøre det enkelt å validere informasjonen på landingssiden din på:

• Bruk oppmerking for strukturerte data. Du kan bruke strukturerte data til å angi hvordan elementene på landingssiden din samsvarer med attributtene i spesifikasjonen for produktinformasjon. Da kan Google bekrefte produktinformasjonen din på riktig måte basert på verdiene for disse elementene. Vi anbefaler også strukturerte data ved bruk av automatiske vareoppdateringer, noe som bidrar til å holde nettstedet ditt og Merchant Center-produktinformasjonen din synkronisert og unngå at produktene dine blir avvist. Finn ut mer om mikrodata
  • Sørg for at landingssiden din er tilgjengelig. Hvis landingssiden din ikke er tilgjengelig når Google kontrollerer den, avvises produktet ditt. Hvis du vet at landingssiden din kommer til å være utilgjengelig på et bestemt tidspunkt, kan du følge trinnene i artikkelen om anbefalte fremgangsmåter ved vedlikehold av landingssider eller planlagt nedetid for nettsteder
  • Gi Google-søkerobotene tilgang til siden din. Google bruker søkeroboter til å lese informasjonen på landingssiden din. Sørg for at disse søkerobotene har tilgang til landingssiden din, ved å gi dem tilgang i robots.txt-filen for nettstedet ditt. Finn ut mer om Google-søkeroboter
  • Sørg for at du ikke begrenser gjennomsøkingsfrekvensen på nettstedet ditt. I Google Search Console er det mulig å begrense Googles gjennomsøkingsfrekvens på nettstedet ditt. Hvis du har begrenset denne frekvensen, kan Google ha problemer med å gjennomsøke landingssiden din og bildene dine. For å sikre at Google kan gjennomsøke nettstedet ditt, må du angi følgende gjennomsøkingsfrekvens for Googlebot: «La Google optimalisere for nettstedet mitt». Finn ut mer om hvordan du endrer gjennomsøkingsfrekvensen for Googlebot

Oppdater pris og tilgjengelighet automatisk

Slå på automatiske vareoppdateringer for å forhindre at produkter avvises fordi prisen eller tilgjengeligheten på landingssiden ikke samsvarer med produktinformasjonen. Med denne funksjonen oppdateres produktinformasjonen din automatisk hvis Google oppdager at produktinformasjonen ikke samsvarer med landingssiden din. Dermed vises korrekt informasjon automatisk i annonsene og de gratis oppføringene dine. Selv om denne funksjonen er slått på, må du fortsette å sende inn produktinformasjonen din regelmessig. Finn ut mer om hvordan du tar i bruk automatiske vareoppdateringer

Her er noen tips for å sikre at landingssiden din er riktig konfigurert:

• Bruk strukturerte data. Vi anbefaler at du bruker oppmerking for strukturerte data til å konfigurere automatiske oppdateringer, fordi dette gir oss informasjon om hvordan dataene du har sendt inn, samsvarer med attributtene for pris [price] og tilgjengelighet [availability]. Finn ut mer om mikrodata
  • Bruk gyldige HTML-koder. Google finner også prisen du viser, basert på strukturen på landingssiden din. Bruk gyldige HTML-koder for å sikre at vi finner den riktige prisen. Husk at du likevel må bruke mikrodata for at automatiske vareoppdateringer skal fungere, selv om du har brukt gyldige HTML-koder på landingssiden din. Bruk W3C-valideringstjenesten til å sjekke HTML-kodene dine

Hold annonsene og de gratis oppføringene dine aktive under viktige hendelser

Hvis du lanserer et nytt produkt, er det lurt å sørge for at produktet blir godkjent under eller rett etter kunngjøringen. I salgsperioder, for eksempel Black Friday, kan det hende at prisene og tilgjengeligheten for produktene dine endres ofte, kanskje flere ganger om dagen. Da må du sørge for at produktinformasjonen og landingssiden din viser den samme informasjonen, for å unngå avvisning av produkter.

Her er noen tips til hvordan du kan administrere produktinformasjonen din ved slike viktige hendelser:

• Slå på automatiske vareoppdateringer. Med automatiske vareoppdateringer kan du unngå avvisninger når prisen eller tilgjengeligheten på landingssiden din ikke samsvarer med verdiene du har sendt inn i Merchant Center. Du skal imidlertid ikke bruke denne funksjonen som hovedmetode for oppdatering av produktinformasjonen din. Disse oppdateringene skjer bare når Google gjennomsøker landingssiden din, så du må fortsatt sende inn produktinformasjonen din regelmessig. Finn ut mer om hvordan du tar i bruk automatiske vareoppdateringer
  • Sørg for at produktkodene dine er riktige. Med unike produktkoder, særlig GTIN-numre, kan annonsene og oppføringene dine bli mer innholdsrike og enklere for kundene å finne. Hvis du bruker feil koder, kan det hende at annonsene og oppføringene dine ikke godkjennes, eller at de ikke vises ved de rette søkene. Finn ut mer om unike produktkoder
  • Unngå plutselige strukturendringer på nettstedet ditt. Google gjennomsøker landingssiden din for å samle inn informasjon som pris og tilgjengelighet. Hvis du utfører store strukturelle endringer på siden din, kan det hende at visse produktdetaljer ikke kan bekreftes, og at produkter dermed blir avvist. Unngå endringer som
    • flytting av prisinformasjonen til et nytt sted i kildekoden for landingssiden
    • bruk av JavaScript eller andre animasjoner til å vise priser eller rabatter
  • Ikke endre ID-attributtet [id] til et produkt. Hvis du endrer ID-en til et produkt, behandles det som et nytt produkt. Produktet må dermed godkjennes på nytt for å kunne vises i annonser og oppføringer igjen, og dette kan ta opptil tre virkedager. Du kommer også til å miste informasjonen om de tidligere resultatene til produktet, siden disse resultatene ikke er knyttet til det «nye» produktet. Finn ut mer om ID-attributtet [id]