I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Använda rapporter i Merchant Center

I Merchant Center finns fliken Diagnostik där du kan identifiera och lösa eventuella problem med data om lokala produkter och lager. Diagnostikrapporter är ett verktyg för att hålla god datakvalitet. Du kan också felsöka dataflödet med informationen på fliken Bearbetning.

Visa problem i Diagnostik

Det finns en omfattande lista över problem i Diagnostik i ditt Merchant Center-konto. Diagnostik har tre flikar: varuproblem, flödesproblem och kontoproblem. På fliken med varuproblem finns ett stapeldiagram med varorna och deras status. Alla tre flikarna innehåller en lista över problem.

Så här visar du Diagnostik:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.

Granska problem

Fliken Problem med vara innehåller problem som påverkar enskilda varor, från flödesbehandling till datakvalitet och policyöverträdelser. Artiklar som berörs av flera problem visas i alla dessa. Klicka på siffran för antalet berörda artiklar om du vill se ett urval med upp till 50 artiklar som berörs av det aktuella problemet.

Varje artikelproblem innehåller även antalet produkterbjudanden som berörs. Du kan utgå från påverkade produkter för att lättare prioritera vilka varor som behöver åtgärdas först, och på så sätt visa så många lokala produkter som möjligt på Google.

För att du lättare ska kunna prioritetsordna och åtgärda de allvarligaste problemen direkt är konto- och flödesproblemen ordnade efter allvarlighetsgrad. Problemen visas med ikoner som anger allvarlighetsgraden: en röd ikon för ”fel/avvisat” eller en gul ikon för ”varning”.

Översikt över lagerdata

Titta regelbundet på fliken Bearbetning i lagerflödet för lokala produkter och åtgärda de angivna problemen för att säkerställa att ditt inskickade lager kan visas som lokala produkter på Google. Om du behöver hjälp med att lösa problemen kan du kontakta vårt supportteam via vårt kontaktformulär.