I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Pakkevekt [shipping_weight]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med attributtet for pakkevekt [shipping_weight] kan du inkludere vekten når du beregner fraktkostnader gjennom Merchant Center-innstillingene dine. Du kan for eksempel sende inn attributtet for pakkevekt når du bruker transportørberegnede priser.

An illustration showing a package on a scale

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Hvis du angir fraktinnstillingene for kontoen din i Merchant Center basert på vekt, kan du bruke attributtet for pakkevekt [shipping_weight] for å sende inn vekten for hvert produkt. Det finnes flere metoder for beregning av frakt ut fra vekt, blant annet transportørberegnede priser og fraktvekttabeller. Hvis vekten for produktet ditt er høyere enn den støttede verdien, bruker du attributtet for fraktetikett [shipping_label] i stedet for å konfigurere fraktsatser. Finn ut mer om fraktinnstillinger

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Antall pluss enhet
Støttede målenheter

Støttede verdier: lb, oz, g og kg

Grenser

For amerikansk målesystem: 0–2000 pund
For metrisk målesystem: 0–1000 kg

Merk: Desimaltegn i verdiene støttes.
For eksempel 1,25 kg
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeed

3 kg

XML-feed <g:shipping_weight>3 kg</g:shipping_weight>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Konfigurer frakttjenester gjennom Merchant Center. For å dra nytte av at du sender inn vekt for produktene dine, bør du konfigurere frakttjenester gjennom Merchant Center.
  • Bruk den faktiske pakkevekten. Noen transportører tar med både vekt og pakkedimensjoner ved beregning av fraktkostnadene. Når du bruker en transportørberegnet innstilling, beregner vi den aktuelle fraktkostnaden basert på både vekt og mål. Send inn målene med attributtene for pakkelengde [shipping_length], pakkebredde [shipping_width] og pakkehøyde [shipping_height].
  • Respekter transportørens vektgrenser. Alle transportører har grenser for hva som kan sendes med tjenestene de tilbyr, og de fleste transportørene godtar ikke pakker over en viss vekt. Transportørprisene støtter ikke produkter som overskrider disse grensene. Du bør derfor oppgi disse fraktkostnadene gjennom frakttabeller.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Godsfrakt, mindre enn vognlastfrakt (LTL)
  • Bruk en frakttabell for å konfigurere LTL-fraktkostnader i fraktinnstillingene for kontoen din. LTL-prissetting for tunge eller store produkter støttes ikke for transportørberegnede priser.
  • Send inn attributtet for fraktetikett [shipping_label] for å tilordne en fraktklasse til hvert produkt og definere flere fraktgrupper i Merchant Center. Deretter kan du lage egne tabeller for de forskjellige fraktklassene.
  • Bruk den høyeste fraktkostnaden en bruker kan måtte betale. Hvis du har problemer med å sende inn nøyaktige fraktkostnader (for eksempel på grunn av kostnadsberegninger i sanntid i kassen), skal du sende inn den høyeste fraktkostnaden en bruker kan måtte betale.