storlekssystem [size_system]

Med attributet storlekssystem [size_system] kan du förklara vilket lands storlekssystem produkten använder. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så att kunderna kan begränsa sökresultaten. Storlekssystemet du anger påverkar sökning, filtrering och hur produktvarianter visas.

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du anger en storlek med attributet storlek [size] ska du också ange attributet storlekssystem [size_system] för att förklara vilket system du använder.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata

Värden som stöds
  • AU
  • BR
  • CN
  • DE
  • EU
  • FR
  • IT
  • JP
  • MEX
  • UK
  • US
Upprepat fält Nej
Filformat Exempelpost
Text (TSV)

US

XML (flöden) <g:size_system>US</g:size_system>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ dessa riktlinjer för att se till att du skickar data av hög kvalitet om dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Använd bara det här attributet om du är säker på att din produkt inte har några unika produktidentifierare.
  • Om attributet identifier_exists [identifierare_finns] felaktigt är inställt på no [nej] eller false [falskt], och det förekommer bevis för att en unik produktidentifierare finns, avvisas produkten.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka in det här attributet för alla klädprodukter. Genom att ange produktens storlekssystem ser du till att storleken visas korrekt.
  • Ange rätt system för varje produkt. Tänk på att ange rätt storlekssystem om du har olika produkter med olika storlekssystem. Om du inte anger ett storlekssystem använder Google standardsystemet för mållandet, vilket kanske inte är rätt för din produkt.
  • Skicka in storleken. Kom ihåg att ange produktens storlek med attributet storlek [size].
  • Ange storlekstyp om det är tillämpligt. Om produkten har en storlekstyp anger du attributet storlekstyp [size_type].
  • Ange kön om det är relevant. Om du vill att produkten ska visas i rätt sökresultat kan du också ange attributet kön [gender].

Exempel

Produktdata för svart storprickig skaterklänning, små storlekar dam, i damstorlek 10
(målland: Förenade kungariket)

Attribut Värde
titel [title] Storprickig skaterklänning, 10
storlekssystem [size_system] UK
storlekstyp [size_type] små storlekar dam
storlek [size] 10
kön [gender] dam

Produktdata för vita tennisskor för män i storlek 8,5
(målland: USA)

Attribut Värde
titel [title] Vita tennisskor, 8.5
storlekssystem [size_system] US
storlekstyp [size_type] herr
storlek [size] 8,5