I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Startveiledning for produktlager i butikk

Slå på produkter i butikk i kampanjer

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Step 8 of showing your local products on Google is setting up Google Ads for local inventory ads Dette er trinn 9b i startveiledningen for produktlager i butikk.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer og optimaliserer Performance Max- eller Shopping-kampanjer for å kjøre annonser for varer i butikk og overvåke resultatene fra produktlageret i butikken.

Du kan tilpasse konfigurasjonen av annonser for varer i butikk og oppnå bedre resultater på flere måter. Finn ut mer om optimaliseringsfunksjonene for annonser for varer i butikk.

Før du begynner

Veiledning

Slå på annonser for varer i butikk i kampanjer

Logg på Google Ads-kontoen din, og velg et av disse alternativene:

Alternativ 1: Performance Max-kampanje

1. Klikk på navnet på den eksisterende Performance Max-kampanjen din, eller opprett en ny Performance Max-kampanje hvis du ikke har en fra før. Finn ut mer om hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer.
  2. Hvis det er konfigurert en feed for produktlager i butikk i kontoen, vises annonser for varer i butikk som standard. Hvis du har en Merchant Center-feed som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen, må du velge Merchant Center-kontoen og landet Performance Max-kampanjen målrettes mot, og klikke på Lagre.

Alternativ 2: Shopping-kampanje

1. Klikk på navnet på den eksisterende Shopping-kampanjen din, eller opprett en ny Shopping-kampanje hvis du ikke har en fra før.
  2. Naviger til Innstillinger > Innstillinger for Shopping-kampanjer > Flere innstillinger > Produkter i butikk, merk av for «Slå på annonser for produkter som selges i lokale butikker», og klikk på Lagre.

Vis produktlageret i butikken

Utformingen til produktannonsene dine er avhengig av hva slags varelager du sender inn til Google. Du kan spesifisere hvilket annonseformat du ønsker å bruke for produktlageret som er kvalifisert for Shopping-kampanjene dine:

Velg ønsket annonseformat

Bare produktlager på nettet Varelager i flere kanaler Bare lokalt varelager
Når kunden er i nærheten av butikkene dine Shopping-annonse Annonse for varer i butikk Annonse for varer i butikk
Når kunden ikke er i nærheten av butikkene dine Shopping-annonse Shopping-annonse

Overvåk lokale kanalresultater

Hvis du promoterer produkter som selges i fysiske butikker, og du har en feed for produkter i butikk, kan du se resultatrapporter på kampanje- eller annonsegruppenivå for den lokale Shopping-kanalen din ved å segmentere rapportene etter kanal, klikktype eller kanaleksklusivitet.

Segmenter etter klikktype

Når du segmenterer rapporten etter klikktype, viser vi data om de fem ulike klikktypene.

Klikktyper

Navn på klikktype Betydning
Shopping – produktannonser – på nettet Klikk på en annonse for et nettprodukt
Shopping – produktannonser – lokalt Klikk på en annonse som viste et produkt i butikken
Shopping – klikk på butikk via AVB – lokalt Klikk på en annonse for en lokal butikk
Shopping – produkt – flere kanaler lokalt Klikk på den lokale delen av en annonse med to linker – én til det produktet i butikken og én til produktet på nettet
Shopping – produktannonser – flere kanaler på nettet* Klikk på nettdelen av en annonse med to linker – én til det lokale produktet og én til nettproduktet

*Denne klikktypen vises ikke lenger. Du ser den imidlertid i historiske rapporteringsdata.

Slik får du tilgang til resultatdataene:

1. I Google Ads velger du kampanjen du er interessert i.
  2. Klikk på segmenteringsikonet Segment i kampanje- eller annonsegruppevisningen.
  3. Velg Klikktype fra rullegardinmenyen.

Du kan også laste ned en rapport som gjenspeiler ett eller flere alternativer for segmentering, etter at du har lagt dem til i kampanjen din. Slik gjør du det:

1. Klikk på Last ned øverst til høyre på skjermen.
  2. Velg Flere alternativer.
  3. Skriv inn navnene på segmentene du er interessert i, under Segmenter.
  4. Merk av for å ta med radene «Titler og periode» og «Sammendrag».
  5. Klikk på Last ned.
Du kan også bruke Rapporter-fanen til å lage en egendefinert rapport. Finn ut mer om å lage egendefinerte rapporter.

Konfigurer filtre for kanal og kanaleksklusivitet

Nå som du har aktivert lokale produkter i Shopping-kampanjen din, kan du angi filtre eller dele inn varelageret ditt etter kanal og kanaleksklusivitet.

• Med «Kanal» segmenteres produktene etter tilgjengelighet på nettet og lokalt.
  • Med «Kanaleksklusivitet» segmenteres produktene etter tilgjengelighet i en av kanalene eller begge.
  • Hvis du for eksempel konfigurerer et beholdningsfilter med «Kanal»: «lokale butikker» og «Kanaleksklusivitet»: «én kanal», omfatter kampanjen bare produkter som selges i lokale butikker, mens produkter på nettet utelates.
Tips: Du kan dele opp produktlageret ditt og velge forskjellige bud for kanal og kanaleksklusivitet. Du kan for eksempel dele produktgruppene dine inn i produkter som er tilgjengelige i flere kanaler med et tildelt bud. Deretter kan du tildele separate bud for produkter som bare vises i én enkelt kanal. Finn ut mer om hvordan du organiserer kampanjer med produktgrupper.

Slik segmenterer du rapporten etter kanal eller kanaleksklusivitet:

1. I Google Ads velger du kampanjen du er interessert i.
  2. Klikk på Forhåndsdefinerte rapporter (tidligere kalt dimensjoner) i enten kampanje- eller annonsegruppevisningen.
  3. Velg enten «Shopping – kanal» eller «Shopping – kanaleksklusivitet» fra Shopping-menyen.

Eller du kan bruke Rapporter-fanen til å lage en egendefinert rapport. Finn ut mer om å lage egendefinerte rapporter.

Linker til relatert innhold