Tips om te zorgen dat uw producten goedgekeurd blijven

We willen ervoor zorgen dat gebruikers advertenties te zien krijgen die juist zijn. Daarom controleren wij of de productgegevens die u indient overeenkomen met wat er vermeld staat op uw bestemmingspagina. Deze controle vindt regelmatig plaats om ervoor te zorgen dat de meest up-to-date informatie wordt geadverteerd.

In dit artikel worden enkele tips gegeven om te zorgen dat uw productgegevens en uw bestemmingspagina overeenkomen.

Ons helpen de gegevens op uw bestemmingspagina te valideren

Hier zijn enkele manieren om het voor Google Merchant Center gemakkelijk te maken de gegevens op uw bestemmingspagina te valideren:

• Gebruik gestructureerde gegevensopmaak. U kunt gestructureerde gegevens gebruiken om aan te geven hoe de elementen op uw bestemmingspagina overeenkomen met kenmerken in de feedspecificatie voor producten. Op die manier kunnen we uw productgegevens verifiëren op basis van de waarde van deze elementen. Als u gestructureerde gegevens gebruikt, kunt u artikelen ook automatisch laten updaten. Zo komen de gegevens op uw site en in uw feed altijd overeen en voorkomt u dat artikelen worden afgekeurd. Meer informatie
  • Zorg dat uw bestemmingspagina beschikbaar is. Als uw bestemmingspagina niet beschikbaar is wanneer we deze controleren, wordt uw product afgekeurd. Als u weet dat uw bestemmingspagina niet beschikbaar zal zijn op een bepaalde tijd, volgt u de stappen in de praktische tips voor onderhoud van de bestemmingspagina of een geplande onderbreking van de site
  • Geef Google-crawlers toegang tot uw pagina. We gebruiken crawlers om de gegevens op uw bestemmingspagina te lezen. Zorg ervoor dat deze crawlers bij uw bestemmingspagina kunnen door ze toegang te geven tot het bestand robots.txt van uw site. Meer informatie over Google-crawlers
  • Zorg dat uw crawlsnelheid niet is beperkt. In de Google Search Console kunt u de snelheid beperken waarmee Google uw site crawlt. Als u de snelheid heeft beperkt, kan Google problemen ondervinden bij het crawlen van uw bestemmingspagina en afbeeldingen. Zorg dat Google uw site probleemloos kan crawlen door de crawlsnelheid voor Googlebot in te stellen op Laat Google optimaliseren voor mijn site. Meer informatie over hoe u de crawlsnelheid voor Googlebot wijzigt

Automatisch de prijs en beschikbaarheid updaten

Schakel automatische artikelupdates in om te voorkomen dat producten worden afgekeurd doordat de prijs of beschikbaarheid op uw bestemmingspagina niet overeenkomt met uw productgegevens. Wanneer deze functie is ingeschakeld, worden uw productgegevens automatisch geüpdatet als deze niet overeenkomen met uw bestemmingspagina en laten uw advertenties de juiste informatie zien. Ook wanneer deze functie is ingeschakeld, moet u uw productgegevens regelmatig opnieuw indienen. Meer informatie over het inschakelen van automatische artikelupdates

Hier zijn enkele tips om uw bestemmingspagina correct in te stellen:

• Gebruik gestructureerde gegevens. Dit punt werd al eerder genoemd, maar gestructureerde gegevensopmaak is noodzakelijk voor automatische updates. Hiermee kunnen we namelijk zien in welke mate uw ingediende gegevens overeenkomen met de kenmerken 'prijs' [price] en 'beschikbaarheid' [availability]. Meer informatie over microdata
  • Gebruik geldige HTML. We detecteren ook de prijs die u weergeeft op basis van de structuur van uw bestemmingspagina. Met geldige HTML kunnen wij de juiste prijs detecteren. Ook als u geldige HTML gebruikt, moet u microdata gebruiken om automatische artikelupdates mogelijk te maken. Gebruik de W3C-validatieservice om uw HTML te controleren

Advertenties live houden tijdens grote evenementen

Als u een nieuw product introduceert, zorg er dan voor dat uw product tijdens of kort na de aankondiging wordt goedgekeurd. Ook tijdens een grote uitverkoop, zoals de periode voor kerst, kunnen de prijs en de beschikbaarheid van uw producten regelmatig veranderen, soms zelfs meerdere keren per dag. Zorg ervoor dat uw productgegevens en bestemmingspagina dezelfde informatie weergeven om afkeuringen te voorkomen.

Hier zijn enkele tips voor het beheren van uw productgegevens tijdens deze grote evenementen:

• Schakel automatische artikelupdates in. Zoals eerder besproken, kunt u met automatische artikelupdates voorkomen dat producten worden afgekeurd doordat de prijs of beschikbaarheid op uw bestemmingspagina anders is dan de waarden die u heeft ingediend. Gebruik deze functie echter niet als hoofdmethode voor het updaten van uw productgegevens. Deze updates worden alleen doorgevoerd wanneer Google uw bestemmingspagina crawlt. U moet uw productgegevens nog steeds regelmatig opnieuw indienen. Meer informatie over het inschakelen van automatische artikelupdates
  • Zorg ervoor dat uw product-ID's juist zijn. Met unieke product-ID's, vooral GTIN's, kunt u uw advertenties van meer informatie voorzien en zijn uw producten eenvoudiger te vinden voor gebruikers. Uw advertenties worden misschien niet afgekeurd, maar als u onjuiste ID's gebruikt, worden uw advertenties waarschijnlijk niet weergegeven bij de juiste zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's.
  • Vermijd plotselinge structurele veranderingen aan uw website. Zoals eerder besproken, crawlen wij uw bestemmingspagina om informatie te verzamelen, zoals prijs en beschikbaarheid. Als u grootschalige veranderingen in de structuur van uw pagina aanbrengt, worden producten mogelijk tijdelijk afgekeurd als bepaalde productdetails niet kunnen worden geverifieerd. Vermijd veranderingen zoals:
    • verplaatsing van de prijsinformatie in de broncode van uw bestemmingspagina,
    • gebruik van JavaScript of andere animaties om prijzen of kortingen weer te geven.
  • Verander de ID van een product niet. Als u de ID van een product verandert, zal het worden behandeld als een nieuw product. Het product moet dan worden goedgekeurd om weer in advertenties te kunnen weergeven. Dit kan tot drie werkdagen duren. Ook wordt informatie over de eerdere productprestaties niet geassocieerd met dit nieuwe product. Meer informatie over het kenmerk 'id' [id]