Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotearvostelujen diagnostiikka Kauppiaskeskuksessa

Tuotearvostelujen diagnostiikka on Kauppiaskeskuksen osio, josta saat lisätietoja tuotearviosyötteestäsi. Kun lataat syötteen suoraan Kauppiaskeskukseen, Tuotearvostelujen diagnostiikka näyttää arvosteluistasi mm. seuraavia tietoja:

• syötteen latauksen tila
  • puuttuvien tai virheellisten tietojen aiheuttamat virheet ja varoitukset
  • vahvojen, yksilöivien tunnisteiden käyttö syötteessä.
Kauppiaskeskuksen Tuotearvostelujen diagnostiikkaa voivat tällä hetkellä käyttää kauppiaat, jotka lataavat tuotearviosyötteitä Kauppiaskeskuksen kautta. Jos osallistut tuotearviointiin Googlen asiakasarvostelujen kautta, lue lisää Googlen asiakasarvostelut -hallintapaneelista.

Arvostelujesi tila

Kun syöte ladataan, syötteen arvostelujen tilaksi tulee jokin seuraavista:

• Hylätty: Nämä arvostelut on joko korjattava tai poistettava. Niiden käsittely epäonnistui, koska syötteessä oli virheitä. Varmista arvostelujen oikea muotoilu ja käy ne läpi XML-tarkistustyökalulla. Käytä Tuotearvostelujen diagnostiikan Arvostelut-osiota virheiden etsimiseen ja korjaamiseen datasyötteessä.
  • Edellyttää tarkistusta: Nämä arvostelut on pystytty käsittelemään, mutta niistä saattaa puuttua arvoja tai suositeltu yksilöllinen tunniste. Arvostelusi näkyvät Shopping-tuloksissa todennäköisemmin, jos niissä on yksilölliset tunnisteet. Paranna syötteesi laatua korjaamalla datavirheet Tuotearvostelujen diagnostiikka ‑toiminnon avulla. Lue lisää yksilöllisistä tunnisteista
  • Valmiina esitettäväksi: Nämä arvostelut on käsitelty ongelmitta, ja ne sisältävät kaikki suositellut tunnisteet. Sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Virheet, varoitukset ja ilmoitukset

Kauppiaskeskuksen Tuotearvostelujen diagnostiikka ‑toiminto näyttää lataamasi syötteen ongelmat. Voit etsiä ohjeita ongelmien korjaamiseen diagnostiikkatoiminnon lisätietolinkkien avulla ja ladata sen jälkeen syötteen uudelleen. Tuotearviosyötteen oppaassa on ohjeita syötteen oikeaan muotoiluun.

Virhe: Tämä viittaa arvosteluihin, joiden käsittely epäonnistui ja joita ei voi käyttää. Varmista, että arvostelu on muotoiltu oikein Tuotearvostelujen syötteen tietojen mukaan ja sisältää kaikki suositellut tunnisteet.

Varoitus: Tämä viittaa ongelmiin, jotka voivat estää arvostelun näkymisen. Paranna arvostelun laatua varmistamalla, että arvostelu on muotoiltu oikein ja sisältää kaikki suositellut tunnisteet.

Ilmoitus: Tämä viittaa arvosteluihin, jotka eivät kelpaa näytettäviksi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Suosittelemme, että tutustut ohjelmasääntöihin syötettä määrittäessäsi.

Virheet

Dokumentti on tyhjä

Syöte ei sisällä dataa. Syöteoppaassa on esimerkkisyöte ja ohjeita tuotearviosyötteen muotoiluun.

Dokumentin lopussa on ylimääräistä sisältöä

Päätöstagin ulkopuolella on dataa. Tarkista syötteesi XML-skeeman tarkistustyökalulla. Lisätietoja XML-skeeman tarkistustyökaluista on ohjesivuilla.

Tiedoston nouto epäonnistui

Järjestelmä ei pystynyt noutamaan tiedostoa syötteestä. Kokeile ladata syöte uudelleen.

Virheellinen aikaleiman muoto

Aikaleiman muoto on virheellinen. Aikaleimoja tarvitaan ilmaisemaan, milloin arvostelu on kirjoitettu, ja ne voivat sisältää päivämäärän, kellonajan ja aikavyöhyketiedot, esimerkiksi

2014-04-21T11:07:07-06:00

2014-04-21T18:00:00+01:00

2014-04-21T00:00:00Z

Katso syöteoppaasta, miten <review_timestamp> on lisätty esimerkkisyötteeseen. Lisätietoja aikaleimojen muotoilemisesta saat myös tutustumalla esimerkiksi tällä sivulla kuvattuun standardiin.

Virheellinen XML-käsittelyohjeen kuvaus

Syötteessä on käsittelyohje, joka ei käytä oikeaa syntaksia. Korjaa ongelma ja käy syöte läpi XML-tarkistustyökalulla.

Virheellinen XML-merkki

Syötteessä on virheellinen XML-merkki. Varmista, että syötteesi merkkijonojen ja merkkien koodit on vaihdettu oikein.

Virheellinen XML-avaustagi

Syötteessä on virheellinen XML-avaustagi. Katso syöteoppaasta luettelo oikeista tuotearviosyötteissä käytettävistä avaustageista.

Virheellinen XML-arvo

Syötteestä löytyi virheellinen XML-arvo. Validoi syötteesi XML-skeeman tarkistustyökalulla ja lataa se sitten uudelleen.

Puuttuva sisältö

Arvostelutekstistä puuttuu sisältöä. Google ei käytä arvosteluja, joissa ei ole arvostelutekstiä. Jos tämä tieto on jäänyt pois, lisää arvosteluteksti syötteeseen. Katso syöteoppaan <review>-kohdasta tietoja siitä, miten tämä tieto muotoillaan.

Puuttuva arvio

Arvostelusta puuttuu yleisarvioarvo. Katso syöteoppaan <ratings>-kohdasta tietoja siitä, miten tämä elementti muotoillaan.

Puuttuva puolipiste XML-entiteettiviiteen jälkeen

Syötteestäsi puuttuu puolipiste ";". Sitä käytetään usein entiteettimerkintöjen, kuten "$"" ja "&", jälkeen. Validoi syötteesi XML-skeeman tarkistustyökalulla ennen lataamista.

Puuttuva aikaleima

Aikaleima puuttuu. Aikaleimoja tarvitaan ilmaisemaan, milloin arvostelu on kirjoitettu, ja ne voivat sisältää päivämäärän, kellonajan ja aikavyöhyketiedot, esimerkiksi

2014-04-21T11:07:07-06:00

2014-04-21T18:00:00+01:00

2014-04-21T00:00:00Z

Katso syöteoppaasta, miten <review_timestamp> on lisätty esimerkkisyötteeseen. Kokeile myös tarkistaa syöte XML-skeeman tarkistustyökalulla ja ladata se sitten uudelleen. Lisätietoja XML-skeeman tarkistuksesta on ohjesivulla.

Ei XML-tagin sulkevaa merkkiä ">"

Jostakin syötteesi tagista puuttuu sulkeva kulmasulku ">". Tarkista syötteesi XML-skeeman tarkistustyökalulla ja lataa se sitten uudelleen.

Ei XML-ilmoitusta syötteen alussa

Syötteestä puuttuu XML-ilmoitus, esimerkiksi '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>'. Lisää tämä syötteen ensimmäiseksi riviksi ja lataa syöte uudelleen.

XML-avaus- ja päätöstagien ristiriita

Syötteesi sisältää parin avaus/päätös-XML-tageja, jotka eivät vastaa toisiaan. Katso syöteoppaasta luettelo oikeista tuotearviosyötteissä käytettävistä avaus- ja päätöstageista.

Jäsennys epäonnistui

Syötteen jäsentäminen epäonnistui eikä arvosteluja voitu noutaa. Validoi syötteesi XML-skeeman tarkistustyökalulla ja lataa se sitten uudelleen. Lisätietoja XML-skeeman tarkistustyökaluista on ohjesivuilla.

Tuntematon XML-entiteettiviite

Yksi tai useampi syötteen entiteetti viittaa entiteetti-ilmoitukseen, jota ei voi tunnistaa. Korjaa tämä ongelma, käy syöte läpi XML-skeeman tarkistustyökalulla ja lataa syöte uudelleen.

Ei-tuettu keruutapa

Keruutapaa ei tueta. Valinnainen kenttä <collection_method> ei vastaa sallittuja arvoja "unsolicited" tai "post_fulfillment". Katso syöteoppaasta lisätietoja näistä arvoista.

Ei-tuettu arvio

Arvostelussa annettua arviota ei tueta. Ilmoitettu arvo on todennäköisesti vähimmäis- ja enimmäisarvolla määritetyn sallitun arvoalueen ulkopuolella. Jos olet määrittänyt vähimmäis- ja enimmäisarvot syötteessäsi, niiden pitäisi näkyä Tuotearvostelujen diagnostiikan virheilmoituksessa. <ratings>-elementti sisältää elementin <overall>, jolla on määritteet "min" ja "max". Katso syöteoppaasta ohjeita tämän elementin muotoiluun.

Ei-tuettuja tageja

Arvostelu sisältää tageja, joita ei tueta. Tämä voi olla esimerkiksi välimerkkien liiallista toistoa. Koska ongelma on toistunut useita kertoja, arvostelun käsittely on epäonnistunut. Poista tarpeettomat symbolit arvostelusta ja tutustu syöteoppaan esimerkkisyötteeseen.

Otsikkotyyppiä ei tueta

Arvostelun otsikkoa ei tueta, ja sinun on muokattava <title>-elementtiä, jonka tyyppi on nonEmptyStringType. Katso syöteoppaasta, miten <title>- ja muita <review>-elementtejä voi lisätä syötteeseen.

Virheellinen ylätason XML-tagi

Ylätason <feed>-syöte-elementti voi sisältää vain tuotearvioiden syötesäännöissä mainittuja tageja. Varmista, että syötteessäsi käytetään oikeita tageja.

XML-virhe

Syötteen jäsentämisessä tapahtui virhe ja saattaa olla, että yhtään arvostelua ei noudettu. Katso virheen kontekstia selvittääksesi, missä kohtaa syötetiedostoa virhe on. Jos tarvitset apua tietyn virheen etsimiseen ja korjaamiseen, käytä apuna XML-skeeman tarkistustyökalua. Lisätietoja XML-skeeman tarkistuksesta on ohjesivulla.

XML:n järjestelmä tai julkinen URL-osoite puuttuu

XML DOCTYPE ‑ilmoituksesta puuttuu järjestelmä tai URL-osoite. Korjaa ongelma ennen kuin lataat syötteen uudelleen.

XML-tagia ei ole suljettu

Syötteessäsi on virheellinen päätöstagi. Katso syöteoppaasta tietoja siitä, miten tagit päätetään oikein syötteessä.

Varoitukset

Kommentissa on URL-osoite

Arvostelussa mainitaan URL-osoite. Älä lisää arvostelutekstiin linkkejä muille verkkosivustoille. Lisätietoja tästä on ohjelmasäännöissä.

Virheellinen URL-osoitteen muoto

Ilmoitetun URL‑osoitteen muoto on virheellinen. Elementtien <review_url> ja <product_url> on esiinnyttävä syötteessä. <review_url> on httpUrlType-laajennus ja sisältää linkin arvostelun laskeutumissivulle. <product_url> on tuotteen URL-osoite ja sen arvo voi olla sama kuin <review_url>-elementin, jos arvostelun URL-osoite on sama kuin tuotteen URL-osoite. Lisätietoja näiden elementtien muotoilusta saat syöteoppaan <review_url>- ja <product_url>-elementtejä koskevista kohdista.

Puuttuva product_id

Google yhdistää arvostelut tuotteisiin globaalisti yksilöllisten tuotetunnisteiden perusteella. Arvostelujen yhdistämiseen suositeltava globaali tunnistetyyppi on GTIN. Lisätietoja yksilöllisistä tunnisteista saat ohjekeskuksesta. Vähintään yksi suositelluista tunnisteista tulee lisätä kunkin arvostelun tuotetietoihin, jotta yhdistäminen onnistuu mahdollisimman hyvin. Ohjeita GTIN-tunnusten lisäämiseen on syöteoppaassa. Jos globaalisti yksilöllisiä tuotetunnisteita ei voi toimittaa, Google yrittää yhdistää arvostelun tuotteeseen muiden sisällönkuvaustietojen, kuten SKU-koodin ja tuotteen URL-osoitteen perusteella. Arvostelujen ja tuotteiden yhdistämisen ongelma saattaa kuitenkin jatkua.

Puuttuva Product_id-sisältö

Arvostelusta puuttuu <product_ids>-elementti, joka on olennainen arvostelujen tuotteisiin yhdistämisen kannalta. Katso syöteoppaasta lisätietoja elementeistä, joita voi käyttää <product_ids>-elementin kanssa. Arvokkain tuotetunnus on yksilöllinen tunniste, kuten GTIN-tunnus. Lisätietoja yksilöllisistä tunnisteista saat ohjekeskuksesta.

Puuttuva Product_id-tyyppi

Elementin <product_id> tyyppi puuttuu. Tutustu syöteoppaan esimerkkisyötteeseen ymmärtääksesi, miten tämä elementti lisätään syötteeseen.

Puuttuva product_url

<product_url> puuttuu. Tutustu syöteoppaan esimerkkisyötteeseen ymmärtääksesi, miten tämä elementti lisätään syötteeseen.

Puuttuva review_id

Arvostelusta puuttuu arvostelutunnus. Arvostelutunnus on tuotearvostelun pysyvä yksilöllinen tunniste, jota tarvitaan kunkin arvostelun tunnistamiseen. Tunnus ei näy asiakkaille, mutta voit tutkia sen avulla arvosteluja tarkemmin. Lisää arvostelusyötteeseen <review_id>-määrite ja yksilöllinen arvo kaikille arvosteluillesi. Katso syöteoppaasta, miten <review_id> lisätään syötteeseen.

Puuttuva arvostelijan nimi

Arvostelijan nimi puuttuu. <name>-elementti on nonEmptyStringType-tyypin laajennus ja sisältää arvostelijan nimen tai aliaksen. Jos arvostelija on nimetön, voit ilmaista sen is_anonymous-määritteellä. Ohjeita <reviewer> <name> ‑elementin muotoiluun on syöteoppaassa.

Puuttuva review_url

<review_url> puuttuu. Tutustu syöteoppaan esimerkkisyötteeseen ymmärtääksesi, miten tämä elementti lisätään syötteeseen.

Tuntematon kieli

Syötteessä käytetty kieli on tuntematon. Katso tältä sivulta, mitä kieliä Kauppiaskeskus tukee.

Tarpeettomia tageja

Arvostelussa on tarpeettomia tageja. Arvostelussa voi esimerkiksi olla käytetty liikaa välimerkkejä. Poista tarpeettomat tagit arvostelusta ja tutustu syöteoppaan esimerkkisyötteeseen.

Kommenttimerkkejä ei tueta

Arvostelussa on kommenttimerkkejä, joita ei tueta ( ). Tuntemattomien, tunnistamattomien tai näyttökelvottomien merkkien tilalla käytetään korvaavia merkkejä. Poista korvaavat merkit arvostelusta ja tutustu syöteoppaan esimerkkisyötteeseen.

product_id-tyyppiä ei tueta

Elementin <product_id> tyyppiä ei tueta. Jotkin tämän tagin kanssa käytettävät arvot sisältävät yksilöllisiä tunnisteita, kuten GTIN-tunnuksen. Katso lisätietoja syöteoppaasta. Lisätietoja yksilöllisistä tunnisteista saat ohjekeskuksesta.

Ei-tuettu arvostelijan nimi

Näyttää siltä, että arvostelijan nimeä ei tueta. Ei-tuettuja nimiarvoja ovat kokonaiset nimet, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja muut henkilökohtaiset tiedot.

• Jos tiedoissasi on kokonaisia nimiä tai muita henkilökohtaisia tietoja, käytä pseudonyymejä tai lyhennä nimi. Esimerkki: Jane Smith voi olla lyhennettynä Jane S.
  • Jos et voi poistaa henkilökohtaisia tietoja, käytä is_anonymous-määritettä. Esimerkki: <name is_anonymous="true">Anonymous</name>.
Ei sallittu Esimerkkejä Suositus
Kokonaiset nimet Jane Smith Jane S., Jane, JS,
Sähköpostiosoitteet jane.smith@example.com Merkitse anonyymiksi
Käyttäjänimet, jotka sisältävät koko nimen tai muita henkilökohtaisia tietoja janesmithshopper Merkitse anonyymiksi
Ei-tuettu review_url-tyyppi

Syötteessä ilmoitetun arvostelun URL-osoitteen tyyppiä ei tueta. Lisää <review_url>-elementin arvoksi joko "singleton" tai "group". Saat näistä arvoista lisätietoja syöteoppaasta.

Ilmoitukset

Heikkolaatuinen arvostelu

Arvostelun laadun analyysi osoittaa, että se ei täytä näyttämiseen tarvittavia laatuvaatimuksia ja että sen laatu on heikko.

Roskasisältö (julkaisijan merkitsemä)

Arvostelu on merkitty roskasisällöksi <is_spam>-määritteellä, eikä sitä näytetä. Katso syöteoppaasta lisätietoja <is_spam>-määritteestä.