Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Vinkkejä tuotteidesi pitämiseen hyväksyttyinä

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jotta voisimme taata, että ihmisille näkyvien mainosten ja maksuttomien listausten tiedot pitävät paikkansa, meidän on tarkistettava, että ilmoittamasi tuotetiedot vastaavat laskeutumissivusi tietoja. Näitä tarkistuksia tehdään säännöllisesti, jotta näkyvät tiedot olisivat aina ajan tasalla.

Tässä artikkelissa on joitakin vinkkejä tuotetietojen ja laskeutumissivun yhtenäisyyden varmistamiseen.

Auta meitä tarkistamaan laskeutumissivusi tiedot

Tässä on joitakin tapoja, joilla voit auttaa meitä tarkistamaan laskeutumissivusi tiedot:

• Käytä strukturoidun datan merkintöjä. Käyttämällä strukturoitua dataa voit osoittaa, miten laskeutumissivusi elementit vastaavat tuotetietosääntöjen määritteitä. Näin Google voi tarkistaa tuotetietosi luotettavasti elementtien arvojen perusteella. Suosittelemme strukturoitua dataa myös silloin, kun käytät automaattisia tuotepäivityksiä. Niiden avulla tuotetiedot pysyvät yhtenäisinä verkkosivustolla ja Kauppiaskeskuksessa, eikä tuotteitasi hylätä. Lue lisää mikrodatasta.
  • Varmista, että laskeutumissivusi on käytettävissä. Jos laskeutumissivu ei ole käytettävissä, kun Google tarkistaa sen, tuotteet hylätään. Jos tiedät, että laskeutumissivusi ei ole tiettynä aikana käytettävissä, seuraa ohjeita, jotka on kuvattu laskeutumissivun ylläpidon ja sivuston suunniteltujen käyttökatkosten parhaissa käytännöissä.
  • Salli Googlen indeksointiroboteille pääsy sivullesi. Google lukee laskeutumissivun tiedot indeksointirobottien avulla. Varmista, että nämä indeksointirobotit pääsevät laskeutumissivullesi, sallimalla ne sivustosi robots.txt-tiedostossa. Lue lisää Googlen indeksointiroboteista.
  • Varmista, ettet rajoita indeksointinopeutta. Google Search Consolen avulla voit rajoittaa nopeutta, jolla Google indeksoi sivustosi. Jos olet rajoittanut nopeutta, Googlella saattaa olla vaikeuksia indeksoida laskeutumissivusi ja kuvasi. Voit varmistaa, että Google pystyy indeksoimaan sivustosi, valitsemalla Googlebotin indeksointinopeudeksi asetuksen Anna Googlen optimoida nopeus sivustolleni. Lue lisää Googlebotin indeksointinopeuden muuttamisesta.

Hinnan ja saatavuuden automaattinen päivittäminen

Ota automaattiset tuotepäivitykset käyttöön välttääksesi tuotteiden hylkäämisen, kun niiden hinta tai saatavuus laskeutumissivulla ei vastaa tuotetietoja. Jos ominaisuus on käytössä ja Google havaitsee, että tuotetiedot eivät vastaa laskeutumissivun tietoja, ne korjataan automaattisesti mainoksiin ja listauksiin. Tuotetiedot on kuitenkin ilmoitettava säännöllisesti, vaikka ominaisuus olisikin käytössä. Lue lisää automaattisten tuotepäivitysten käyttöönotosta.

Tässä on joitakin vinkkejä, joilla voit varmistaa, että laskeutumissivusi on määritetty oikein:

• Käytä strukturoitua dataa. Strukturoidun datan merkinnät auttavat automaattisten päivitysten määrittämisessä, koska ne kertovat meille, miten ilmoittamasi tiedot vastaavat hinta [price]- ja saatavuus [availability] ‑määritteitä. Lue lisää mikrodatasta.
  • Käytä kelvollista HTML-koodia. Google tunnistaa hinnan laskeutumissivun rakenteen mukaan. Kun sivuston HTML-koodi on asianmukaista, oikea hinta on helpompi tunnistaa. Muista, että vaikka käyttäisitkin kelvollista HTML-koodia, sinun on silti käytettävä mikrotietoja automaattisten tuotepäivitysten käyttöön ottamiseksi. Tarkista HTML-koodin toimivuus W3C-vahvistuspalvelulla.

Mainosten ja maksuttomien listausten näkymisen varmistaminen tärkeinä aikoina

Jos olet julkaisemassa uutta tuotetta, toivot varmasti, että tuotteesi hyväksytään heti julkaisuilmoituksen hetkellä tai pian sen jälkeen. Suurten alennusmyyntien (kuten Black Friday Yhdysvalloissa) aikana tuotteidesi hinta ja saatavuus saattavat myös vaihdella nopeasti, joskus useita kertoja päivässä. Varmista hylkäykset välttääksesi, että tuotetietosi ja laskeutumissivusi sisältävät samat tiedot.

Tässä on muutamia vinkkejä tuotetietojen hallintaan näiden tapahtumien aikana:

• Ota käyttöön automaattiset tuotepäivitykset. Ottamalla automaattiset tuotepäivitykset käyttöön voit välttää tuotteiden hylkäämisen, kun niiden hinta tai saatavuus laskeutumissivullasi ei vastaa Kauppiaskeskukseen lisäämiäsi arvoja. Älä kuitenkaan käytä tätä toimintoa tuotetietojesi pääasiallisena päivityskeinona. Muista, että nämä päivitykset tapahtuvat vain, kun Google indeksoi laskeutumissivusi. Sinun on edelleen ilmoitettava tuotetiedot säännöllisesti. Lue lisää automaattisten tuotepäivitysten käyttöönotosta.
  • Varmista, että tuotetunnukset ovat oikein. Tuotetunnisteet, erityisesti GTIN-tunnukset, voivat tehdä mainoksistasi monipuolisempia ja helpommin löydettäviä. Jos käytät virheellisiä tunnisteita, mainoksesi ja listauksesi saatetaan hylätä tai ne eivät näy oikeissa hauissa. Lue lisää tuotetunnisteista.
  • Vältä äkillisiä rakennemuutoksia verkkosivustollasi. Google indeksoi laskeutumissivusi ja etsii tietoa esimerkiksi hinnasta ja saatavuudesta. Jos teet laajoja muutoksia sivun rakenteeseen eikä tuotteiden joitain tietoja pystytä vahvistamaan, tuotteita saatetaan hylätä. Vältä seuraavanlaisia muutoksia:
    • Älä siirrä hintatietoja eri paikkaan laskeutumissivun lähdekoodissa.
    • Älä käytä JavaScriptiä tai muita animaatioita hintojen tai alennusten näyttämiseen.
  • Älä muuta tuotteen tunnus [id] ‑määritettä. Jos muutat tuotteen tunnuksen, se katsotaan uudeksi tuotteeksi. Tuote on hyväksyttävä, jotta se voidaan näyttää jälleen mainoksissa ja listauksissa. Tarkistus kestää enimmillään kolme arkipäivää. Tuotteen aiempia tuloksia ei myöskään liitetä tähän uuteen tuotteeseen. Lue lisää tunnus [id] ‑määritteestä.