In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Tips om te zorgen dat uw producten goedgekeurd blijven

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Om te zorgen dat de advertenties en gratis vermeldingen die mensen te zien krijgen zo nauwkeurig mogelijk zijn, is het belangrijk dat de productgegevens die u indient overeenkomen met de gegevens op uw landingspagina. Dit wordt regelmatig gecontroleerd om te zorgen dat de meest up-to-date informatie wordt getoond.

In dit artikel worden enkele tips gegeven om te zorgen dat uw productgegevens en uw landingspagina overeenkomen.

Help ons de gegevens op uw landingspagina te valideren

Hier zijn enkele manieren om de gegevens op uw landingspagina eenvoudig te valideren:

• Gebruik gestructureerde gegevensopmaak. U kunt gestructureerde gegevens gebruiken om aan te geven hoe de elementen op uw landingspagina overeenkomen met de kenmerken in de productspecificaties. Op die manier kunnen we uw productgegevens verifiëren op basis van de waarde van deze elementen. We raden u ook aan gestructureerde gegevens te gebruiken als u automatische artikelupdates gebruikt. Zo komen de productgegevens op uw site en in Merchant Center altijd overeen en voorkomt u dat producten worden afgekeurd. Meer informatie over microdata
  • Zorg dat uw landingspagina beschikbaar is. Als uw landingspagina niet beschikbaar is wanneer Google deze controleert, wordt uw product afgekeurd. Als u weet dat uw landingspagina niet beschikbaar is op een bepaalde tijd, volgt u de stappen in de praktische tips voor onderhoud van de landingspagina of een geplande onderbreking van de site
  • Geef Google-crawlers toegang tot uw pagina. Google gebruikt crawlers om de gegevens op uw landingspagina te lezen. Zorg ervoor dat deze crawlers bij uw landingspagina kunnen door ze toegang te geven tot het bestand robots.txt van uw site. Meer informatie over Google-crawlers
  • Zorg dat uw crawlsnelheid niet is beperkt. In de Google Search Console kunt u de snelheid beperken waarmee Google uw site crawlt. Als u de snelheid heeft beperkt, kan Google problemen ondervinden bij het crawlen van uw landingspagina en afbeeldingen. Zorg dat Google uw site probleemloos kan crawlen door de crawlsnelheid voor Googlebot in te stellen op 'Laat Google optimaliseren voor mijn site'. Meer informatie over hoe u de crawlsnelheid voor Googlebot wijzigt

Automatisch de prijs en beschikbaarheid updaten

Schakel automatische artikelupdates in om te voorkomen dat producten worden afgekeurd doordat de prijs of beschikbaarheid op uw landingspagina niet overeenkomt met uw productgegevens. Als Google via deze functie vaststelt dat uw productgegevens niet overeenkomen met uw landingspagina, worden uw productgegevens automatisch geüpdatet en wordt in uw advertenties en gratis vermeldingen de juiste informatie weergegeven. Ook wanneer deze functie is ingeschakeld, moet u uw productgegevens regelmatig opnieuw indienen. Meer informatie over het inschakelen van automatische artikelupdates

Hier zijn enkele tips om uw landingspagina correct in te stellen:

Advertenties en gratis vermeldingen live houden tijdens grote evenementen

Als u een nieuw product introduceert, zorg er dan voor dat uw product tijdens of kort na de aankondiging wordt goedgekeurd. Ook tijdens een grote uitverkoop, zoals de periode voor kerst, kunnen de prijs en de beschikbaarheid van uw producten regelmatig veranderen, soms zelfs meerdere keren per dag. Zorg ervoor dat uw productgegevens en landingspagina dezelfde informatie weergeven om afkeuringen te voorkomen.

Hier zijn enkele tips voor het beheren van uw productgegevens tijdens deze grote evenementen:

• Schakel automatische artikelupdates in. Met automatische artikelupdates kunt u afkeuring voorkomen als de prijs of beschikbaarheid op uw landingspagina anders is dan de waarden die u heeft ingediend in Merchant Center. Gebruik deze functie echter niet als hoofdmethode voor het updaten van uw productgegevens. Deze updates worden alleen doorgevoerd wanneer Google uw landingspagina crawlt. U moet uw productgegevens nog steeds regelmatig opnieuw indienen. Meer informatie over het inschakelen van automatische artikelupdates
  • Zorg ervoor dat uw product-ID's juist zijn. Met unieke product-ID's, vooral GTIN's, kunt u uw advertenties en vermeldingen uitbreiden en zorgen dat klanten uw producten makkelijker kunnen vinden. Als u onjuiste ID's gebruikt, kunnen uw advertenties en vermeldingen worden afgekeurd of niet worden weergegeven bij de juiste zoekopdrachten. Meer informatie over unieke product-ID's.
  • Vermijd plotselinge structurele veranderingen aan uw website. Google crawlt uw landingspagina om informatie zoals prijs en beschikbaarheid te verzamelen. Als u grootschalige veranderingen in de structuur van uw pagina aanbrengt, worden producten mogelijk tijdelijk afgekeurd als bepaalde productdetails niet kunnen worden geverifieerd. Vermijd veranderingen zoals:
    • verplaatsing van de prijsinformatie in de broncode van uw landingspagina,
    • gebruik van JavaScript of andere animaties om prijzen of kortingen weer te geven.
  • Verander het kenmerk ID [id] van een product niet. Als u de ID van een product verandert, wordt het behandeld als een nieuw product. Het product moet dan worden goedgekeurd om weer in advertenties en vermeldingen te kunnen weergeven. Dit kan tot 3 werkdagen duren. Ook wordt informatie over de eerdere productprestaties niet geassocieerd met dit nieuwe product. Meer informatie over het kenmerk ID [id]