I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

fraktvikt [shipping_weight]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Med attributet fraktvikt [shipping_weight] kan du ta med vikten i beräkningen av fraktkostnaden med Merchant Center-inställningarna. Du kan till exempel skicka in attributet fraktvikt när du använder speditörsberäknade priser.

An illustration showing a package on a scale

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Om du ställer in kontots fraktinställningar i Merchant Center baserat på vikt använder du sedan attributet fraktvikt [shipping_weight] för att skicka in vikten för varje produkt. Metoder som beräknar fraktpriser utifrån vikt innefattar fraktbolagsberäknade priser och tabeller för fraktvikt. Ställ in fraktavgifter med hjälp av attributet fraktetikett[shipping_label] i stället om produktens vikt överstiger värdet som stöds. Läs mer om fraktinställningar

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Värde plus måttenhet
Enheter som stöds

Måttenheter som stöds: lb, oz, g och kg

Begränsningar

För brittiska/amerikanska enheter: 0–2 000 lbs
För metersystemsenheter: 0–1 000 kg

Obs! Decimaler för värdena stöds.
Till exempel 1,25 kg
Upprepat fält nej
Filformat Exempelposter
Textflöde

3 kg

XML-flöde <g:shipping_weight>3 kg</g:shipping_weight>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Konfigurera leveranstjänster via Merchant Center. Om du ska kunna använda den vikt du skickar in ska du först se till att konfigurera leveranstjänster via Merchant Center.
  • Använd den faktiska fraktvikten. En del speditörer tar med både vikt och paketmått när de beräknar fraktkostnaden. När du använder en speditörsbaserad inställning beräknar vi fraktkostnaden utifrån både vikt och mått. Skicka in dimensionerna med fraktemballagets längd [shipping_length], fraktemballagets bredd [shipping_width] och fraktemballagets höjd [shipping_height].
  • Respektera fraktbolagets viktgränser. Alla fraktbolag har gränser för vad som kan fraktas med deras tjänster och de flesta fraktbolagen tar inte emot paket som överskrider en bestämd vikt. Fraktbolagens priser omfattar inte produkter som överskrider de här begränsningarna och du bör ange fraktkostnader för dem med hjälp av frakttabellerna.

Ytterligare riktlinjer

Läs varje avsnitt noggrant för att avgöra om kraven gäller för ditt land eller din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven som gäller för dig och meddelar dig om det i Merchant Center-kontot.

Godsfrakt, samlastningstransporter (Less Than Truckload)
  • Använd en frakttabell till att ställa in kostnader för samlastningstransport i kontots fraktinställningar. Speditörsberäknade priser har inte stöd för prissättning för samlastningstransport för tunga och stora produkter.
  • Skicka in attributet fraktetikett [shipping_label] för att tilldela varje produkt en godsklass och ange flera fraktgrupper i Merchant Center. Sedan kan du skapa tabeller som är specifika för varje godsklass.
  • Använd högsta möjliga fraktkostnad en användare kan betala. Om du har svårt att skicka in korrekta fraktkostnader (t.ex. på grund av kostnadsberäkningar i realtid i kassan) bör du ange den högsta möjliga fraktkostnad en användare kan betala.