Matensysteem [size_system]

Met het kenmerk matensysteem [size_system] kunt u aangeven welk matensysteem u voor uw product gebruikt. Met deze informatie kunnen we nauwkeurige filters maken waarmee klanten hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Het matensysteem dat u invoert, beïnvloedt zoekopdrachten, filters en hoe varianten worden weergegeven.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u een maat opgeeft via het kenmerk maat [size], geef dan vervolgens ook het matensysteem [size_system] op om uit te leggen welk systeem u gebruikt.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Ondersteunde waarden
  • AU
  • BR
  • CN
  • DE
  • EU
  • FR
  • IT
  • JP
  • MEX
  • UK
  • US
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv)

US

XML (feeds) <g:size_system>US [VS]</g:size_system>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef dit kenmerk op voor alle kledingproducten. Als u het matensysteem van uw product invoert, wordt de maat correct weergegeven.
  • Voer het juiste systeem in voor elk product. Als u producten met verschillende matensystemen heeft, moet u voor elk product het juiste matensysteem opgeven. Als u geen matensysteem opgeeft, gebruikt Google het standaardsysteem voor uw doelland. Dit is mogelijk niet geschikt voor uw product.
  • Voer de maat in. Geef naast het matensysteem de specifieke maat van uw product op met het kenmerk maat [size].
  • Geef het maattype op als dit relevant is. Als uw product ook een maattype heeft, geeft u het kenmerk maattype [size_type] op.
  • Geef het geslacht op als dit relevant is. Geef ook het kenmerk geslacht [gender] op om uw advertentie in de juiste zoekresultaten te tonen.

Voorbeelden

Productgegevens voor een kleine zwarte skaterjurk met stippen, damesmaat 10
(Doelland: VK)

Kenmerk Waarde
Titel [title] Zwarte skaterjurk met stippen, 10
Matensysteem [size_system] UK
Maattype [size_type] kleine maten
Maat [size] 10
Geslacht [gender] dames [female]

Productgegevens voor een paar witte tennisschoenen voor heren, maat 8,5
(Doelland: VS)

Kenmerk Waarde
Titel [title] Witte tennisschoenen, 8,5
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] heren [male]
Maat [size] 8,5