Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Lähetyksen paino [shipping_weight]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Määritteellä lähetyksen paino [shipping_weight] voit lisätä painon, jota käytetään toimituskulujen laskemisessa Kauppiaskeskus-tilisi asetuksissa. Voit esimerkiksi ilmoittaa lähetyksen painon määritteen, kun käytät kuljetusyhtiön laskemaa hintaa.

An illustration showing a package on a scale

Sisällys

Käyttö

Optional Valinnainen kullekin tuotteelle

Jos valitset tilisi toimitusasetukset Kauppiaskeskuksessa painon perusteella, ilmoita kunkin tuotteen paino määritteellä lähetyksen paino [shipping_weight]. Kun toimituskulut lasketaan painon perusteella, käytössäsi ovat kuljetusyhtiön laskemat hinnat ja painotaulukot. Jos tuotteen paino ylittää tuetun arvon, lisää toimitushinnat lähetyksen tunniste [shipping_label] ‑määritteellä. Lue lisää toimitusasetuksista

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi Luku ja yksikkö
Tuetut yksiköt

Tuetut arvot: lb, oz, g ja kg

Rajoitukset

Imperiaalinen järjestelmä: 0–2 000 lbs
Metrijärjestelmä: 0–1 000 kg

Huom. Arvoissa voi käyttää desimaalipilkkuja.
Esim. 1,25 kg
Toistuva kenttä Ei
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyöte

3 kg

XML-syöte <g:shipping_weight>3 kg</g:shipping_weight>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Lisää kuljetuspalvelujen tiedot Kauppiaskeskukseen. Voit hyödyntää ilmoittamaasi painoa, kun lisäät kuljetuspalvelujen tiedot Kauppiaskeskukseen.
  • Käytä lähetyksen todellista painoa. Jotkin kuljetusyhtiöt huomioivat toimitushintaa laskiessaan sekä lähetyksen painon että pakkauksen mitat. Kun käytät kuljetusyhtiön laskemaa asetusta, me laskemme sovellettavan toimitushinnan sekä painon että mittojen perusteella. Ilmoita mitat käyttämällä määritteitä lähetyksen pituus [shipping_length], lähetyksen leveys [shipping_width] ja lähetyksen korkeus [shipping_height].
  • Noudata kuljetusyhtiön painorajoituksia. Kaikilla kuljetusyhtiöillä on rajoituksia sen suhteen, mitä heidän palvelunsa kautta voidaan toimittaa. Useimmat kuljetusyhtiöt ovat asettaneet pakkauksille enimmäispainorajan. Kuljetusyhtiöiden hinnat eivät tue nämä rajat ylittäviä tuotteita, joten sinun on itse lisättävä toimituskulut suuremmille lähetyksille toimitustaulukoiden avulla.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sovellettavia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

Rahtitoimitukset, vajaa kuormallinen ‑toimitukset (LTL)
  • Lisää toimitustaulukon avulla LTL-toimitushinnat tilisi toimitusasetuksiin. Kuljetusyhtiön laskemat hinnat eivät tue raskaiden tai kookkaiden tuotteiden LTL-hinnoittelua.
  • Lähetyksen tunniste [shipping_label] ‑määritteellä voit liittää kuhunkin tuotteeseen rahtiluokan ja luoda useita toimitusryhmiä Kauppiaskeskuksessa. Tämän jälkeen voit luoda kullekin rahtiluokalle omat taulukot.
  • Käytä korkeinta toimitushintaa, jonka asiakas mahdollisesti joutuu maksamaan. Jos sinun on vaikea lisätä tarkkoja toimituskuluja (esim. jos hinta lasketaan reaaliajassa kassalla), ilmoita korkein toimitushinta, jonka asiakkaasi mahdollisesti joutuu maksamaan.