In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Introductiegids voor winkelvoorraad

Producten in de buurt aanzetten in uw campagnes

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Step 8 of showing your local products on Google is setting up Google Ads for local inventory ads Dit is stap 9b van de introductiegids voor lokale voorraad.

Alle bestaande slimme Shopping-campagnes voor voertuigadvertenties worden vóór september 2023 geüpgraded naar Performance Max, zodat u extra voorraad en indelingen kunt gebruiken om nieuwe klanten te bereiken. Accounts waarin alle campagnes zijn geüpgraded, kunnen geen nieuwe slimme Shopping-campagnes meer maken. Meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt

In dit artikel wordt beschreven hoe u een Performance Max-campagne of Shopping-campagne instelt en optimaliseert om advertenties met lokale voorraad weer te geven en te kijken hoe uw lokale voorraad presteert.

U kunt uw instellingen voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad op een aantal manieren aanpassen en uw prestaties verbeteren. Ontdek meer informatie over optimalisatiefuncties voor advertenties met lokale voorraad.

Voordat u begint

Instructies

Advertenties met lokale voorraad aanzetten in uw campagnes

Log in op uw Google Ads-account en kies een van de volgende opties:

Optie 1: Performance Max-campagne

1. Klik op de naam van uw bestaande Performance Max-campagne of maak een nieuwe Performance Max-campagne als u er nog geen heeft. Ontdek meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt.
  2. Als u een feed met lokale voorraad heeft ingesteld in het account, worden advertenties met lokale voorraad standaard weergegeven. Als u een Merchant Center-feed heeft gekoppeld aan het Google Ads-account, selecteert u het Merchant Center-account en het land voor uw Performance Max-campagne en klikt u op Opslaan.

Optie 2: Shopping-campagne

1. Klik op de naam van uw bestaande Shopping-campagne of maak een nieuwe Shopping-campagne als u er nog geen heeft.
  2. Ga naar Instellingen > Instellingen voor Shopping-campagne > Aanvullende instellingen > Producten in de buurt, vink het vakje 'Advertenties inschakelen voor producten die worden verkocht in lokale winkels' aan en klik op Opslaan.

Uw lokale voorraad weergeven

Uw producten kunnen op een aantal verschillende manieren worden weergegeven in advertenties op basis van het type voorraad dat u indient bij Google. U kunt opgeven welke advertentie-indeling u wilt gebruiken voor geschikte voorraad in uw Shopping-campagne.

Uw advertentie-indeling kiezen

Alleen online voorraad Voorraad in meerdere kanalen Alleen winkelvoorraad
Wanneer de koper zich in de buurt van uw winkellocatie bevindt Shopping-advertentie Advertentie met informatie over de winkelvoorraad Advertentie met informatie over de winkelvoorraad
Wanneer de koper zich niet in de buurt van uw winkellocatie bevindt Shopping-advertentie Shopping-advertentie

Prestaties van lokale kanalen bijhouden

Als u producten die in fysieke winkels worden verkocht en een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht promoot, kunt u prestatierapporten van uw lokale Shopping-kanaal bekijken op campagne- of advertentiegroepniveau wanneer u uw rapporten segmenteert op kliktype, kanaal of de exclusiviteit van een kanaal.

Segmenteren op kliktype

Als u uw rapport segmenteert op kliktype, tonen we gegevens voor de 5 verschillende kliktypen.

Kliktypen

Naam van kliktype Wat dit betekent
Shopping - Product - Online Klik op een advertentie waarin een online product is weergegeven
Shopping - Product - Lokaal Klik op een advertentie waarin een lokaal product is weergegeven
Shopping - klikken ALV-winkels - lokaal Klik op een advertentie waarin een lokale winkel is weergegeven
Shopping - product - meerdere kanalen, lokaal Klik op het lokale gedeelte van een advertentie met twee links: één link naar het product in de buurt en één link naar het online product
Shopping - product - meerdere kanalen, online* Klik op het online gedeelte van een advertentie met twee links: één link naar het product in de buurt en één link naar het online product

* Dit kliktype wordt niet meer weergegeven. U kunt het echter wel zien in uw historische rapportage.

U kunt uw prestatiegegevens als volgt bekijken:

1. Selecteer in Google Ads de campagne waarin u bent geïnteresseerd.
  2. Klik vanuit de campagne- of advertentiegroepweergave op het pictogram Segmenteren Segment.
  3. Selecteer Kliktype in het dropdownmenu.

U kunt ook een rapport downloaden dat een of meer segmentopties weergeeft nadat u ze aan uw campagne heeft toegevoegd. Dat gaat zo:

1. Klik rechtsboven in het scherm op Downloaden.
  2. Selecteer Meer opties.
  3. Typ onder Segmenten de namen van de segmenten waarin u bent geïnteresseerd.
  4. Vink de selectievakjes aan om titels, bereik en overzichtsrijen op te nemen.
  5. Klik op Downloaden.
U kunt ook een aangepast rapport maken op het tabblad Rapporten. Ontdek meer informatie over het maken van aangepaste rapporten.

Filters instellen voor een kanaal en de exclusiviteit van een kanaal

Nu u producten in de buurt heeft ingeschakeld in uw Shopping-campagne, kunt u filters instellen of uw voorraad onderverdelen op basis van het kanaal en de exclusiviteit van het kanaal.

• Met Kanaal segmenteert u producten op basis van beschikbaarheid: Online of Lokaal.
  • Met 'Exclusiviteit van kanaal' segmenteert u producten op basis van hun beschikbaarheid in een van beide kanalen of allebei de kanalen.
  • Als u een voorraadfilter instelt voor 'Kanaal': 'Lokale winkels' en bij 'Exclusiviteit van kanaal' de optie 'Eén kanaal' kiest, bevat uw campagne producten die alleen worden verkocht in lokale winkels en niet online.
Tip: U kunt uw productvoorraad onderverdelen en per kanaal en exclusiviteit van het kanaal een ander bod instellen. U kunt uw productgroepen bijvoorbeeld onderverdelen in producten die beschikbaar zijn in meerdere kanalen (meerdere kanalen) met een toegewezen bod. U kunt vervolgens afzonderlijke biedingen toewijzen voor producten die alleen in één kanaal worden weergegeven. Ontdek meer informatie over hoe u uw campagne kunt organiseren met productgroepen.

U kunt uw rapport als volgt segmenteren op kanaal of de exclusiviteit van het kanaal.

1. Selecteer in Google Ads de campagne waarin u bent geïnteresseerd.
  2. Klik vanuit de campagne- of advertentiegroepweergave op Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies).
  3. Selecteer in het menu Shopping de optie Shopping - Kanaal of Shopping - Exclusiviteit van kanaal.

U kunt ook via het tabblad Rapporten een aangepast rapport maken. Ontdek meer informatie over het maken van aangepaste rapporten.