Verzendgewicht [shipping_weight]

Met het kenmerk verzendgewicht [shipping_weight] kunt u het gewicht opgeven dat moet worden gebruikt bij het berekenen van de verzendkosten via uw Merchant Center-instellingen. U geeft bijvoorbeeld het kenmerk verzendgewicht op als u door de bezorgdienst berekende tarieven gebruikt.

An illustration showing a package on a scale

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u de verzendinstellingen van uw account in Merchant Center instelt op basis van het gewicht, gebruikt u het kenmerk verzendgewicht [shipping_weight] om het gewicht voor elk product op te geven. Door een bezorgdienst berekende tarieven en tabellen op basis van verzendgewicht maken gebruik van het gewicht om de verzendkosten te berekenen. Als het gewicht voor uw product de ondersteunde waarde overschrijdt, gebruikt u het kenmerk verzendlabel [shipping_label] om de verzendtarieven in te stellen. Meer informatie over verzendinstellingen

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Getal plus eenheid
Ondersteunde eenheden

Voor Amerikaans maatsysteem: 0-2000 lbs
Voor metrisch maatsysteem: 0-1000 kg

Ondersteunde waarden: lb, oz, g en kg

Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeed

3 kg

XML-feed <g:shipping_weight>3 kg</g:shipping_weight>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Vrachtvervoer, LTL-verzending (Less Than Truckload)
  • Gebruik een verzendtabel om de LTL-verzendkosten in te stellen in de verzendinstellingen van uw account. Door pakketdiensten berekende tarieven bieden geen ondersteuning voor LTL-verzendkosten voor zware of grote producten.
  • Geef het kenmerk verzendlabel [shipping_label] op om een transportklasse toe te wijzen aan elk product en definieer meerdere verzendgroepen in Merchant Center. Vervolgens kunt u specifieke tabellen maken voor elke transportklasse.
  • Gebruik de hoogst mogelijke verzendkosten die gebruikers kunnen betalen. Als u problemen ondervindt bij het opgeven van de verzendkosten (bijvoorbeeld als de definitieve kosten bij het betalen worden berekend terwijl u de daadwerkelijke verzendkosten nog niet weet), moet u de hoogst mogelijke verzendkosten indienen die gebruikers zouden kunnen betalen.