In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Verzendgewicht [shipping_weight]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met het kenmerk verzendgewicht [shipping_weight] kunt u het gewicht opgeven dat moet worden gebruikt als de verzendkosten worden berekend via uw Merchant Center-instellingen. U geeft bijvoorbeeld het kenmerk verzendgewicht op als u door de bezorgdienst berekende tarieven gebruikt.

An illustration showing a package on a scale

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Als u de verzendinstellingen van uw account in Merchant Center instelt op basis van het gewicht, gebruikt u het kenmerk verzendgewicht [shipping_weight] om het gewicht voor elk product op te geven. Door een bezorgdienst berekende tarieven en tabellen op basis van verzendgewicht maken gebruik van het gewicht om de verzendkosten te berekenen. Als het gewicht voor uw product de ondersteunde waarde overschrijdt, gebruikt u het kenmerk verzendlabel [shipping_label] om de verzendtarieven in te stellen. Meer informatie over verzendinstellingen

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Getal plus eenheid
Ondersteunde eenheden

Ondersteunde waarden: lb, oz, g en kg

Limieten

Voor Amerikaans maatsysteem: 0-2000 lbs
Voor metrisch maatsysteem: 0-1000 kg

Opmerking: U kunt decimaaltekens gebruiken in de waarden.
Bijvoorbeeld 1,25 kg
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeed

3 kg

XML-feed <g:shipping_weight>3 kg</g:shipping_weight>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Stel verzendservices in via Merchant Center. Als u gebruik wilt maken van het gewicht dat u opgeeft, moet u de verzendservices instellen in Merchant Center.
  • Gebruik het daadwerkelijke verzendgewicht. Sommige pakketdiensten houden rekening met zowel het gewicht als de afmetingen van het pakket bij het berekenen van de verzendkosten. Wanneer u een instelling gebruikt die door een pakketdienst is berekend, worden de verzendkosten op basis van zowel het gewicht als de afmetingen van het pakket berekend. Geef de afmetingen op met de kenmerken pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width] en pakkethoogte [shipping_height].
  • Houd de gewichtslimieten van pakketdiensten aan. Alle bezorgdiensten hebben limieten ingesteld voor de pakketten die ze kunnen vervoeren. De meeste bezorgdiensten accepteren ook geen pakketten boven een bepaald gewicht. Bezorgdiensten hebben geen tarieven ingesteld voor producten die deze limieten overschrijden. U moet de verzendkosten voor deze producten handmatig instellen aan de hand van de tabellen voor verzendkosten.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Vrachtvervoer, LTL-verzending (Less Than Truckload)
  • Gebruik een verzendtabel om de LTL-verzendkosten in te stellen in de verzendinstellingen van uw account. Door pakketdiensten berekende tarieven bieden geen ondersteuning voor LTL-verzendkosten voor zware of grote producten.
  • Geef het kenmerk verzendlabel [shipping_label] op om een transportklasse toe te wijzen aan elk product en definieer meerdere verzendgroepen in Merchant Center. Vervolgens kunt u specifieke tabellen maken voor elke transportklasse.
  • Gebruik de hoogst mogelijke verzendkosten die gebruikers kunnen betalen. Als u problemen ondervindt bij het opgeven van de verzendkosten (bijvoorbeeld als de definitieve kosten pas bij het betalen worden berekend), moet u de hoogst mogelijke verzendkosten indienen die gebruikers zouden kunnen betalen.