Tips til å unngå avvisning av produktene dine

For å sikre at annonsene brukerne ser, inneholder riktig informasjon, må vi sørge for at produktinformasjonen du sender inn, samsvarer med informasjonen på landingssiden din. Dette sjekker vi regelmessig for å sikre at den mest oppdaterte informasjonen brukes i annonsene.

I denne artikkelen finner du noen tips til hvordan du kan holde produktinformasjonen og landingssiden din synkronisert.

Gjør det enkelt for oss å validere informasjonen på landingssiden din

Dette kan du gjøre for at Google Merchant Center enkelt skal kunne validere informasjonen på landingssiden din:

• Bruk oppmerkinger for strukturerte data. Du kan bruke strukturerte data til å vise hvordan elementene på landingssiden din samsvarer med attributtene i produktfeedspesifikasjonen. Da kan vi bekrefte produktinformasjonen din på riktig måte basert på verdiene for disse elementene. Når du bruker strukturerte data, kan du også bruke automatiske vareoppdateringer til å holde nettstedet og feeden din synkronisert og unngå at varene dine blir avvist. Finn ut mer
  • Sørg for at landingssiden din er tilgjengelig. Hvis landingssiden din ikke er tilgjengelig når vi sjekker den, avvises produktet ditt. Hvis du vet at landingssiden din kommer til å være utilgjengelig på et bestemt tidspunkt, kan du følge trinnene i artikkelen om gode fremgangsmåter ved vedlikehold av landingssider eller planlagt nedetid for nettsteder
  • Gi Google-søkerobotene tilgang til siden din. Vi bruker søkeroboter til å lese informasjonen på landingssiden din. Sørg for at disse søkerobotene har tilgang til landingssiden din, ved å gi dem tilgang i robots.txt-filen for nettstedet ditt. Finn ut mer om Google-søkeroboter
  • Sørg for at du ikke begrenser gjennomsøkingsfrekvensen på nettstedet ditt. I Google Search Console er det mulig å begrense Googles gjennomsøkingsfrekvens på nettstedet ditt. Hvis du har begrenset denne frekvensen, kan Google ha problemer med å gjennomsøke landingssiden din og bildene dine. For å sikre at Google kan gjennomsøke nettstedet ditt, må du angi følgende gjennomsøkingsfrekvens for Googlebot: La Google optimalisere for nettstedet mitt. Finn ut mer om hvordan du endrer gjennomsøkingsfrekvensen for Googlebot

Oppdater pris og tilgjengelighet automatisk

Slå på automatiske vareoppdateringer for å hindre at produkter avvises fordi prisen eller tilgjengeligheten på landingssiden din ikke samsvarer med produktinformasjonen din. Med denne funksjonen oppdateres produktinformasjonen din automatisk hvis vi ser at produktinformasjonen ikke samsvarer med landingssiden din. Dermed vises også riktig informasjon i annonsene dine. Selv om denne funksjonen er slått på, må du fortsette å sende inn produktinformasjonen din regelmessig. Finn ut mer om hvordan du tar i bruk automatiske vareoppdateringer

Her er noen tips for å sikre at du konfigurerer landingssiden din på riktig måte:

• Bruk strukturerte data. Dette punktet er nevnt tidligere, men oppmerkinger for strukturerte data er nødvendig for å konfigurere automatiske oppdateringer, ettersom det forteller oss hvordan dataene du sendte inn, samsvarer med attributtene price [pris] og availability [tilgjengelighet]. Finn ut mer om mikrodata
  • Bruk gyldige HTML-koder. Vi finner prisen som vises på landingssiden din, basert på strukturen på siden. Bruk gyldige HTML-koder for å sikre at vi finner den riktige prisen. Husk at du likevel må bruke mikrodata for at automatiske vareoppdateringer skal fungere, selv om du har brukt gyldige HTML-koder på landingssiden din. Bruk W3C-valideringstjenesten til sjekke HTML-kodene dine

Sørg for at produktene ikke avvises ved store arrangementer

Hvis du lanserer et nytt produkt, vil du selvsagt at produktet skal bli godkjent under kunngjøringen eller kort tid etter. I salgsperioder, for eksempel Black Friday, kan det hende at prisene og tilgjengeligheten for produktene dine endres ofte, kanskje flere ganger om dagen. Da må du sørge for at produktinformasjonen og landingssiden din viser den samme informasjonen, for å unngå avvisning av produkter.

Her er noen tips til hvordan du kan administrere produktinformasjonen din i slike salgsperioder:

• Slå på automatiske vareoppdateringer. Som nevnt tidligere kan du bruke automatiske vareoppdateringer til å unngå avvisninger når prisen eller tilgjengeligheten på landingssiden din ikke samsvarer med verdiene du har sendt inn. Du må likevel ikke utelukkende bruke denne funksjonen til å oppdatere produktinformasjonen din. Disse oppdateringene skjer bare når Google gjennomsøker landingssiden din, så du må fortsatt sende inn produktinformasjonen din regelmessig. Finn ut mer om hvordan du tar i bruk automatiske vareoppdateringer
  • Sørg for at produktkodene dine er riktige. Ved å bruke unike produktkoder, særlig GTIN-numre, kan du gjøre annonsene dine bedre og gjøre det enklere for brukerne å finne dem. Hvis du bruker feil koder, avvises ikke annonsene dine, men annonsene vises sannsynligvis heller ikke ved de rette søkene. Finn ut mer om unike produktkoder
  • Unngå store strukturelle endringer på nettstedet ditt. Vi gjennomsøker som sagt landingssiden din for å samle inn informasjon som pris og tilgjengelighet. Hvis du utfører store strukturelle endringer på siden din, kan det hende at visse produktdetaljer ikke kan bekreftes, og at produkter dermed blir midlertidig avvist. Unngå endringer som dette:
    • Å flytte prisinformasjonen til et nytt sted i kildekoden for landingssiden din
    • Å bruke JavaScript eller andre animasjoner til å vise priser eller tilbud
  • Ikke endre ID-en til produktene. Hvis du endrer ID-en til et produkt, behandles det som et nytt produkt. Produktet må dermed godkjennes på nytt for å kunne vises i annonser igjen, og dette kan ta opptil tre virkedager. Du kommer også til å miste informasjonen om de tidligere resultatene til produktet, siden disse resultatene ikke er knyttet til det «nye» produktet. Finn ut mer om ID-attributtet